WEKTOR 150 - problem nie odpali :(

Motocykle 125ccm, Lifan LF-250, Jinlun 250, Jinlun 150, Challenger 200, Zipp, Cruiser 250, inne...
moderatorzy: Luca, beniamin82

Postautor: Largo dodano: 22 lut 2009, 01:59

Jak to nie? Przecież odpalać można, tylko na biegu gaśnie...
Largo

Postautor: Largo dodano: 22 lut 2009, 02:02

Demon pisze:Largo - o ssaniu nie zapomniałem... :foch: i nawet przekreciłem kluczyk w odpowiednia stronę :DDD ;p ;p ;p

Tak tylko pisze na wszelki wypadek ;p Powiem Ci szczerze, że sam często zapomnę czegoś przełączyć i zachodzę w głowę co się stało ;p Najczęściej nie wcisnę czerwonego guziczka od zapłonu i wkurzam się że motocykl nie odpala ;p Tak to jest jak się zaczyna przygodę z motocyklem :D
Largo

Postautor: Demon dodano: 22 lut 2009, 02:44

Largo to trzeba to przedyskutować przy :piwo: :piwa:
wtedy wszystko się rozjaśni :D

pozdrawiam
Awatar użytkownika
Demon
Forumowicz

Motocykl: WEKTOR 150

Postautor: daro dodano: 22 lut 2009, 03:11

Demon pisze:Largo to trzeba to przedyskutować przy :piwo: :piwa:
wtedy wszystko się rozjaśni :D

pozdrawiam

Tia...I wtedy znajdują się te wszystkie czerwone guziki :)) Szkoda jedynie,że każdy mieszka gdzieś tam w Polsce...
Awatar użytkownika
daro
Forumowicz

Motocykl: prawie Yamaha Virago 250:)

Postautor: Largo dodano: 22 lut 2009, 17:03

Będzie zlot to i wszyscy będą blisko siebie :]
Largo

Postautor: Demon dodano: 23 mar 2009, 19:12

no to Panowie mojego problemiku ciąg dalszy...

paliwo w gaźnikach zmienione, swiece zmienione, bateria full, a mój demonik dalej nie gada... iskra na zewnątrz jest...
jest taki dziwny efekt że jak mu wpuszczę trochę paliwa bezpośrednio do cylindrów to zrobi wrrr... czyli "odpali" (na krótko, sekunda może dwie) i od razu gaśnie, odkręcam świece i zalane...
pomóżcie bo Częstochowa już niedługo a ja dalej się zimuje...

tak na marginesie zapytam, czy ma ktoś może, albo czy jest skąd pobrać jakiegoś service manuala do wektora 150...

pozdrawiam wszystkich
Maniek
Awatar użytkownika
Demon
Forumowicz

Postautor: Shipp dodano: 23 mar 2009, 21:08

Demon pisze:no to Panowie mojego problemiku ciąg dalszy...

paliwo w gaźnikach zmienione, swiece zmienione, bateria full, a mój demonik dalej nie gada... iskra na zewnątrz jest...
jest taki dziwny efekt że jak mu wpuszczę trochę paliwa bezpośrednio do cylindrów to zrobi wrrr... czyli "odpali" (na krótko, sekunda może dwie) i od razu gaśnie, odkręcam świece i zalane...

tak na marginesie zapytam, czy ma ktoś może, albo czy jest skąd pobrać jakiegoś service manuala do wektora 150...

pozdrawiam wszystkich
Maniek

Może kranik odkręc...? :))
Shipp
Forumowicz

Motocykl: .

Postautor: Demon dodano: 23 mar 2009, 21:24

:D dobre...
Awatar użytkownika
Demon
Forumowicz

Postautor: roberto dodano: 24 mar 2009, 11:29

Demon pisze:no to Panowie mojego problemiku ciąg dalszy...

pozdrawiam wszystkich
Maniek

to dobre doswiadczenie tez czesto tak robie. pozwala wykluczyc usterke zaplonu. to ze masz po tym mokre swiece tym sie nie martw bo to normalne. dodanie paliwa tak na chybi trafil tym skutkuje. w Twoim przypadku ewidentnie brakuje mu paliwa. ja zrobilbym tak. sprawdzil czy w komorze plywakowej jest paliwo i czy po upuszczeniu napelnia sie. to da sie zrobic bez wymontowywania gaznika i dosc szybko. jezeli paliwo jest i sie napelnia to gaznik do czyszczenia. a jezeli nie ma paliwa to sprawdzic czy dochodzi paliwo do gaznikow. teoretycznie jak zaszwankuje jeden gaznik to moto powinno chodzic na jednym cylindrze. prawdopodobienstwo zaszwankowania dwoch jest male wiec stawialbym na doprowadzenie paliwa do gaznika. (kranik filtr) sprawdz takze polaczenie gaznikow z cylindrem czy wszystko szczelne.
roberto

Postautor: boma dodano: 24 mar 2009, 23:39

Z uwagą poczytałem o problemach Demona. Sprawa jest prosta dla mnie humanisty :)) Jak jest iskra to pozostaje zasilanie paliwem . W swojej WSK sprawdzałem ssanie zdejmując gaźnik i przykładałem palec ... Ty zaś masz silnik 4 suwowy ze zaworami więc może być regulacja zaworów lub coś podeszło i nie masz ssania!!! Druga sprawa to gaźnik ale na nim się nie znam - we WSK mogło być wiele brudu więc bym go wyczyścił - dysze itp . O spadniętej iglicy nie wspomnę - zamykała wyjście paliwa we WSK (nie podnosiła się ) . We Wektorze nie wiem czy to może się stać ???? Nie znam gaźnika ... Chyba go musisz poznać :)
boma

PoprzedniaNastępna

Wróć do Wszystko na temat...