close

Informacja dotycząca plików cookies
Informujemy, że używamy informacji zapisanych na urządzeniach końcowych użytkowników przy pomocy plików cookies, w celu dostosowania naszego serwisu do indywidualnych potrzeb użytkowników. Pliki cookies użytkownik może kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Korzystanie z naszego serwisu internetowego oznacza, że użytkownik wyraża zgodę na ich zapisywanie.

Ciuchy na motocykl

Motocykle 125ccm, Lifan LF-250, Jinlun 250, Jinlun 150, Challenger 200, Zipp, Cruiser 250, inne...
moderatorzy: Luca, beniamin82

Re: Ciuchy na motocykl

Postautor: Szubi dodano: 22 paź 2024, 08:19

dzięki wszystkim którzy się wypowiedzieli. Decyzja zapadła, kurtka kupiona :D
Największe szczęście w świecie, na końskim i motocyklowym siedzi grzbiecie . . .
Awatar użytkownika
Szubi
Klubowicz

Motocykl: Vader-Honda Varadero

Postautor: Morph dodano: 22 paź 2024, 11:40

Szubi pisze:... kurtka kupiona :D

To może się pochwal :D
Nie jeździj szybciej niż Twój anioł stróż potrafi latać
Obrazek
Klaustrofobia to lęk przed zamkniętymi pomieszczeniami. Na przykład , gdy idę do monopolowego boję się, że będzie zamknięty.
Awatar użytkownika
Morph
Klubowicz

Motocykl: Romet R250 / Honda CBF600s

Postautor: Szubi dodano: 23 paź 2024, 09:23

Morph pisze:
Szubi pisze:... kurtka kupiona :D

To może się pochwal :D

jeszcze jej nie mam. W drodze. Zakup zagadka bo wirtualny, na podstawie opinii, testów i opisu. W razie czego darmowy zwrot, więc luz. Długo się wahałem między różnymi kurtkami :swir: na ostatniej prostej bardzo podobał mi się Rebelhorn Cuby V. Patrol był za ciężki i czułem się jak w zbroi. Macna zawsze mi się podobała ze względu na ciekawe rozwiązania i dużą wagę którą przywiązywała do bezpieczeństwa (świecące kurtki w nocy, możliwość dopięcia odblaskowych szelek lub przyczepienie światełka na plecach). Ponieważ na 50 urodziny nic specjalnego sobie nie kupiłem :( teraz postanowiłem sobie zrobić prezent na imieniny :D Zawsze chciałem mieć coś z marki A* . Padło na Alpinestars Bogota Pro. Czy to dobry wybór _bezradny okaże się w trasie :bike05: https://pl.alpinestars.com/products/bog ... bright-red . Co mi się spodobało w tej kurtce? Prawie nigdy nie używałem membran wpinanych w kurtkę. Wolałem założyć przeciwdeszcza niż w deszczu wpinać pod kurtkę membranę, a po dojechaniu na miejsce mieć mokrą kurtkę :/ Tu membrana może być założona też na kurtkę a nie tylko pod kurtkę. Fajne są też duże panele wentylacyjne. Ja ciężko znoszę upały, raz miałem nawet udar cieplny na motocyklu, dlatego powyżej 30 stopni jeżdżę w kamizelce chłodzącej. Dodatkowo była w fajnej promocji, prawie 500zł taniej od ceny sugerowanej. Jak będzie pasować i ją zostawię, to po przejechaniu .......km, napiszę recenzje, może komuś się przyda.
Największe szczęście w świecie, na końskim i motocyklowym siedzi grzbiecie . . .
Awatar użytkownika
Szubi
Klubowicz

Postautor: Gixer dodano: 02 lis 2024, 22:51

Alpinestars ogólnie ma naprawde spoko ciuchy od lat jeżdże w różnych modelach butów alpina jak i rękawic
Kurtke też mam już X lat i jestem z niej chyba najbardziej zadowolona w porownaniu z shimą także myśle że będzie pan zadowolony :D
Ostatnio zmieniony 02 lis 2024, 22:53 przez Gixer, łącznie zmieniany 1 raz
nie sztuką jest jechać,sztuką jest jeździć
Gixer
Klubowicz

