close

Informacja dotycząca plików cookies
Informujemy, że używamy informacji zapisanych na urządzeniach końcowych użytkowników przy pomocy plików cookies, w celu dostosowania naszego serwisu do indywidualnych potrzeb użytkowników. Pliki cookies użytkownik może kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Korzystanie z naszego serwisu internetowego oznacza, że użytkownik wyraża zgodę na ich zapisywanie.

Kufry Givi do choppera.

Motocykle 125ccm, Lifan LF-250, Jinlun 250, Jinlun 150, Challenger 200, Zipp, Cruiser 250, inne...
moderatorzy: Luca, beniamin82

Re: Kufry Givi do choppera.

Postautor: jacecek dodano: 24 paź 2015, 12:01

Pewnie będę w mniejszości ale napiszę tak - na pewno praktyczne bo pojemne i zdejmowalne jednak widok ogólny mnie nie powalił.
O ile moto ubrane wygląda (powtarzam - jak dla mnie -ale ja mam wypaczony nie tylko gust) nie najgorzej to bez kufra z tą wielką plastikową płyta na bagażniku jest tak sobie.

Napisałeś:
Peliks pisze: (...) i efekt końcowy myślę że do przyjęcia. ;)

Ja też tak myślę :)
pozdrawiam - jacecek
Awatar użytkownika
jacecek
Klubowicz

Motocykl: Honda CTX 700 D
Tel. kom.: 668842471

Postautor: foxmolder dodano: 24 paź 2015, 13:17

Kredens "jak-się-masz-halo", prawie Ventura. ;)
---
foxmolder
Forumowicz

Motocykl: -

Postautor: kubuś 66 dodano: 24 paź 2015, 13:36

Powiem tak, nie bedę mydlił ani sie przymilał, "choperowaty " musi mieć kufry skórzane , inaczej pasuje to jak pięśc do nosa.....
Ale z gustami się nie dyskutuje.....
Awatar użytkownika
kubuś 66
Klubowicz

Motocykl: Romet R250V

Postautor: Morph dodano: 24 paź 2015, 14:29

Ale to jest ,,cruiser" a do niego plastikowe już bardziej pasują ,ja mam i wygoda jest ogromna ,przyjeżdżasz na miejsce odpinasz i masz walizkę
Nie jeździj szybciej niż Twój anioł stróż potrafi latać
Obrazek
Klaustrofobia to lęk przed zamkniętymi pomieszczeniami. Na przykład , gdy idę do monopolowego boję się, że będzie zamknięty.
Awatar użytkownika
Morph
Klubowicz

Motocykl: Romet R250 / Honda CBF600s

Postautor: jarb dodano: 24 paź 2015, 14:58

jacecek pisze:Pewnie będę w mniejszości ale napiszę tak - na pewno praktyczne bo pojemne i zdejmowalne jednak widok ogólny mnie nie powalił.
O ile moto ubrane wygląda (powtarzam - jak dla mnie -ale ja mam wypaczony nie tylko gust) nie najgorzej to bez kufra z tą wielką plastikową płyta na bagażniku jest ,,,,,

Nie będę wychodził przed szereg i tylko wspomnę, że płyta została wyposażona w system szybkiego montażu/demontaży,,
ale szczegóły to pozostawiam dla twórcy :D
Jarek
Obyś tyle razy do domu wrócił, ile razy z niego wyjedziesz,,,
Awatar użytkownika
jarb
Sympatyk

Motocykl: Aktualnie rower
Tel. kom.: 883764001

Postautor: Peliks dodano: 24 paź 2015, 16:29

jacecek pisze: O ile moto ubrane wygląda (powtarzam - jak dla mnie -ale ja mam wypaczony nie tylko gust) nie najgorzej to bez kufra z tą wielką plastikową płyta na bagażniku jest tak sobie.

