Zakup - doradzcie

Re: Zakup - doradzcie

Postautor: zuku19 dodano: 12 lis 2015, 23:56

beniamin82 pisze:Romet chopper R150 to ten sam motocykl co aktualny R125.

Co do ZXT to znalazłem już że to Fosti. Niedługo napiszę jakieś konkrety. Ten zxt to taki odpowiednik k125. Oglądałeś może bartona classic? W piątce się zamieścisz a silnik masz na łańcuchu rozrządu. Całkiem fajnie się to zbiera.

Romet R150 to jest to samo co Jinlun 150, wektor 150,zip raven 125 :) o czymś zapomniałem ?
Tu masz link do nowego w twojej cenie . Oczywiście jest sprowadzane przez firmę romet
http://olx.pl/oferta/zipp-raven-125-gra ... 708At.html[/quote]
Człowiek dla ziemi jest tym- czym wirus dla człowieka
T.Ż.
Awatar użytkownika
zuku19
Forumowicz

Motocykl: Lifan LF200-18, Honda gl500

Postautor: Grzes dodano: 13 lis 2015, 00:03

Dzieki Kolego ale tak jak pisalem powyźej siedzialem dzisiaj na Romecie R125 i nie dałem mu rady. Przewrócilby mnie. Musze się trzymać takich gabarytów jak Barton classic , Romet zetka, Romet zxt itd. Chodzi o gabaryty i zebym dal mu radę a nie walczyl z nim. Pewnie tu zadam jeszcze wiele moze glupich pytań ale jak koledzy podpowiadają najprosciej isc kupić szybko bez sensu a potem zalować i się meczyć. Ale dzięki oczywiście.
Awatar użytkownika
Grzes
Forumowicz

Motocykl: Junak M-12

Postautor: zuku19 dodano: 13 lis 2015, 00:19

Najlepiej poczekaj do przyszłego roku , wchodzą nowe modele , może któryś z kolegów z forum był na expo 2015 w Kielcach , coś podpowie.
Z drugiej strony ja też nie jestem pierwszej młodości hihi , ale na choppera siada mi się najlepiej oczywiście stawiam na bocznym i przekładam nogę przodem jak bym na wysokie schody wchodził , siadam i podciągam motorek na prosto. Taka sobie moja taktyka , zresztą inaczej nie da rady bo kufer mam z tyłu .Tyle że chopper nie jest demonem przyśpieszania , raczej do lansu i powiem że jak gdzieś zaparkuję to zainteresowanie jest , a jak ktoś się dowie że to tylko 150cc to gały wywala , srednio dają 500cc, 600cc , dobre hehehe
Człowiek dla ziemi jest tym- czym wirus dla człowieka
T.Ż.
Awatar użytkownika
zuku19
Forumowicz

Motocykl: Lifan LF200-18, Honda gl500

Postautor: beniamin82 dodano: 13 lis 2015, 08:16

zuku19 pisze:Romet R150 to jest to samo co Jinlun 150, wektor 150,zip raven 125 :) o czymś zapomniałem ?

To że motocykl wygląda podobnie to nie znaczy że to ten sam producent. Nie wiem kto produkuje Wektora, ale

Jinlun 150 to Jinlun 150
Romet R150 to Senke
A Zipp Raven (i Benyco Dark Star) to albo Yamasaki albo Kinroad, zależy od kogo akrurat importer zamówił partię.
Każda z tych fabryk może mieć inną jakość wykonania. W Polsce raczej mamy większe zaufanie do Senke czy Jinluna niż do Yamasaki.

I nie czekałbym do nowego roku, co z tego że będą nowości jeżeli będą one droższe? Na dzień dzisiejszy jest taki olbrzymi wybór ze nie idzie się zdecydować...
Obrazek
Awatar użytkownika
beniamin82
Klubowicz

Motocykl: Z125->Cruiser 250->BN251
Tel. kom.: 506177711

Postautor: Grzes dodano: 13 lis 2015, 10:47

zuku19 pisze:Najlepiej poczekaj do przyszłego roku , wchodzą nowe modele , może któryś z kolegów z forum był na expo 2015 w Kielcach , coś podpowie.
Z drugiej strony ja też nie jestem pierwszej młodości hihi , ale na choppera siada mi się najlepiej oczywiście stawiam na bocznym i przekładam nogę przodem jak bym na wysokie schody wchodził , siadam i podciągam motorek na prosto. Taka sobie moja taktyka , zresztą inaczej nie da rady bo kufer mam z tyłu .Tyle że chopper nie jest demonem przyśpieszania , raczej do lansu i powiem że jak gdzieś zaparkuję to zainteresowanie jest , a jak ktoś się dowie że to tylko 150cc to gały wywala , średnio dają 500cc, 600cc , dobre hehehe

Dzięki Zuku19 i cieszę się ,źe opisałeś tą metodę wchodzenia na motor bo widzę przynajmniej , źe nie jestem tu sam. Jak wczoraj stanąłem z boku tego Rometa r 125 to teź się w pierwszej chwili zastanowiłem co teraz, jak to zrobić i wsiadlem tak jak Ty. Dokladnie tak samo. A jak jeszcze masz kufer to juź innej opcji nie ma. A co do predkosci i przyszpieszeń to wiesz nie zaleźy mi na tym specjalnie. Jak swoją Jawką 50 jechalem kiedyś 50km/godz to myślałem ,źe to Formuła1 i nie wyobraźam sobie na razie jak moźna jechać 100. Chyba bym miał cykora. Te nowości to tak jak pisze beniamin82 są zawsze kosztowne więć chyba nie ma się co podniecać. Moźe tak być ,ze jak się przymierzę do tych innych turystycznych to się okaźe ,źe wleźć na czopera jest najwygodniej. Zobaczymy . Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Grzes
Forumowicz

Postautor: Grzes dodano: 13 lis 2015, 10:59

beniamin82 pisze:
zuku19 pisze:Romet R150 to jest to samo co Jinlun 150, wektor 150,zip raven 125 :) o czymś zapomniałem ?

