autor: kosimazaki dodano: 25 sie 2013, 10:28
Zrobię jeszcze raz (ostatni) OT w temacie. Napisałem ostrzeżenie o możliwych bardzo negatywnych skutkach takich przeróbek, ponieważ uważam, że forum jest właśnie od tego, żeby każdy miał szansę wyrazić swoje zdanie a pytający miał jak najszersze spojrzenie na interesujący go temat. Ponieważ część kolegów zaczęła wręcz demonizować moją wypowiedź, jestem zmuszony to sprostować.
Po pierwsze nie pisałem głupot. Głupie byłoby gdybym napisał, że jak przerobi to na pewno się zabije lub Go złapią i wsadzą do paki. A jak doskonale wiecie niczego takiego nie napisałem. Więc proszę się następnym razem powstrzymać przed zarzucaniem komuś głupoty.
Po drugie temat rzeczywiście nie dotyczył zagadnień prawnych a mechanicznych, jednak zupełnie nielegalnych w sferze obowiązującego w naszym kraju prawa. Dlatego, widząc, że kolega nie zna do końca szczegółów dotyczących ewentualnych konsekwencji takiego "zabiegu" wolałem Mu napisać czym EWENTUALNIE to MOŻE grozić. Nie MUSI i NIE GROZI ale MOŻE.
Po trzecie, bardzo szanuję odmienne zdanie innych osób, ponieważ taki jest świat, że każdy z nas ma (i ma prawo posiadać) odmienne poglądy na jakiś temat. Dlatego nigdy nie naciskam na nikogo w związku z podjęciem przez tą osobę jakiejś decyzji. Uważam, że mam prawo komuś powiedzieć i nawet powinienem, jeśli coś ważnego wiem i znam ewentualne skutki podjęcia złej decyzji przez pytającego, jednak zbyt mocno szanuję wolność drugiego człowieka i jego prawo do najszerzej rozumianej wolności podjęcia decyzji o swoim życiu, żebym mógł napisać, że coś musi czy nie musi zrobić.
Kończąc, powtórzę dla tych, którzy nie do końca czytają ze zrozumieniem, nigdy nie będę nikogo zmuszał do niczego ani ograniczał jego swobód (do pisania, czytania, życia itp.). Każdy ma swoje życie za które odpowiada i to on będzie ponosił skutki swoich decyzji, więc mi nic do tego. A że życie potrafi dokopać i bardzo często zrobi nam na przekór, to chyba każdy dobrze wie. Proszę też wszystkich o zakończenie w tym wątku dyskusji na temat prawny zagadnienia i pozostanie przy mechanicznych aspektach, bo zrobił się tu niezły b....del a ja się czuję za niego niestety odpowiedzialny.
Jazda na motocyklu to najlepsza rzecz, jaką można robić w ubraniu