beniamin82 pisze:zuku19 pisze:Romet R150 to jest to samo co Jinlun 150, wektor 150,zip raven 125o czymś zapomniałem ?
To że motocykl wygląda podobnie to nie znaczy że to ten sam producent. Nie wiem kto produkuje Wektora, ale
Jinlun 150 to Jinlun 150
Romet R150 to Senke
A Zipp Raven (i Benyco Dark Star) to albo Yamasaki albo Kinroad, zależy od kogo akrurat importer zamówił partię.
Każda z tych fabryk może mieć inną jakość wykonania. W Polsce raczej mamy większe zaufanie do Senke czy Jinluna niż do Yamasaki.
I nie czekałbym do nowego roku, co z tego że będą nowości jeżeli będą one droższe? Na dzień dzisiejszy jest taki olbrzymi wybór ze nie idzie się zdecydować...
Jeśli chodzi o choppera Chińskiego t.zn. j/w podałem wszystkie części są zamienne, różnią się detalami, Ramy są te same w 150cc i te same w 250cc pomijając układ V
może linia montażowa jest w różnych fabrykach , ale części są z jednej Nie mówię oczywiście o nowszych modelach ale lata 2004-2008 . Dlaczego tak twierdzę ponieważ miałem kilka sztuk tych marek i rozbierałem składałem , zamieniałem i osprzęt i silniki i proszę nie zrozumcie mnie źle , ja się nie ,mądrze, po prostu sprawdzone praktycznie , nie teoretycznie . Teraz pracuje nad wyeliminowaniem drgań od silnika na cały motocykl, a przynajmniej troszkę to zredukować.
Przypomniało mi sie jescze jedno silnik z Kymko zing , panon princ pasuje do jinlun 150. oczywiscie mowa o silnikach z kopką R1