Jakie dętki?

Motocykle 125ccm, Lifan LF-250, Jinlun 250, Jinlun 150, Challenger 200, Zipp, Cruiser 250, inne...
moderatorzy: Luca, beniamin82

Jakie dętki?

Postautor: herrmannek dodano: 14 kwie 2009, 18:43

Do kół:
110/90-16
130/90-15
Znalazłem kilka firmowych w necie ale są drogie. Na allegro są dętki w zbliżonych rozmiarach ale z oznaczeniami ?amerykańskimi?, więc pytam bo nie chcę wtopić.
Chciałbym je mieć jeszcze przed Niedzielą. Więc jak macie jakiś pewny sklep z gumami to też dajcie znać.
herrmannek

Jakie dętki?

Postautor: Luca dodano: 15 kwie 2009, 14:42

Ano grzebał, tyle, że nic ciekawego nie wygrzebał bo wybór skromny I wszystko było drogie.
Do przodu zaadoptowałem dętkę oz MZ ki ale jeszcze nie wiem, czy mi się sprawdzi.
Awatar użytkownika
Luca
Klubowicz

Motocykl: Jinlun250*XVS*GL1500*HD

Jakie dętki?

Postautor: herrmannek dodano: 15 kwie 2009, 19:09

To bida panowie... Nic mam nadzieje, że rowerowy zestaw do łatania dętek da radę :)
herrmannek

Jakie dętki?

Postautor: Shipp dodano: 15 kwie 2009, 23:32

Mnie zastanawia coś innego. Skoro w motocyklu są felgi odlewane, to nie powinno byc problemu z założeniem opon bezdętkowych. Jak wymieniac, to na lepsze.
Shipp
Forumowicz

Motocykl: .

Jakie dętki?

Postautor: Luca dodano: 16 kwie 2009, 09:21

Shipp pisze:Mnie zastanawia coś innego. Skoro w motocyklu są felgi odlewane, to nie powinno byc problemu z założeniem opon bezdętkowych. Jak wymieniac, to na lepsze.

Jedynym problemem jest cena. Bezdętkowe są dwukrotnie droższe i większość dedykowana jest do ścigów a do chopperów i cruiserów trzeba się trochę naszukać.
Awatar użytkownika
Luca
Klubowicz

Jakie dętki?

Postautor: Shipp dodano: 16 kwie 2009, 10:23

Luca pisze:
Shipp pisze:Mnie zastanawia coś innego. Skoro w motocyklu są felgi odlewane, to nie powinno byc problemu z założeniem opon bezdętkowych. Jak wymieniac, to na lepsze.

Jedynym problemem jest cena. Bezdętkowe są dwukrotnie droższe i większość dedykowana jest do ścigów a do chopperów i cruiserów trzeba się trochę naszukać.

Łukasz racja, ale jak przebijesz dętkę to tylko bzyyyk i kapec a z bezdętkowej tak szybko nie schodzi i dodatkowo możesz tymczasowo uszczelnic ją jakimś specyfikiem na dojazd do wulkanizacji. Moim zdaniem warto trochę zainwestowac w bezpieczeństwo i spokój.
Shipp
Forumowicz

Motocykl: .

Jakie dętki?

Postautor: Luca dodano: 16 kwie 2009, 11:08

No racje masz, tyle, że do przodu za oponę bezdętkową w której bieżnik pasuje do cruisera i mi się podoba musiałbym wydać prawie 400zł a to jest znaczna część wartości całego pojazdu.
Do wyboru w granicach niecałych 200zł miałem znowu chińską bezdętkową lub markową dętkową no to wybrałem markową.
Obawy mam co do kapci na drodze ale zobaczymy jak będzie w praktyce, przecież wiele potężnych maszyn jakoś jeździ na dętkowych i to z prędkościami znacznie odbiegającymi od moich.
Awatar użytkownika
Luca
Klubowicz

Wróć do Wszystko na temat...