Zapomniał Wół, czyli starzy motocykliści radzą nowym :-)

Re: Zapomniał Wół, czyli starzy motocykliści radzą nowym :-)

Postautor: Arcon dodano: 06 gru 2014, 21:24

Ohoho, nie ma to jak focha strzelić, bo ktoś odważył się mieć inne zdanie na jakiś temat :mur: Ja pierdzielę, gorzej jak baby w maglu.

A przypominam, że wszystko zaczęło się od postu Deamiensa: viewtopic.php?p=105746#p105746 , z którym akurat ja 100% się zgadzam. I nie ma tam słowa na temat, czy ustawa jest dobra czy nie, tylko stwierdzenie, że bawienie się w 125-ki mija się z celem, chociażby ekonomicznie. A że przy okazji okazało się, że paru kolegom ustawa się nie podoba, no cóż, nie im jedynym. Obawy dotyczą zazwyczaj tego, że 125-tek zaczną dosiadać kierowcy bez kursu, bez umiejętności, i bez oleju w głowie. Natomiast nikt nie deprecjonuje samych 125-tek i motocyklistów z głową, którzy nimi jeżdżą albo będą jeździć. Ale jak ktoś wszystko bierze do siebie, zamiast czytać ze zrozumieniem, no sorry, ale to ja się zastanawiam, o co tu chodzi _bezradny
Arcon
Forumowicz

Postautor: Michał_66 dodano: 06 gru 2014, 21:45

DominikW pisze:Ohoho, poczytałem sobie i .... stwierdzam, że śledzenie tego forum to pomyłka. Motto KCMu chyba jest tylko po to by ładnie wyglądało na pierwszej stronie. A jak widzę takie teksty:

"ja nie mam pretensji do posiadaczy kat B jest przepis to z niego korzystajcie mam tylko nadzieję że z puszek na motocykle przesiądą się kierowcy którzy mają trochę oleju w głowie ( chociaż jak już wcześniej wspomniałem i wśród motocyklistów są oszołomy ) a że przepis mi się nie podoba to mam pretensje do ustawodawców a nie do kierowców kat B a ma prawo mi się nie podobać :D wolny kraj :D :D :D"

które sugerują, że użytkownik motocykla do 125 cm3 posiadający kat.B to nie motocyklista to:

"mi się drobne w kieszeni nie zgadzają"
:)

Kolego DominikuW a gdzie ja napisałem że kierujący 125 nawet z kat B to nie motocyklista ??
napisałem tylko że mi się ten przepis nie podoba,i budzi moje obawy co do tego jak ktoś bez przygotowania może się przesiąść z puszki na moto i tyle :(
Co niektórzy się pewnie przekonają że prowadzenie moto to nie to samo co prowadzenie puszki, trzeba opanować technikę jazdy, technikę pokonywania zakrętów, przeciwskręty itp. i to budzi moje obawy i nikogo nie dyskryminuje z powodu pojemności jego moto czy też posiadanych kategorii prawa jazdy, zresztą Ci co mnie znają to wiedzą że dla mnie jest to obojętne kto jaką ma pojemność moto zawsze śmigamy razem i zawsze dostosowujemy się do najsłabszego i nigdy nie marudzę że ktoś ma słabsze moto :D :D
Michał_66

Postautor: Mariusz dodano: 06 gru 2014, 21:56

Czas pokaże co na drogach się będzie działo.Kto bardziej niebezpieczny na drodze-ci bez prawa jazdy kat.A ale odpowiedzialni i z olejem w głowie czy posiadacze uprawnień jednak jeżdżący nieodpowiedzialnie i przeceniający wielokrotnie swoje umiejętności?W obu grupach będą wyjątki i dlatego nie można mierzyć wszystkich tą samą miarą.Zachowajmy rozwagę wszyscy na drogach a może nie będzie tak źle? :D
Mariusz
Forumowicz

Motocykl: ZIPP VZ-2

Postautor: Michał_66 dodano: 06 gru 2014, 21:59

Mariusz pisze:Czas pokaże co na drogach się będzie działo.Kto bardziej niebezpieczny na drodze-ci bez prawa jazdy kat.A ale odpowiedzialni i z olejem w głowie czy posiadacze uprawnień jednak jeżdżący nieodpowiedzialnie i przeceniający wielokrotnie swoje umiejętności?W obu grupach będą wyjątki i dlatego nie można mierzyć wszystkich tą samą miarą.Zachowajmy rozwagę wszyscy na drogach a może nie będzie tak źle? :D
:oklasky: :oklasky: :oklasky:
Michał_66

