close

Informacja dotycząca plików cookies
Informujemy, że używamy informacji zapisanych na urządzeniach końcowych użytkowników przy pomocy plików cookies, w celu dostosowania naszego serwisu do indywidualnych potrzeb użytkowników. Pliki cookies użytkownik może kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Korzystanie z naszego serwisu internetowego oznacza, że użytkownik wyraża zgodę na ich zapisywanie.

Jaki motocykl 125ccm

Re: Jaki motocykl 125ccm

Postautor: kacpero dodano: 05 wrz 2014, 12:30

Miro pisze:
beniamin82 pisze:nie róbmy oftoppa, bo zrobi się wątek rzeka, który możemy kontynować w temacie rzeka poniżej.
Moja odpowiedź tutaj: http://www.klub-chinskich-motocykli.pl/forum/viewtopic.php?f=3&t=2655&p=100404#p100404

Kolego bierzesz prowizje od Chińczyków że je tak zachwalasz.Viadro to był przykład nikomu do kieszeni nie zaglądałem ile ma kasy.Za 5-tysi,przykład?Honda CBF 125 z 2009.rPozdrawiam
PS.Wykonanie i użyte materiały oraz trwałość nie mają sobie równych.

Kolego... nie musi brać prowizji, aby wyrazić własne zdanie. tak na marginesie słuszne.
Każdy motocykl - bez względu na markę - może być skutecznie zakatowany daleko szybciej niż 30tys. Trafić na przyzwoitą używkę jest równie trudno i jeżeli ktoś nie ma dostatecznej wiedzy technicznej łatwo o wtopę.
Podobnie w przypadku chińskich motocykli - odpowiednio prowadzony potrafi nie wykazywać najmniejszych śladów zużycia po wspomnianym dystansie. Sporadycznie reaguję na podobne wpisy, ale najzwyczajniej piszesz bzdury. To wszystko.
Awatar użytkownika
kacpero
Sympatyk

Postautor: Miro dodano: 05 wrz 2014, 14:57

Mariusz pisze:Kolego Beniamin,po obejrzeniu zdjęcia się troszkę uspokoiłem:)nie takie małe te motory.Nie powinno być problemu z komfortem:)Co do sugestii czy nie lepiej używkę-temat wart przemyślenia jeśli miałbym odpowiednią wiedzę na temat motocykli-ja na chwile obecną takiej nie posiadam więc ryzyko wtopy jest duże:(
Czyli romety Z K ZK opierają się na takiej samej ramie a różnica w wyglądzie i cenie wynika z dodatków?

Kolego Mariuszu to że nie masz wiedzy o motorach to żadna ujma dla ciebie,może jest w pobliżu twojego miejsca zamieszkania jakiś motocyklista,lub ktoś z forum,który pomoże ci przy oględzinach kupowanej używki.Dlaczego Japoniec ? Miałem Chinola i miałem dość uzupełniania śrubek,dokręcania tych że śrubek,wymiany połamanych szprych,wchodzenia w winkle na tych psełdo oponach.Po prostu nie ubliżając nikomu Chinol to porażka,chyba że jak go kupisz to musisz mieć walizke gotówki na wymiane opon,jak nie chcesz na każdym winklu zaliczać gleby!mieć na wymiane łańcucha,śrubek i innych pierdołek.Zwróć uwagę jak wszyscy,albo większość forumowiczów przesiadło się na Japończyki,dlaczego?
dlaczego nie zostali wierni i nie wymienili na nowsze Chinole ,na to pytanie musisz sobie odpowiedzieć Sam.Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Miro
Forumowicz

Motocykl: BMW r1100r ,HONDA CB 500

Postautor: beniamin82 dodano: 05 wrz 2014, 15:12

Obrazek
Awatar użytkownika
beniamin82
Zarząd KCM

Motocykl: Z125->Cruiser 250->BN251
Tel. kom.: 506177711

Postautor: Mariusz dodano: 05 wrz 2014, 16:56

Niemały dylemat mam:)Muszę przemyśleć co zakupić.W kujawsko-pomorskim w salonach moto brak:(Romet na pytanie kiedy beda posiadali np.model K odpowiedzieli że pod koniec listopada!!(w sklepie internetowym) :conf: trzeba czekac i pilnie śledzić forum,może będą jakieś inne ciekawe sugestie:)Kolegom Miro i Beniaminowi dziękuję za dyskusję :)
Mariusz
Forumowicz

