close

Informacja dotycząca plików cookies
Informujemy, że używamy informacji zapisanych na urządzeniach końcowych użytkowników przy pomocy plików cookies, w celu dostosowania naszego serwisu do indywidualnych potrzeb użytkowników. Pliki cookies użytkownik może kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Korzystanie z naszego serwisu internetowego oznacza, że użytkownik wyraża zgodę na ich zapisywanie.

Stojak do motocykla

Motocykle 125ccm, Lifan LF-250, Jinlun 250, Jinlun 150, Challenger 200, Zipp, Cruiser 250, inne...
moderatorzy: Luca, beniamin82

Re: Stojak do motocykla

Postautor: Marezmo dodano: 03 sie 2013, 20:23

Peliks - a czy rura wydechowa nie przeszkadza? Bo jest tak tak ciasno, że wątpię, że da radę.

Masz identyczny model stojaka?
Awatar użytkownika
Marezmo
Forumowicz

Motocykl: Romet 250V

Postautor: NIKT dodano: 03 sie 2013, 21:01

A ja sobie zobaczyłem to na allegro i myślę - "kurde czy to Peliks sprzedaje swój mega bombastyczny podnośnik..." :P

chyba będę musiał zdemontować rurę wydechową, żeby zrobić co zamierzam

I tutaj pojawia się zaleta robienia czegoś samemu :) Nie dość że poszerzasz horyzonty i zdobywasz nowe umiejętności (jak harcerz xD ) to możesz wykonać coś co będzie pasowało idealnie do Twojego motocykla (kwestia wymierzenia). Jak coś to poprosić zawsze można znajomego o pospawanie albo jak już wytniesz sobie SAMODZIELNIE (lub przy pomocy Karola) odcinki rur o odpowiedniej długości za pomocą "fleksa" alias szlifierka kątowa to możesz zanieść do pospawania i płacisz tylko za spawanie.

Przy najbliższym przypływie kasiorki i chwili czasu wolnego zamierzam takie cudo sobie zrobić więc jak będziesz chciał to zrobię dla Ciebie malutką fotograficzną instrukcję montażu czy jak kto woli przebiegu produkcji:)
"Boso ale w ostrogach"
Awatar użytkownika
NIKT
Klubowicz

Motocykl: Keeway Cruiser
Tel. kom.: 661557838

Postautor: Peliks dodano: 03 sie 2013, 23:24

Marezmo pisze:Peliks - a czy rura wydechowa nie przeszkadza? Bo jest tak tak ciasno, że wątpię, że da radę.

Masz identyczny model stojaka?

Sama konstrukcja identyczna (ten sam producent) tylko mam końcówkę uniwersalną na przód i tył - taką jak tu - http://allegro.pl/uchwyty-do-podnosniko ... 32203.html . Co do R250 V to jest bardzo ciasno ale się podnośnik mieścił między wahaczem a tłumikiem. Pozdrawiam.Peliks.
Awatar użytkownika
Peliks
Klubowicz

Motocykl: Burgman AN400 K9
Tel. kom.: 662066637

Poprzednia

Wróć do Wszystko na temat...