KEEWAY RKS 125 czy naprawdę solidny?:>

Motocykle 125ccm, Lifan LF-250, Jinlun 250, Jinlun 150, Challenger 200, Zipp, Cruiser 250, inne...
moderatorzy: Luca, beniamin82

Postautor: Zviezda dodano: 06 lip 2012, 20:45

Witam kolegów i koleżanki.

Bardzo zaciekawił mnie motocykl Keeway RKS 125. 2 lipca zdałem prawko na kat.A - powoli przymierzam się do zakupu swojego 1 motocykla ;)
Do tej pory śmigałem Keeway TX 50 - całkiem przyzwoity, ale bez przesady. Na nim się wszystkiego nauczyłem. RKS moim zdaniem wygląda naprawdę dobrze jak na chińskie moto... Oglądałem go na żywo i muszę stwierdzić, że dla laika sprawia wrażenie bardzo solidnego. 125 jest bardzo ekonomiczna i posiadam zadawalające osiągi. Tak się zastanawiam czy by jeszcze nie polatać z 2 sezony na tej 125 i wtedy wreszcie kupić prawdziwy markowy motocykl - oczywiście używany ;) Nie szukam ścigacza, ale raczej przyzwoitego motocykla, który daję radość z jazdy. Z tego co mi wiadomo to redakcja Motogen.pl zainteresowała się tym motocyklem. Wkrótce ma wyjść test - nie wiadomo dokładnie kiedy. Krótko o RKS co znazlałem na necie: silnik jest podobno kopią z Suzuki DR 125, czterosuw chłodzony powietrzem, 11KM, 10 NM momentu obrotowego. Cena 5690zł - mam okazję kupić nówkę za 5300zł Co onim sądzicie? http://www.motogen.pl/galeria/motocykle ... rt234.html
Zviezda
Forumowicz

Motocykl: Keeway TX 50

Postautor: beniamin82 dodano: 06 lip 2012, 21:12

Nie wiem jak Keeway, ale ja latam romkiem Z-125 i jeszcze mnie w trasie nie zawiódł. Kilka niedociągnięć fabrycznych poprawionych na gwarancji i od tej pory spokój.
Widzę że ten keeway ma jeszcze z tyłu hamulec bębnowy (który jest za słaby) i z przodu też tarcza jak w romanie. Zresztą wygląda prawie jak ZK 125. Więc po co przepłacać.

A jak masz wydać 5300zł lub 6tyś, to może Zipp nitro od razu.

Zadbanego z małym przebiegiem kupisz już za 5tyś.
np. http://otomoto.pl/kawasaki-er-er-5-zipp ... 36951.html

nowego za 6tyś. też idzie pewnie kupić.

albo poszukać zadbanego divisiona 249 Rometa.

250ccm na dłużej starczy...:-)
Obrazek
Awatar użytkownika
beniamin82
Zarząd KCM

Motocykl: Z125->Cruiser 250->BN251
Tel. kom.: 506177711

Postautor: Zviezda dodano: 06 lip 2012, 21:18

Zipp nitro ciekawa propozycja ;) Powiem szczerze, że RKS stylistycznie bardziej mi podchodzi, ale Zipp to już 250 - w trasę śmiało można wyskoczyć. Mam mętlik w głowie - kupić teraz coś nówkę chinke, bądź zdabaną używkę w zimie.. hm
Zviezda
Forumowicz

Motocykl: Keeway TX 50

Postautor: selmen dodano: 06 lip 2012, 22:22

proponuję ci Nitro, moto gruntownie przetestowane przeze mnie- o czym możesz się przekonać czytając moje posty na ten temat w różnych działach na tym forum. nie będzisz żałował i nie będziesz musiał zmieniac motocykla za kolejny rok. naprawdę przyzwoite osiągi i wykonanie a zawiecha to bajka. dopasowałem do niego także parę akcesoriów typu sakwy i mocowanie i zasilanie GPS, także będziesz miał prościej. jest teraz parę na allegro ze śmiesznymi przebiegami w dobrej cenie. jak lubisz supermoto to jest też zipp tracker, też niezłe moto. gdyby keeway wypuścił 250 w tych kategoriach byłaby droga ale pewnie jak w przypadku tej firmy lepszej jakości. nie kupuj 125 bo szybko poczujesz niedosyt mocy, chyba, ze nie o to ci chodzi...tu masz trochę moich przemyśleń na temat NITRO:
http://zippnitrotourist.mojemoto.pl/
pozdro
Non Omnis Moriar...
Awatar użytkownika
selmen
Klubowicz

Motocykl: WSK;KZ550;Fj;R1100RT;Duke II

Postautor: foxmolder dodano: 07 lip 2012, 05:41

Ja przed dylematem co kupić, stałem jeszcze dokładnie tydzień temu. Nie brałem pod uwagę 125, tylko od razu celowałem w 250, na dłużej starczy :)
Okazje z Allegro pod tytułem 17 letnia igła z Belgii, z wielu powodów mnie nie przekonywały i jest nowy Romek.
Kupując kieruj się sercem, co ci się podoba, rozumem, gdzie i jaki jest serwis, i kieszenią, na kupno i utrzymanie czego cię stać.
---
foxmolder
Forumowicz

Motocykl: -

Postautor: Luca dodano: 09 lip 2012, 10:47

Oj tam masz dylematy, kupujesz używaną chińską 250-tkę za nieduże pieniądze, pojeździsz ze dwa sezony i wtedy będziesz wiedział czego oczekujesz od motocykla i sobie zmienisz na co tam chcesz, ale to czego się nauczysz przy chińczyku i poznasz przy tym fajnych ludzi, to bezcenne. :buttrock:
Awatar użytkownika
Luca
Klubowicz

Motocykl: Jinlun250*XVS*GL1500*HD

Postautor: tamik78 dodano: 09 lip 2012, 19:30

Używaną 125 albo nawet 250 kupisz w cenie doprowadzenia do porządku starej Japonii. Takiej co to "dziadek po bułki jeździł". Bardzo łatwo można się wpakować w jakieś bagno przy zakupie. Uważam że warto zacząć od małej pojemności. Jeśli się jeździ solo to naprawdę jest to świetny wybór. Na trasie może brakować mocy, szczególnie pod górkę i z pasażerem + dodatkowy bagaż. Ale ja tam w życiu więcej rowerem kilometrów zrobiłem niż motocyklem więc słuchaj co Luca pisze bo to jest człowiek co swoje zjeździł :oklasky:
tamik78
Sympatyk

Motocykl: zielony

Wróć do Wszystko na temat...