Aktualne okazje kupna 125tki.

Re: Aktualne okazje kupna 125tki.

Postautor: Aecjusz dodano: 21 sty 2015, 22:20

beniamin82 pisze:
Nie wydaje się wam że ten nowy czoperek Zippa to będzie właśnie ranger? Ten bak wyglądał bardzo podobnie.

Już bardziej stawiałbym na Vixena. Bak na tym zdjęciu Zippa wygląda na nieco inaczej wyprofilowany. Trochę podobnie do Junaka 121.
Aecjusz
Forumowicz

Motocykl: Szukam

Postautor: jacek.rc dodano: 21 sty 2015, 23:15

Tak czytam i czytam o tych 125-kach i zastanawiam się :swir: czy to jest potwornie poważne analizowanie wszystkich za i przeciw ,czy tylko bicie piany ?? . Ja kupując malucha (125) nie zastanawiałem się ile to będzie jechać ,czy zepsuje się od razu ,czy dopiero na drugi dzień ,czy ma dość mocy, czy za mało... .Ludziska :D ,to trzeba tylko zobaczyć ,który motorek ( bo 125,to nie jest motocykl ,tylko większy skuterek) podoba mi się i może być tym moim :motor: .Następnie trzeba naciułać (lub wyciągnąć z małej kieszeni ;p )i po prostu kupić , a potem to już tylko się bawić (wierzę i życzę żeby dobrze ), później jak nabierzecie doświadczenia i stwierdzicie ,że hobby jest OK szykujemy się do egzaminu na "A",no chyba ,że komuś ta moc wystarczy (bo na prawdę nie jest mała),a radość z podróżowania :_hura: ,no chyba że lubimy tylko :pisze: .
Show Must Go On
Awatar użytkownika
jacek.rc
Forumowicz

Motocykl: KSL ,Cruiser ,VT-750,ADV -250

Postautor: Bayer83 dodano: 21 sty 2015, 23:33

zgadzam się w 100%, ja zaczynałem na SHL M11 (sprzedałem ją za młodych lat za 200 zł :zalamka: ), później Yamaha TZR 125, Yamaha FZR 750 (to było coś), a teraz chyba wydoroślałem i zależy mi na przyjemności z jazdy i wystarcza 150, choć żałuję że to jednak nie 250... Pojemność 125 dzisiejsza to nie to samo co dawniej WSK 125, a przecież chyba każdy z nas jeździł WSK-ą i jakoś mocy nikomu nie brakowało, kilometr też miał 1000 metrów... dzisiaj tylko ludzie za czymś gonią i chyba nikt nie wie za czym, każdy chce więcej mocy i szybciej, a po co ? z zasady motocykle typu chopper nie służą do szybkiego przemieszczania się a po prostu do jeżdżenia, jeżdżenia i... czy trzeba czegoś więcej ? ;p choć niestety ciężko będzie taką 125-ką pokonywać odległości autostradowe, dość czasochłonne... ale za to prawie za darmo ;)
Wolność słowa - prawo do publicznego wyrażania własnego zdania oraz poglądów, a także jego poszanowania przez innych.
Awatar użytkownika
Bayer83
Forumowicz

Motocykl: FYM FY250
Komunikator: 2063003

Postautor: jurek1306 dodano: 22 sty 2015, 08:01

Bo ta dyskusja to chyba bardziej przerodziła się w "ja wolał bym to a ja tamto" i można było by tak dyskutować bez końca bo każdy ma inne i oczekiwania i upodobania. I chociaż sam należę jeszcze do grupy tych co nie mają dwóch kółek to myślę, że tutaj chodzi o to by BYĆ a nie MIEĆ.
Awatar użytkownika
jurek1306
Forumowicz

Motocykl: Benelli BN 251
Komunikator: 1501844

Postautor: Aecjusz dodano: 22 sty 2015, 09:11

No ale w sumie co złego w tej dyskusji? Szczególnie ci z nas, którzy jeszcze nie maja maszyn mogą się czegoś dowiedzieć, a i ponakręcać troszeczkę ;-). jeden powie coś, drugi przyniesie informacje o nowych maszynach w planach, trzeci dorzuci opinię. O to chodzi w forum chyba... Szczególnie, kiedy pogoda za oknem niespecjalna.
Aecjusz
Forumowicz

Motocykl: Szukam

Postautor: beniamin82 dodano: 22 sty 2015, 09:36

Pewnie że można na forum pogadać. Po to jest też ten wątek, w którym omawiamy aktualne okazje z ogłoszeń i nie tylko.
Chyba po raz pierwszy od kiedy znam Jacka.rc udzielił mu się kiepski humor związany z pogodą zimową.
Choć my tu w "tropikach" jeszcze czasem w zimę polatamy.