Dokładnie mam te same odczucia i dlatego wymyśliłem system "szybkiego" ;) demontażu płyty. To znaczy że trwa to minutkę i potrzebny jest kluczyk dziesiątka bo trzeba odkręcić od spodu bagażnika trzy nakrętki i jednym ruchem zdejmujemy feralną płytę.
Zademonstruję Ci to na Rozpoczęciu :piwa: .
Pozdrawiam. Peliks.
Awatar użytkownika
Peliks
Klubowicz

Motocykl: Burgman AN400 K9
Tel. kom.: 662066637

Postautor: kubuś 66 dodano: 24 paź 2015, 16:32

Morph pisze:Ale to jest ,,cruiser" a do niego plastikowe już bardziej pasują ,ja mam i wygoda jest ogromna ,przyjeżdżasz na miejsce odpinasz i masz walizkę

Wygoda nie zawsze równa się dobrej stylistyce ale jak mówią " z gustami sie nie dyskutuje" _bezradny _bezradny _bezradny
Awatar użytkownika
kubuś 66
Klubowicz

Motocykl: Romet R250V

Postautor: Peliks dodano: 24 paź 2015, 16:40

kubuś 66 pisze:Powiem tak, nie bedę mydlił ani sie przymilał, "choperowaty " musi mieć kufry skórzane , inaczej pasuje to jak pięśc do nosa.....
Ale z gustami się nie dyskutuje.....

Kubuś oczywiście masz rację ale
... po pierwsze jeździsz sam i nie wiesz jak to jest się spakować na tygodniowy wypad z Kierowniczką :D
... po drugie te kufry są obszyte skórą ;p
Pozdrawiam. Peliks.
Awatar użytkownika
Peliks
Klubowicz

Motocykl: Burgman AN400 K9
Tel. kom.: 662066637

Postautor: jacecek dodano: 24 paź 2015, 20:33

Peliks pisze: (...) nie wiesz jak to jest się spakować na tygodniowy wypad z Kierowniczką :D

I to jest argument ucinający wszelkie dyskusje na temat wyglądu ;)

Peliks pisze:(...)Dokładnie mam te same odczucia i dlatego wymyśliłem system "szybkiego" ;) demontażu płyty.(...)
Zademonstruję Ci to na Rozpoczęciu :piwa: .

Na pewno wszyscy "esteci" to docenią a ja na Rozpoczęciu chętnie wezmę udział w prezentacji :piwa: :piwa:

Jeśli chodzi o bagaże to mam podobny problem. Rozwiązałem go kupując prostą (bez dodatkowych bocznych kieszonek i innych bajerów) torbę podrużną o wymiarach prawie identycznych jak kufer. Pakujemy się w nią w domu, potem pakuję ją do kufra, a w miejscu docelowym wyciągam i targam na kwaterę. Ma to jeszcze jedną zaletę - na moto zostaje pusty kufer, który można zapełnić np. zakupami (piwo, wino, wódka i inne napoje lakoholowe to raczej nie, ale chlebuś i kiełbaska mogą być) lub np. w czasie pieszej części wycieczki zostawić w nim kaski. To samo zrobię z sakwami ( pewnie trzeba będzie uszyć na miarę stosowne torby), ale dopiero jak zmienię na nowe te z którymi kupiłem motocykl. Ale po malutku - muszę zgromadzić fundusze i albo kupić albo zaprojektować i wykonać stelaże oraz dobrać odpowiednie sakwy.
pozdrawiam - jacecek
Awatar użytkownika
jacecek
Klubowicz

Motocykl: Honda CTX 700 D
Tel. kom.: 668842471

Postautor: Maciu56 dodano: 24 paź 2015, 22:11

,, ...nie wiesz jak to jest się spakować na tygodniowy wypad z Kierowniczką :D" taaa... :wrr: :zalamka: :aniol:
Awatar użytkownika
Maciu56
Sympatyk

Motocykl: Była"Ziuta"...
Komunikator: Skype: maciu561

PoprzedniaNastępna

Wróć do Wszystko na temat...