Motocykl: Honda CBR

Postautor: Gixer dodano: 02 lis 2024, 22:53

ja dzisiaj troche wyłamałam sie z kaskiem pomimo że rok temu hjc prawdopodobnie uratował mi życie.. i przez polecenie koleżanki która tak samo jak ja jeździ w kaskach hjc rpha rok temu przerzuciła sie na włoskie kaski firmy NOS tak zachwalała że super leży jest lekki i duużo wygodniejszy od hjc stwierdziłam że czemu nie spróbować tym bardziej że zrobili mi na niego rewelacyjną cene sam kask to koszt 999zł ja do kasku dokupiłam akcesoryjną szybe w cenie 180zł + pinlock 69zł za całość wyszło uwaga 1000zł ! także myśle że uczciwa zrabatowana cena :D

kask dostajemy z białą szybą do niej dostajemy w zestawie już pinlock ,wnętrze wykonane z pianki memory,mamy gotowe miejsce na słuchawki i uwaga mikrofon interkomu :) jedyne co to mógłby mieć zapięcie podwójne D ale może jakoś to przeboleje ;) kask jest mega lekki i posiada blende :) wygląda jak dla mnie obłędnie i zapowiada sie obiecująco także zobaczymy jakie będą wrażenia z pierwszej jazdy :)
a okolicznych zachęcam do odwiedzenia moto therapy w kalwarii zebrzydowskiej bo miejsce naprawde jest magiczne a i ich garaż robi wrażenie ;)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Gixer
Klubowicz

Postautor: Jack dodano: 22 lis 2024, 05:29

Fajne zakupy zrobiliście:)
Romet Kadet 50 -> Romet Mińsk 125 -> Romet Soft 125 -> Romet R 250 -> Yamaha FJ 1200
Awatar użytkownika
Jack
Klubowicz

Motocykl: Yamaha FJ 1200

Postautor: Szubi dodano: 23 lis 2024, 13:43

a jeansy jakie polecacie, bo coś mi się wydaje że firma Freestars, której jeansy miałem, zwinęła się z rynku :(
Awatar użytkownika
Szubi
Klubowicz

Postautor: kotlowska dodano: 29 lis 2024, 14:55

Zazwyczaj noszę skórzaną kurtkę z ochraniaczami, bo daje świetną ochronę w razie upadku, a jednocześnie wygląda świetnie. Do tego klasyczne motocyklowe rękawice, które zapewniają dobrą przyczepność i komfort na kierownicy. Na nogi wybieram często długie, solidne buty motocyklowe, które dobrze chronią kostki. Co do spodni, skórzane lub specjalne motocyklowe jeansy z wkładkami ochronnymi to moja opcja. No i oczywiście, kask – bez niego ani rusz! A Ty, co preferujesz na moto?
kotlowska
Forumowicz

Motocykl: CFMOTO 450 MT

Postautor: Gixer dodano: 29 lis 2024, 21:41

Szubi pisze:a jeansy jakie polecacie, bo coś mi się wydaje że firma Freestars, której jeansy miałem, zwinęła się z rynku :(

ja mam shime giro jak dla mnie super portki a niestety jestem w tym wybredna :D nie są sztywnymi gaciami tylko fajne elastyczne :) noszą sie jak zwykłe cywilne portki
Gixer
Klubowicz

Postautor: Szubi dodano: 30 lis 2024, 11:03

Gixer pisze:
Szubi pisze:a jeansy jakie polecacie, bo coś mi się wydaje że firma Freestars, której jeansy miałem, zwinęła się z rynku :(

ja mam shime giro jak dla mnie super portki a niestety jestem w tym wybredna :D nie są sztywnymi gaciami tylko fajne elastyczne :) noszą sie jak zwykłe cywilne portki

dzięki za info :)
Awatar użytkownika
Szubi
Klubowicz

Poprzednia

Wróć do Wszystko na temat...