Każdy z nas chciałby coś innego, ma inne oczekiwania w stosunku do 125tek. Moim jednak zdaniem wybór już i tak jest olbrzymi.
Trzeba będzie wybrać z tego co jest, a pobożne życzenia: "gdyby ten model miał koła z tametego a wachacz z tego trzeciego przedłużony o 5,5 cm to bym go kupił", zostaną tylko pobożnymi życzeniami.

Poczekać trzeba jeszcze na Zippa, wybrać kupić i jeździć. Mam nadzieję że wiosna niedaleko :-).

A i tak myślę że wiele modeli zniknie z rynku po kilku latach i zostaną tylko te które najlepiej się będą sprzedawały.

Jak już zakupicie wymarzone 125tki to sam was poproszę wycinki z numerów ram, poszukamy kto dla kogo produkuje.

Ja wiem jaki model chciałbym kupić, teraz czekam aż ktoś z was go kupi, aby po dwóch latach odsprzedać mi ;p .
Obrazek
Awatar użytkownika
beniamin82
Zarząd KCM

Motocykl: Z125->Cruiser 250->BN251
Tel. kom.: 506177711

Postautor: jacek.rc dodano: 22 sty 2015, 11:58

To nie deprecha ,tylko przemyślenia ,bo jak zwykle wszystko przez dobrobyt i nadmiar możliwości ,a zegar tyka .Jeszcze tylko luty i :motor: .Na wiosnę to nie wierzę ,że propozycji kupna będzie tyle co jeszcze teraz ,a importerzy bez analizy rynku na pewno nie zrobili takich zapasów żeby musieli zbijać ceny żeby zeszło.Jeszcze raz wyrażę swoje zdanie ,że najlepiej szukać czegoś ,co ma większego brata ,bo konstrukcja na pewno będzie mocniejsza ,lub czegoś już sprawdzonego . Te klony długo miejsca nie zagrzeją ,a spersonifikować później można wszystko .Natomiast 125 ,będzie zawsze tylko 125 i V podróżna będzie 80-90 (i to jest ciekawe ,że nie ważne czy solo ,czy w duecie)i trzeba mieć tego świadomość przed zakupem i tego ,że wyprucie wszystkiego z tłumików nie zwiększy powagi motorka ,a wręcz przeciwnie :D .
Show Must Go On
Awatar użytkownika
jacek.rc
Forumowicz

Motocykl: KSL ,Cruiser ,VT-750,ADV -250

Postautor: jurek1306 dodano: 22 sty 2015, 13:20

jacek.rc pisze: .Na wiosnę to nie wierzę ,że propozycji kupna będzie tyle co jeszcze teraz ,a importerzy bez analizy rynku na pewno nie zrobili takich zapasów żeby musieli zbijać ceny żeby zeszło .

Zgadzam się z tym w 100%. Taniej to na pewno nie będzie tak szybko bo podobno zanim rynek 125-tek się nasyci to może potrwać około 3 lat. Taką słyszałem gdzieś wypowiedź kogoś z branży motoryzacyjnej. Jedynie modele, które będą miały słabsze wzięcie mogą troszkę stanieć. Początek sprzedaży jest zawsze najlepszym okresem na to aby dobrze zarobić a do tego początek sezonu. Oni wiedzą, że my przyjdziemy :)
Awatar użytkownika
jurek1306
Forumowicz

Motocykl: Benelli BN 251
Komunikator: 1501844

Postautor: Tytus dodano: 22 sty 2015, 14:38

Przysłowie mówi co nagle to po diable. Ja z szanownymi kolegami , którzy twierdzą ,że już kupować bo później będzie gorszy wybór nie zgadzam się. Podobnie zresztą jak z ekspertami od motoryzacji ,że nasycenie rynku B motocyklowego będzie trwało lata.Na rynek pierwotny, duży wpływ będzie miał import używek. Wystarczy duży bus i już można przywieźć ładnych parę sztuk a w Europie naszych rodaków mnogo.Dodatkowo obecne ceny 125 są nieprzyzwoicie wywindowane. Kto nie wytrzyma , dużo przepłaci.Latem zeszłego roku ( miały być uwolnione tylko automaty) , najlepsze sprowadzone małe Varaderki kosztowały max 5,5 tys zł. Teraz te same maszyny cenią o 3 tys więcej, niektórzy chcą i 10 tys. Jak Romet , Junak i inni importerzy będą się szczypali, to niecierpliwi nakupują używek .
Tytus
Forumowicz

Motocykl: Romet ADV 125

Postautor: artk2 dodano: 22 sty 2015, 20:52

beniamin82 pisze:Ja wiem jaki model chciałbym kupić, teraz czekam aż ktoś z was go kupi, aby po dwóch latach odsprzedać mi ;p .

:D
Podziel się z tym z nami. I dlaczego ten a nie inny? Ja chętnie poznam typ i opinię znającego się na rzeczy motocyklisty.
Awatar użytkownika
artk2
Forumowicz

Motocykl: Keeway Superlight 125 Starling

PoprzedniaNastępna

Wróć do Porady ogólne