stożki -> gaźniki -> modyfikacje

Motocykle 125ccm, Lifan LF-250, Jinlun 250, Jinlun 150, Challenger 200, Zipp, Cruiser 250, inne...
moderatorzy: Luca, beniamin82

Re: stożki -> gaźniki -> modyfikacje

Postautor: bogdan289 dodano: 10 gru 2013, 14:10

Jak pisałem na samym początk gdy zalogowalem się na tym forum problem z wadliwym cylindrem ..wymiana go bo wszak na gwarancji jest nie mile problemy z serwisem. ..by wyregulowali motorek -zawory:-) skutek !po namyśle i rozmowie z Peliksem ...motorek wylądował u mechanika który wyregulowal zaworki sprawdził gaznik(byl ok)
Motorek już gladko brzmi pieknie się wkreca na obroty nie faluje i co tu gadać :-)bajka:-D
..i powietrza też ma dość mimo nałożonego stozka (nie jest nasaczony olejem) ma zbierać grubsze syfki ...w efekcie jest fajniejszy dźwięk filtra przy zasysaniu powietrza (metaliczne siorbanie;-)
Wracając do tego falowania podczas jazdy ...silnik miał źle ustawione zawory a po zmianie cylindra to już wogóle była kicha ...teraz zwracam honor rometowi;-) motorek jest miodzio:-Dale serwis nie stety beznadzieja;-):-D
bogdan289

Postautor: Michał_66 dodano: 10 gru 2013, 17:53

Tak to już jest z serwisami ASO gdzie pracuje Heniek szwagier Zenka itd.
Sam Bogdan widzisz za moto się wziął prawdziwy mechanik i moto zaraz chodzi :D
Ja tam też wole aby mi przy moto grzebał tylko ktoś zaufany moją kawę ustawiał mi gościu z Osielska pod Bydzią (polecony przez szwagra) facet jest pasjonatem, przede wszystkim zajmuje się pojazdami zabytkowymi starymi motocyklami i samochodami teraz restauruje jakiś pojazd z czasów wojny ale i w klubie mamy mechaniora któremu można zaufać umówiłem się z nim na wiosnę na montaż ASŁ czyli automatu do smarowania łańcucha i jeszcze chce z nim pogadać o regulacji zaworów chociaż wiem że nie lubi płytkowych :D :D
Michał_66

Postautor: bogdan289 dodano: 11 gru 2013, 10:18

Słusznie zauważyłes Michał. Że w tych serwisach sama rodzina pracuje w Redzie to 3braci a każdy z nich to prezes:-D:-D ich żony prowadzą księgowość i biuro ..synowie sa majstrami zmian:-D:-D:-D.
Nooo i tak:-) mogłem od razu poprosić o pomoc prawdziwego mechanika a nie pomstowac i się uzalac:-D:-D
Takich mechaników pasjonatów którzy się znają na rzeczy jak widać jest wielu-chwalić Boga że istnieją
:-) ustawić zawory to nie taka prosta sprawa. ...
bogdan289

Poprzednia

Wróć do Wszystko na temat...