Szukam kasku

Motocykle 125ccm, Lifan LF-250, Jinlun 250, Jinlun 150, Challenger 200, Zipp, Cruiser 250, inne...
moderatorzy: Luca, beniamin82

Re: Szukam kasku

Postautor: kosimazaki dodano: 18 paź 2013, 14:57

Podepnę się pod temat, ponieważ teraz ja mam dylemat co wybrać. Proszę o podpowiedź. W zasadzie wybrałem już model i jest nim LS2 FF351. Powody dla których ten? Przede wszystkim cena, poza tym bardzo wysoka lokata w teście na motogenie, jeśli chodzi o bezpieczeństwo. No i po trzecie musze kupić takie 3 :) Trochę lipa ale niestety nie dam rady kupic trzech za 500-600 zł choćbym stawał na uszach.
Pytanie jest takie: czy ktoś z Was takiego używa, bądź wie, że ktoś ze znajomych używa/używał i może cokolwiek o nim powiedzieć. Jestem oczywiście otwarty na inne propozycje w tym zakresie cenowym, nie jest to tak, że ja już wybrałem i ma być ten. Z góry dziękuję za podpowiedzi.
Jazda na motocyklu to najlepsza rzecz, jaką można robić w ubraniu
Awatar użytkownika
kosimazaki
Forumowicz

Motocykl: Honda CBF600SA

Postautor: kalinowy dodano: 18 paź 2013, 15:25

Kwadrat z tego co mówił chciał sprzedać LS2, ale szczękowy. Rozmiar xl. Nie wiem ile chce za niego.
Awatar użytkownika
kalinowy
Sympatyk

Motocykl: trampek, kawa EN 500
Tel. kom.: 791362770

Postautor: Peliks dodano: 18 paź 2013, 15:37

W internetowym sklepie LS2 jest teraz promocja na ten model (153 zł). Pozdrawiam. Peliks.
http://ls2.sklep.pl/pl_PL/p/Kask-LS2-SI ... k-WHITE/18
Awatar użytkownika
Peliks
Klubowicz

Motocykl: Burgman AN400 K9
Tel. kom.: 662066637

Postautor: beniamin82 dodano: 18 paź 2013, 16:39

kalinowy pisze:Kwadrat z tego co mówił chciał sprzedać LS2, ale szczękowy. Rozmiar xl. Nie wiem ile chce za niego.

Nie wiem czy wiesz, ale kask jest jednorazowy... nawet jak spadnie ze stołu. Więc nie polecam kupować używki.
Obrazek
Awatar użytkownika
beniamin82
Klubowicz

Motocykl: Z125->Cruiser 250->BN251
Tel. kom.: 506177711

Postautor: kosimazaki dodano: 18 paź 2013, 20:43

Dziękuję za porady. Widzę, że nie ma jakiejś szczególnej paniki, że LS2 ktoś chce. A nawet niektórzy takie kaski mają, więc rozumiem, że te kaski nie są najgorsze :) Oczywiście rozumiem, że to nie jest topowy model i nie ma co cudów od takiego kasku wymagać ale mi na cudach nie zależy, bo najzwyczajniej na takie dodatki w obecnej chwili nie wystarczy mi pieniędzy. Ok to raczej zakupię coś takiego (na 90% w sklepie wymienionym przez Peliksa) i myślę, że w miarę bezpiecznie w takich pojeździmy w przyszłym sezonie z rodziną :) Jeszcze raz dziękuję za informacje.
Odp. do dołu:
Deamiens - dzięki za rady. Zgadzam się z Tobą w 100% z tym przymierzaniem. Teraz właśnie szybko poszukam w Białym jakiegoś sklepu, który może mieć ten model i będziemy przymierzać. Znając życie to może być tak, że w żadnym z białostockich sklepów tego modelu nie będzie. Białystok czasami jest niezłą dziurą jeśli chodzi o zakupy. Wówczas śmignę do Wawy i tam poszukam a przy okazji rodzinę będę mógł odwiedzić, więc w sumie wyjdą dwie pieczenie na jednym ogniu :) Stanie na rzęsach to już wyższy krąg wtajemniczenia, na razie uszy ćwiczę ;)
Ostatnio zmieniony 18 paź 2013, 23:21 przez kosimazaki, łącznie zmieniany 1 raz
Awatar użytkownika
kosimazaki
Forumowicz

