wydech pisze:sprzedawca podaje moc 20 KM ja bym to zweryfikował u Benia bo coś mi się wydaje ze ze 4 konie za dużo
c64club pisze:Zamiast na PM, odpowiem tutaj:
Jeśli w DarkStarze jest silnik jak w Hondzie CG i Romecie K125, to przekładka jest plug and play, tylko trzeba napęd dłuższy założyć i zweryfikować kolejność kabli we wtyczce zasilania i jedną masę dołożyć. Ew. rozpiłować nieco oczko mocowania tłumika. I w tych 233cc są szpilki wydechu M8, więc jeśli masz M6 w swoim, musisz rozwiercić na fi 9mm te otwory w kołnierzu trzymającym kolanko wydechowe.
Przekładkę do K robił Indianer, a ostatnio Maćko Diesel. Bezproblemowa robota.
Na alledrogo ostatnio pojawiły się 233cc za 1700 złotych z gaźnikiem. Brać, nie wybrzydzać.
Napęd jtrzeba zmieniać, bo typowa zębatka zdawcza ma 15 zębów, a te silniki pomieszczą max 17, co jest ideałem przy 200cc i wózku bocznym, natomiast dla solówki tylną zębatkę trzeba by dać np 32 zęby jak ktoś ma 38. Przy okazkji można się pokusić o 520. Jakby co, mam kompletny na sprzedaż, robiony pod solówkę 200cc, z tylną zębatką przerobioną pod Rometa K125, bo nie da się kupić pasującej bez przeróbek. Ja u siebie za często eksperymentuję i u mnie taki napęd jest bez sensu, bo choć o wiele trwalszy niż 428, to każdy zakup kolejnej zębatki do testu to trochę duży koszt.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość