Od 30 kwietnia 2015 jestem posiadaczem tego motocykla. Jest on dość egzotyczny pod względem pochodzenia i supportu, więc trzeba sobie jakoś radzić. Ani na forum, ani w google nie znalazłem informacji na temat gmoli dedykowanych do tego Zippa. Nie mniej, szperając po sieci trafiłem na link do sklepu, z ofertą gmoli do Rometa R250. Co ciekawe - w opisie na ich stronie jest informacja, że powinny one pasować również do Zipp-a Raven-a 125 4T (symbol na końcu oznacza, że chodzi o czterosuw). Cena nie wygórowana, do której musimy doliczyć przesyłkę 20 zł. Nie mniej sprawdziłem w sieci ofertę gmoli do tego modelu Rometa - i co, i znalazłem na stronie producenta IDENTYCZNE, a do tego za 130 zł.
Skoro nie mogę znaleźć dedykowanych, a optycznie mocowania tych powinny pasować do Zipp-a tj. z małą przeróbką (w górnym uchwycie trzeba będzie wywiercić otwór na środku bo Zipp ma w tej okolicy mocowanie klaksonu na jeden otwór - lub pomyślę nad innym rozwiązaniem) uznałem, że zaryzykuję i kupię je online - jak coś to w ciągu 14 dni zwrócę do nich.
Oczywiście tworzę ten wątek, żeby później podzielić się z Wami efektami mojej pracy.