Oczywiście zakładam że ssanie masz włączone.. (napisałeś ze zaczynasz przygodę z moto to może nie wiesz że motocykle mają ssanie)
Moto ma ssanie a linka wyglada ze dziala poprawnie bo otwiera jakis zaworek na gazniku. Niestety nie ma zadnej roznicy przy ssaniu wlaczonym. Otwieranie manetki nie wchodzi w gre bo wtedy moto wogole nie chce odpalic.
jeśli świece i przewody sa ok to stawiam na zawory sa za ciasno ustawione i mogą sie nie domykać na zimnym silniku
W lecie kiedy jezdzilem codziennie nie bylo takich problemow z odpalaniem. Na cieplym silniku tez lata dobrze wiec zakladam ze swiece i przewody sa ok.
A z którego roku jest Twój Division?
Powiem szczerze, że z ssani w tym motocyjklu (bynajmniej moim) nic nie daje, motocykl na nie zupełnie nie reaguje inie jest to problem za luźnej linki bo sprawdzałem też samą dzwiginką. Z serwisem jeszcze tego nie konsultowałem więc nie wiem o co chodzi.
Ja bym jeszcze ewentualnie spróbował podkręcić mu wolne obroty, mój ma ustawione mniej więcej na 1700-1800 i pali bez problemów nawet po 3 tygodniach..
Oficjalnie mam rocznik 2011 ale to jest jakas hybryda bo kola mam z 2012 i ssanie przy kierownicy. michal_krk a Ty gdzie serwisujesz swojego? Ja probowalem na Drewnianej ale maja strasznie dlugi czas oczekiwania. Ktora srubka na gazniku ustawia sie te obroty? Ja mam teraz 1500...
Tak jak już koledzy wspominali, najpierw zaczynasz od rzeczy najprostrzych, czyli:
wymieniasz świece i ewentualnie przewody WN
sprawdzasz luzy zaworowe (koniecznie)
Dopiero potem zabierasz się za gaźnik, czyli czyszczenie, regulacja i kontrola poziomu paliwa w komorze pływakowej.
Dzieki za rady. Liczylem szczerze mowiac ze to moze bedzie cos prostszego... W takim przypadku bede musial oddac go do serwisu..