Postautor: Deamiens dodano: 18 paź 2013, 23:09

LS2 ma dość (bardzo) dobry stosunek cena/jakość, a poza tym integral jaki by nie był jest wg. mojej subiektywnej opinii lepszy/bezpieczniejszy od innych, zwłaszcza Jet`ów :) Jedyny problem, to czy Ci dobrze leży - bo jeśli wybierasz kask na podstawie katalogu, bez przymierzania, to troszkę pomyłka... No i raczej dobrze dopasowany kask przetrwa nawet kilka kolejnych motocykli, więc wg. mnie warto przymierzać do skutku, a jeśli trzeba będzie to nie stawać na uszach, a rzęsach :)
Awatar użytkownika
Deamiens
Forumowicz

Motocykl: DR800, DL1000
Tel. kom.: 696082016

Postautor: kosimazaki dodano: 21 paź 2013, 18:15

Dzisiaj byłem z maluchami i żoną poprzymierzać kaski. Okazało się,że w Białymstoku jest jeden sklep w którym mają LS2. Cena w sklepie stacjonarnym powaliła mnie na kolana - min. 250 zł LS2 FF351.1, przy czym czas oczekiwania to ok 4 tygodnie. W sklepie LS2 (internetowym) cena 153 zł plus rabat 2% dla nowych użytkowników (do tego koszty przesyłki max 16 zł w zależności od opcji + ewentualnie 5 zł pobranie). Ogólnie za 165 zł mam kask z przesyłką kurierską. Co do jakości i użytkowania będę mógł coś powiedzieć po kilku jazdach. Kask będzie użytkowany przez syna i żonę na zmianę, bo okazało się, że mają takie same główki ;)
Jeśli w tym sezonie pogoda będzie taka jak do tej pory to będę mógł coś jeszcze napisać przed zakończeniem sezonu, jeśli nie, to napiszę dopiero w przyszłym roku.
EDIT:
Acha i jeszcze zapomniałem, że w tej cenie w sklepie internetowym dorzucają kominiarkę lub pokrowiec na kask (w zależności od koloru kasku).
Awatar użytkownika
kosimazaki
Forumowicz

Postautor: Szubi dodano: 22 paź 2013, 10:46

u nas w klubie bardzo dużo osób jeździ w kaskach LS2. Dobrze wypadają w testach, jeśli chodzi o bezpieczeństwo, czasami nawet lepiej niż drogie bardziej markowe skorupy. Ku mojemu zaskoczeniu goście na drogich maszynach, tez używają tych kasków. Sprawdź też ilu uczestników Rajdu Dakar używa kasków LS2. Możesz się zaskoczyć :) Cały polski team w nich jeździ.
Największe szczęście w świecie, na końskim i motocyklowym siedzi grzbiecie . . .
Awatar użytkownika
Szubi
Klubowicz

Motocykl: Fernando

Postautor: kosimazaki dodano: 22 paź 2013, 11:01

Dokładnie, masz rację. Właśnie byłem bardzo zaskoczony, że firma niby uznawana za gorszą a zarówno testy ale głównie opinie samych użytkowników są wyjątkowo dobre. Wszyscy, którzy mieli do czynienia z tymi kaskami powiedzieli, że byli/są zadowoleni z użytkowania. Cena w granicach 150-160 zł to moim zdaniem jak za darmo, skoro jakość jest na tak wysokim poziomie. Na razie czekam na przesyłkę i zobaczymy jak to będzie dalej wyglądało. Jeszcze raz dziękuję wszystkim za podpowiedzi i info o tych kaskach, w sumie to dzięki tym opiniom dałem się namówić na ten konkretny model i myślę, że będę zadowolony z zakupu :) Z niecierpliwością też czekam kiedy syna zabiorę na mini przejażdżkę, bo chłopak wręcz marzy o wspólnym wypadzie, nawet wokół przysłowiowego komina :)
Awatar użytkownika
kosimazaki
Forumowicz

Postautor: kamil_juri dodano: 06 gru 2013, 23:30

kosi musimy do Ciebie z moim Plecaczkiem podjechać i zobaczyć kask ;) albo ty do nas na szynki wpadnij ;) chętnie go obejrzymy :) jeszcze przed świętami. Plecaczka moja niby mierzyła podobne ale dalej nie wiem czy xs czy s... no w tym dobrze i w tym... wrrr weź się dogadaj ;) a później jej głowę zwieje jak w tamtym ;p;p nomen omen chińskim ;p
Awatar użytkownika
kamil_juri
Forumowicz

Motocykl: Zipp Raven 2012 r.

PoprzedniaNastępna

Wróć do Wszystko na temat...