Ło, ho! Ostatnio jak jechałem z Wyszkowa miałem wiatr od prawej z przodu. Musiałem pochylić łeb prawie do samej kierownicy bo mi podrywało przednie koło. Było prawie wheelie, he, he.
mlynaszz pisze:btw Jechałem we dwójkę

i byłem wielce zdziwiony możliwościami tego silniczka, podróżną 100 bez najmniejszych problemów osiągałem i trzymałem

Przy gładkim rozpędzaniu i jak jedziesz sam to do 100km dochodzi ci spokojnie na czwórce bez wysilania.
mlynaszz pisze:... No i pojawił się problem gdy przyszło wyprzedzać Tira jadącego około 90 dosyć ruchliwą trasą. Ja sobie to wyprzedzanie odpuściłem

Mam to samo. Niestety, wada to brak kopa przy wysokich obrotach. Z pod świateł odchodzi ładnie. Ale potem... czasami aż mi czacha dymi od wyliczania czy zdążę.
-- Dzisiaj, 23:57 --
cjt7 pisze: Problemy zaczynały się przy podjeżdzanu do tira bo tworzyły się za nim takie zawirowania powietrza że miotało (odczuwalnie ale nie przerażająco) na boki.
He, he, te odrywające się smugi powietrza są trochę irytujące. Żeby to trochę złagodzić trzeba jechać trochę z prawej lub lewej strony, nie centralnie za ciężarówką. Ale z drugiej strony, po środku wylatuje spod takiego TIR-a najwięcej ciepłego powietrza od silnika. Więc jak ktoś chce się ogrzać to musi pogodzić się z tymi indukcyjnymi podmuchami.
-- Dzisiaj, 23:16 --
Ciekawostka: śmigałem dziś Midnight Starem 950. Sprzęt waży ponad 270kg i jest wielki: wielgachny bak i wielgachna kierownica. Czułem się trochę jak kierowca TIRa, ale jak się na niego wsiądzie, to tak jakby się miało wielką, pustą w środku wydmuszkę między nogami. Tak jest wyważony. Tej masy zupełnie się nie czuje i leciutko się nim manewruje nawet po piaszczystym parkingu. Moc - żadna rewelka, tylko 50 koni, za to moment potężny i czuje się to od samego dołu. Zero dziór mocy. Zbiera spod świateł aż miło.
Manewruje się nim łatwo jak chinolem i... no właśnie. Nie wiem czy dlatego, ale też jest podatny na wiatr jak nasze chińskie lekkie sprzęty. Jedyna różnica to taka, że nie miota nim zbytnio po całej jezdni. Być może to kwestia też dobrych opon, bo te kleją się do asfaltu jak na superglue.