Postautor: beniamin82 dodano: 06 gru 2014, 22:33

DominikW nie bierz wszystkiego do siebie. Społeczność KCM tworzy wielu różnych ludzi o odmiennych poglądach.
Natomiast mimo różnic potrafimy się przyjaźnić i wzajemnie pomagać.
Mamy przecież wolny kraj, każdy może wyrazić własne zdanie.

Ja przez pierwsze lata bycia w KCM miałem właśnie 125-tkę i zostałem klubowiczem.
Obrazek
Awatar użytkownika
beniamin82
Zarząd KCM

Motocykl: Z125->Cruiser 250->BN251
Tel. kom.: 506177711

Postautor: jacek.rc dodano: 06 gru 2014, 22:35

Ja pierdziu ,ale kicha się zrobiła :mur: , nie przypuszczałem ,że jest tu tylu marudnych tetryków .Wydaje mi się ,że większość z nas (was) jest zdenerwowana ,że musieli kiedyś specjalnie robić prawko na moto ,a teraz może jeździć każdy . Ja ,niestety wierzę w ludzi ,ich zdrowy rozsądek i chęć przeżycia przygody . Fakt ,może się komuś nie uda ,mogą być wypadki ,to jest sól ziemi tego Hobby ,ale są też pokłady ,wielkie pokłady przyjemności odkrywania świata z poziomu siodła motocykla.Próbuję sobie wytłumaczyć ,że te MARUDZENIE jest wypadkową Ujowej pogody ,pory roku itp.Bo jak nie, to można by założyć nowy (równie bezsensowny)temat ,że kupowanie motora ,o coraz większej pojemności może świadczyć o kurczącej się męskości :D .Trudno trzeba przetrwać zimę i do zobaczenia wkrótce na magicznej wstędze drogi . PRZEPRASZAM jeżeli ktokolwiek poczuł się urażony :kwiatek: .
Show Must Go On
Awatar użytkownika
jacek.rc
Forumowicz

Motocykl: KSL ,Cruiser ,VT-750,ADV -250

Postautor: beniamin82 dodano: 06 gru 2014, 22:42

jacek.rc pisze:Można by założyć nowy (równie bezsensowny)temat ,że kupowanie motora ,o coraz większej pojemności może świadczyć o kurczącej się męskości

Brawo, brawo, brawo.
Ja bym jeszcze dodał że kupowanie takich motocykli nie ma sensu ekonomicznego szczególnie jeżeli chcemy jeździć przepisowo.
Obrazek
Awatar użytkownika
beniamin82
Zarząd KCM

Motocykl: Z125->Cruiser 250->BN251
Tel. kom.: 506177711

Postautor: Michał_66 dodano: 06 gru 2014, 22:46

beniamin82 pisze:
jacek.rc pisze:Można by założyć nowy (równie bezsensowny)temat ,że kupowanie motora ,o coraz większej pojemności może świadczyć o kurczącej się męskości

Brawo, brawo, brawo.
Ja bym jeszcze dodał że kupowanie takich motocykli nie ma sensu ekonomicznego szczególnie jeżeli chcemy jeździć przepisowo.

Benio teraz to Ty pierdolisz bezsensu i tyle w temacie a z punktu widzenia ekonomicznego najmniej ekonomiczne niestety są małe pojemności !!!
Michał_66

Postautor: wydech dodano: 06 gru 2014, 22:48

Jak widac wydzielenie tematu zamiast pomoc wyrwalo cała dyskusje z kontekstu.
Awatar użytkownika
wydech
Klubowicz

Motocykl: TS 350+GSF 600

Postautor: Michał_66 dodano: 06 gru 2014, 22:57

No niestety Andrzej :( A rolą admina jest gaszenie zatargów, a nie dolewanie oliwy do ognia i udowadnianie wyższości mniejszych pojemności nad większymi bo z wypowiedzi Benia niestety wynika że ma obsesje na punkcie większych pojemności :(
Michał_66

PoprzedniaNastępna

Wróć do Porady ogólne