WEKTOR 150 - problem nie odpali :(

Motocykle 125ccm, Lifan LF-250, Jinlun 250, Jinlun 150, Challenger 200, Zipp, Cruiser 250, inne...
moderatorzy: Luca, beniamin82

Postautor: Demon dodano: 27 mar 2009, 15:31

Panowie alleluja!!!!!!! Mój Demonik ożył... :_hura" :_hura" :_hura"
w końcu mialem dla niego troche wiecej czasu i spokojnie wszystko przejrzałem :swir:

pewnie ciekawi Was co bylo nie tak??
nie wiem tak mówiąc szczerze... zmieniłem świece na nowe, przejrzałem wszystkie przewody i styki, rozebrałem gaźnik i go przeczyściłem, przedmuchałem filtr powierza, sprawdziłem kranik i filtr paliwa, poskręcałem wszystko dokładnie i solidnie i tak: palę raz... cisza, chwilka przerwy na modlitwę... kilka ruchów manetka, ssanie do połowy i uwaga... _boisie głeboki oddech i ZAPALIŁ !!!!!!!!!!!! :buttrock: :pliz:

rozgrzał się i niestety brakło mi czasu na wiosenny spacerek... pojeździłem kilka ósemek przed garażem i trzeba było gonić do pracy... ale już nie długo weekendzik...

Dziękuję wszystkim którzy w jakiś sposób chcieli mi pomoc... :piwa: :rad:

pozdrawiam
Awatar użytkownika
Demon
Forumowicz

Motocykl: WEKTOR 150

Postautor: Demon dodano: 27 mar 2009, 17:03

majkelpl to może nie swiece były zalane??? :_hura" :buttrock:

:piwa:

pozdrawiam,

mozliwe ze sie zastał... w koncu znalazlem czas i rozebrałem to w drobny maczek...
teraz to już pewne że będzie smigał... zrobi się sucho i ciepło to go trzeba będzie przespacerować po góreczkach... ( mam na mysli Góry Opawskie - Głuchołazy i okolice... ) przed Częstochową oczywioście :DDDD

:piwo:
Awatar użytkownika
Demon
Forumowicz

Motocykl: WEKTOR 150

Postautor: Lupus dodano: 27 mar 2009, 18:42

uhu zastał się jak nic - po zimie ze świeżo naładowanym aku i pełnym bakiem benzynki z przeczyszczonym gaźnikiem z pół godziny kopałem mojego skutera nim zagadał (oj umordowałem się okrutnie przy tym) a jak zagadał to chwila i gasł :) a poooźniej tylko śmiganie
Awatar użytkownika
Lupus
Klubowicz

Motocykl: Honda CBF 600S
Komunikator: whatsup :D

Postautor: Luca dodano: 30 mar 2009, 10:49

majkelpl pisze: Zwyczajnie sie zlom zastal stojac tyle czasu na dworzu :zalamka:

Zdarza się i najlepszym :piwo:
Awatar użytkownika
Luca
Klubowicz

Motocykl: Jinlun250*XVS*GL1500*HD

Postautor: Jachu dodano: 30 mar 2009, 23:27

NIkt nie napisał że po wykręceniu świec jeżeli były zalane to przed wkręceniem ich zpowrotem należy pokręcić rozrusznikiem lub kopką jeżeli jest żeby się cylinry przeczyściły. Jeżeli się tego nie zrobi to świece zaleją się na nowo.
Jachu

Postautor: LEFTHANDY dodano: 04 kwie 2009, 01:36

Tak się zawsze robi.
Sprawdź, czy twoje spasione dupsko pasuje do wymarzonego sprzęta: http://cycle-ergo.com/
Awatar użytkownika
LEFTHANDY
Forumowicz

Motocykl: Rude Bettie V250

Poprzednia

Wróć do Wszystko na temat...