Jacku, oni w zasadzie nic nie piszą.
Opisy są w stylu, motocykl jest koloru czerwonego o agresywnej stylistyce i pochodzi z Chin (to już odważne stwierdzenie, do niedawna było cichutko o pochodzeniu Rometa)....No dobra trochę napisali o właściwościach jezdnych, za to plus. Ale...
Jaki silnik? OHV, OHC? Z czego kopiowany, z czego ewoluował, kto go produkuje...?
Ja odnoszę cały czas wrażenie że Oni wszyscy (oprócz Chopper magazyn) boją się narazić importerom (nie producentom) i napisać konkretną techniczną opinię...
Jakieś to takie wszystko rozmyte tam jest, żadnych konkretów.
Zresztą prawie wszystkie portale tak to opisują, a uwierzcie mi że dla znającego język angielski, odnalezienie podstawowych informacji czy dodatkowych zdjęć (od producenta z chińskim logo) jest proste...A szczególnie gdy ma się możliwość zerknięcia na VIN...Ja np. nadal szukam tych RX-ów rometa, bo nie mam VIN-u.
Oni mieli do niego dostęp ale nie skorzystali.
Dane z urzędu statystycznego Chin dotyczące eksportu motocykli przez "Top 50" producentów jest dostępne bez problemu...
Nie żebym się chwalił, ale jedna z opini o serwisie motocykle125-com.pl brzmi:
Pozdrawiam autora, świetne recenzje motocykli na YT. Zagłębienie się w pochodzenie silników i części jest super i powoduje że inne filmy większych serwisów są żałosne.
I ja niestety tak samo to odbieram, od nich nawet nie mam co "ukraść" takie same oczywiste oczywistości piszą. A skuterowo to juz w ogóle, kopiuje opisy ze strony producentów... Ja też nie jestem bezbłędny i czasem gafę walnę np. pomyliłem silniki w video o M12 i nie wiem jak to poprawić...szczególnie że motocykl oddany..
Ale taki tekst o ADV np.
Zażalenia? Testowany przez nas egzemplarz miał ewidentny problem z hamulcami, który jednak można zrzucić na fakt, że był to model przedprodukcyjny.
Jaki przedprodukcyjny, przecież ten model od co najmniej roku idzie w ilościach hurtowych do USA i na Białoruś...