To że motocykl wygląda podobnie to nie znaczy że to ten sam producent. Nie wiem kto produkuje Wektora, ale

Jinlun 150 to Jinlun 150
Romet R150 to Senke
A Zipp Raven (i Benyco Dark Star) to albo Yamasaki albo Kinroad, zależy od kogo akrurat importer zamówił partię.
Każda z tych fabryk może mieć inną jakość wykonania. W Polsce raczej mamy większe zaufanie do Senke czy Jinluna niż do Yamasaki.
I nie czekałbym do nowego roku, co z tego że będą nowości jeżeli będą one droższe? Na dzień dzisiejszy jest taki olbrzymi wybór ze nie idzie się zdecydować...

Większe zaufanie do Senke i Jinluna . To dla mnie nauka. Tego nie wiedziałem a trzeba to wiedzieć. Czyli np Zipp Raven który tak mi się podoba jest gorszej jakości niź np Romet R. Dzięki za tą naukę. Co do nowości to są i będą i zawsze będą generowały wyźszą cenę. Teraz wybór jest ogromny tylko trzeba optymalnie do siebie wybrać. Dzięki
Awatar użytkownika
Grzes
Forumowicz

Postautor: beniamin82 dodano: 13 lis 2015, 11:17

W zipp raven /benyco dark kiepsko rozwiązane jest mocowanie zębatki tylnej do koła. Ten sam problem występuje w romecie 250 powyżej 2012 roku.

Zaś R125 ma silnik taki sam jak Division 125 i warto w nim wymienić szpilki wydechu na lepsze bo po 5tys lubią się urywać. Koszt szpilek np. Z hondy to 25zł.
Obrazek
Awatar użytkownika
beniamin82
Klubowicz

Motocykl: Z125->Cruiser 250->BN251
Tel. kom.: 506177711

Postautor: piotras76 dodano: 13 lis 2015, 11:24

Grzes brał bym pod uwagę opinie kolegi Benia82 :) Ja jestem od nie dawna na forum ,a obecne moto posiadam kilka miesięcy.Jedno wiem jednak na pewno-czytając wiele wątków na forum widzę ,że Beniamin82 ma naprawdę sporą wiedzę (nie jest to moja odosobniona opinia ;) ) i troszkę żałuję ,że przed wyborem moto nie zaglądałem tutaj :) . Nie mniej jednak jestem ,jak na razie ,ze swojego wyboru motunga zadowolony a resztę czas pokaże :) Pozdrawiam serdecznie :)
...nie słucham nikogo i nie wierzę w nic....:-)
Awatar użytkownika
piotras76
Forumowicz

Motocykl: JINLING JLA-21B ( quad ;-) )
Tel. kom.: 605323931

Postautor: Grzes dodano: 13 lis 2015, 12:55

piotras76 pisze:Grzes brał bym pod uwagę opinie kolegi Benia82 :) Ja jestem od nie dawna na forum ,a obecne moto posiadam kilka miesięcy.Jedno wiem jednak na pewno-czytając wiele wątków na forum widzę ,że Beniamin82 ma naprawdę sporą wiedzę (nie jest to moja odosobniona opinia ;) ) i troszkę żałuję ,że przed wyborem moto nie zaglądałem tutaj :) . Nie mniej jednak jestem ,jak na razie ,ze swojego wyboru motunga zadowolony a resztę czas pokaże :) Pozdrawiam serdecznie :)

Witam. Biorę pod uwagę wszelkie podpowiedzi forumowiczów a zwlaszcza kolegi Benia82 bo wiedza i zamiłowanie u niego teź duźe widze . A najwaźniejsze , źe jesteście Chłopaki chętni do pomocy bo w dzisiejszych czasach sami wiecie ,źe o źyczliwych to cięźko. Fajnie ,źe są takie fora i moźna pogadać i doradzić się. Super pomocna sprawa zwłaszcza dla zielonych. Sam źałujesz ,źe wcześniej nie zajrzałeś ale z tego co piszesz to źle nie trafiłeś na motorek. Dzięki i pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Grzes
Forumowicz

Postautor: Grzes dodano: 13 lis 2015, 13:02

beniamin82 pisze:W zipp raven /benyco dark kiepsko rozwiązane jest mocowanie zębatki tylnej do koła. Ten sam problem występuje w romecie 250 powyżej 2012 roku.

Zaś R125 ma silnik taki sam jak Division 125 i warto w nim wymienić szpilki wydechu na lepsze bo po 5tys lubią się urywać. Koszt szpilek np. Z hondy to 25zł.

Kolejny raz dzięki. Coś szybko te szpilki się urywają a chinole mogliby to juź od siebie zrobić. Trzeba dac im znać. Hi hi. Szukam jakiegoś porządnego sprzedawcy w Poznaniu z duźym asortymentem gdzie by moźna pooglądać róźne marki od razu ale z tym moźe być problem.
Tu moźna jakoś wstawiać foto ?
Awatar użytkownika
Grzes
Forumowicz

PoprzedniaNastępna

Wróć do Porady ogólne