Motocykl: ZIPP VZ-2

Postautor: Pawelec dodano: 06 wrz 2014, 20:03

Z racji, że "przeszła" ta nowelizacja ustawy o kierujących pojazdami, to moto 125 ccm będzie towarem deficytowym. Wobec tego trzeba polować na używki: chinoli jak również japończyków (suzuki gn125, honda cg, virago, varadero itp).
Ja miałem Zippa Manica 125 i powiem że to był ciekawy motorek, nawet dobrze wykonany był w porównaniu do Rometa K 125. Wyglądał bardziej rasowo. Bagażnik był wykonany z odlanego w jedną całość aluminium, a nie z wyginających się rurek. Brak wyginającej się centralnej stopki, co w romkach było problemem. Nigdy nie mialem problemów z elektryką. Szkoda ze go sprzedałem...

Tutaj poniżej możecie sprawdzić jakbyście wyglądali na konkretnym motorku:
http://cycle-ergo.com/

Ja za wzór obrałem hondę CG125 - bardzo podobna konstrukcyjnie i gabarytowo do Maniczka :) Ja mam 175cm wzrostu i nie należy do szczupaczków, i po pewnym czasie uznalem, że ten motorek jest za mały dla mnie :)

pozdro
Awatar użytkownika
Pawelec
Forumowicz

Motocykl: VFR 800 Vtec
Tel. kom.: 506340866

Postautor: Mariusz dodano: 07 wrz 2014, 12:45

Manic również jest na mojej liście życzeń:)
Nie ukrywam że coraz bardziej widzi mi się junak 123 tylko czy warto płacić za niego 4800 zł skoro za ok.4200 jest bliźniaczy model Husky?Zawsze 600 w kieszeni?
A przyznać trzeba że na rynku używek zwiekszona ilość moto na sprzedaż.Liczę ze jak rynek zacznie się nasycac to i ceny lekko spadną:)
Mariusz
Forumowicz

Postautor: beniamin82 dodano: 07 wrz 2014, 15:50

A da się kupić jeszcze husky? Ktoś jeszcze miał "123" w ofercie, tylko nie wiem kto...
Tutaj kwestia jest taka, należy znaleźć dobry serwis w okolicy i zapytać z kim mają umowę i u tego kupić.
Obrazek
Awatar użytkownika
beniamin82
Zarząd KCM

Postautor: beniamin82 dodano: 07 wrz 2014, 15:51

Już wiem Barton fxn 125.
Używany jest całkiem dobrym pomysłem, tyle że musi być z dobrej ręki...
Obrazek
Awatar użytkownika
beniamin82
Zarząd KCM

Postautor: Mariusz dodano: 07 wrz 2014, 16:21

Tak będe musiał zrobić,u mnie jest serwis junaka(15 km) ale moto brak:)Husky widziałem na necie http://otomoto.pl/inny-inny-gb-motors-h ... html.Tylko kto mi go poserwisuje przez pierwsze miesiące!Używka to jak loteria :-) Pewnych egzemplarzy brak.Mam nadzieje że pełne kontenery z moto już płyną do nas z Chin i niebawem będzie w czym wybierać :D
Mariusz
Forumowicz

Postautor: to.st dodano: 07 wrz 2014, 19:57

Przyglądnij się Junakowi 121, w zasadzie jest to to samo co Romet Soft tylko, że teraz cenowo lepiej wychodzi. Junaka nowego kupisz za 4499, a za Rometa trzeba juz położyć na stół 4999. Się Romet podrożył sakramencko, o 1000 zeta na modelu :(
A Junak 121 powinien Ci przypasować, jeździłem jego "mniejszą", silnikowo, wersją -Junak 902 - i byłem z niego bardzo zadowolony.

Motocykl: Daelim VL 125F Daystar
Tel. kom.: 602501561

PoprzedniaNastępna

Wróć do Porady ogólne