close

Informacja dotycząca plików cookies
Informujemy, że używamy informacji zapisanych na urządzeniach końcowych użytkowników przy pomocy plików cookies, w celu dostosowania naszego serwisu do indywidualnych potrzeb użytkowników. Pliki cookies użytkownik może kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Korzystanie z naszego serwisu internetowego oznacza, że użytkownik wyraża zgodę na ich zapisywanie.

Szprychy

Motocykle 125ccm, Lifan LF-250, Jinlun 250, Jinlun 150, Challenger 200, Zipp, Cruiser 250, inne...
moderatorzy: Luca, beniamin82

Szprychy

Postautor: szesnasty dodano: 24 paź 2010, 15:21

Na podstawie motocykla Heroway CXM250A czyli chińska kopia yamahy virago.

Po zakupie motocykla okazało się że w tylnym kole brakuje dwóch szprych, potem złamała się jeszcze jedna i tak prawie cały sezon śmigałem bez trzech.
Oczywiście szukałem ale jak były to całe komplety. W końcu znalazłem producenta http://www.bartnik.bigduo.pl/
Odpisali: możemy wykonać z gwintem M5 ( na drucie szprycha ma 4,4mm , na gwincie 4,82mm - koszt szprychy z nyplem 3,00 zł )
bądź M4 ( na drucie 3,37mm , na gwincie 3,75mm koszt szprychy z nyplem 2,00 zł)
Skoro nie byli w stanie zrobić dokałdnie tego co potrzebuję (czyli M4,5 x 0,75) zamówiłem oba rozmiary.
Nie mając ochoty rozwiercać felgi i piasty założyłem M4.

Fotki i wymiary oryginalnych szprych:
Obrazek
Obrazek

Koła szprychowane są piękne, nie zapominajmy jednak o okresowej kontroli napięcia szprych i bicia felgi.
Awatar użytkownika
szesnasty
Forumowicz

Motocykl: Heroway CXM250A

Szprychy

Postautor: Michoł dodano: 11 sty 2011, 22:02

Również zgłębiam zagadnienie odnośnie szprych. Urwała mi się jedna i szukam. Oczywiście wszędzie gdzie pytam pada jedna odpowiedź - nie da się.
Jedynie co się da to zamówić komplet który kosztuje 350zł + koszt wysyłki. Prawdopodobnie poświecę się (bo i tak nie mam wyjścia) dla siebie i dobra innych i kupię ten komplet . Zostawię sobie parę szprych na zapas a resztą się jakoś podzielimy w rozsądnych pieniądzach.
Myślę że tak gdzieś w kwietniu postaram się wybulić kasę i dam znać że jest towar i ile go mam na wydanie.
Awatar użytkownika
Michoł
Forumowicz

Motocykl: Zipp RoadStar 250
Tel. kom.: 603362340

Szprychy

Postautor: szesnasty dodano: 12 sty 2011, 00:15

Jak kupisz to daj znać.
Wezmę kilka.
Awatar użytkownika
szesnasty
Forumowicz