Podłączmy lightbary

Motocykle 125ccm, Lifan LF-250, Jinlun 250, Jinlun 150, Challenger 200, Zipp, Cruiser 250, inne...
moderatorzy: Luca, beniamin82

Podłączmy lightbary

Postautor: Leon7112 dodano: 13 sie 2008, 21:56

W dziale Imprezy Motocyklowe jest temat Zlot na Pomorzu i tam na 14 stronie jest fota, te mniejsze też mają po 55W, obawiam się że to nie koniec moich eksperymentów z oświetleniem.
Awatar użytkownika
Leon7112
Forumowicz

Motocykl: Hyosung ST-7, ZZR 600
Tel. kom.: 663914803

Podłączmy lightbary

Postautor: Largo dodano: 13 sie 2008, 22:04

No stary... Powiem Ci, że efekt super :oklasky: Jestem pod wrażeniem :D
Kurde nawet sobie nie wyobrażacie jak nie mogę się doczekać, aż kupię swój własny chiński motocykl, na którego tak wielu ludzi narzeka ;p
Wracając do tematu to chyba Luca kiedyś pisał o mini-lightbarach. Znalazłem na allegro:

Obrazek
Mini-lightbary za 23zł/sztuka
Largo

Podłączmy lightbary

Postautor: andrzej dodano: 14 sie 2008, 20:02

A ja używam ich w nocy zamiast normalnej lampy.
Świecą o wiele lepiej.
Zastanawiałem się też, czy winą nie należy obarczyć akumulatora, który u mnie ma tylko 4Ah a powinien mieć 7Ah.
Awatar użytkownika
andrzej
Klubowicz

Motocykl: VStrom 650 (był R-250,NT-650)

Podłączmy lightbary

Postautor: Largo dodano: 14 sie 2008, 20:59

cjt7 pisze:Tak, ale potem je skrytykował bo mu diody powysiadały tak, że nie polecam..... Ja mam halogeny 2x35W plus lampa główna 55/60W i według mnie jest ok gdyż przy takiej lampie głównej tak jak Leon używam ich sporadycznie....

Chyba nie masz racji... Luca przerabiał oryginalne lightbary i zamienił zwykłe żarówki na diody. Te chyba nie są diodowe, bo chyba widać w środku żarówkę...
Ja chciałem znaleźć coś, co będzie można używać w połączeniu z główna lampą 55W przez cały czas. Te oryginalne będą chyba najlepsze. Jak do czasu mojego zakupu sytuacja w tym głupim Romecie się nie zmieni to będę chciał jakoś sprowadzić z UK.
Largo

Podłączmy lightbary

Postautor: eshoo dodano: 17 maja 2009, 12:44

Znalazłem w sieci stronke z lightbarami. Ja sobie zamówiłem czekam na towar i zobacze co to bo opis na stronie jest lakoniczny.
http://www.superskuter.com.pl/product_i ... f793b58fe8

No i strasznie śmieszna cena
eshoo

Podłączmy lightbary

Postautor: eshoo dodano: 18 maja 2009, 00:24

No i właśnie takie chciałem plastikowe.
Założyem piekne metalowe po 170 zł za sztuke i niestety najpierw nie wytrzymały płaskowniki trzymające uchwyt. po wspawaniu nowych płaskowników notorycznie zrywały sie śruby mocujące. Takie lightbary do wibracji naszych moto były po prostu za ciężkie
eshoo

Podłączmy lightbary

Postautor: Shipp dodano: 18 maja 2009, 08:51

Każdy lightbar jest dobry, tylko zależy do czego chcemy go wykorzystac. Widziałem kiedyś u gościa malutkie, plastikowe lampki halogenowe /takie, jakie stosuje się do punktowego oświetlenia w łazience czy kuchni/ które służyły mu jako wspomagacze światła do jazdy w dzień. Normalnie rewelacyjnie było go widac! Owszem, w nocy były bezużyteczne, ale nie po to były założone aby świecic w nocy.
Ja mam z kolei lampy do wspomagania świateł drogowych i włączam je dopiero w nocy albo w bardzo jasny dzień, bo mają mocne światło i oślepiają jadących z naprzeciwka.
Shipp
Forumowicz

Motocykl: .

Podłączmy lightbary

Postautor: eshoo dodano: 19 maja 2009, 21:36

Czekan na dostawę jak dojdą to opisze co i jak z nimi. W sumie to kupiłem w ciemno bo nawet nie wiem jakie tam są żarówki.
Mam nadzieję, że nie większe jak 10W bo mi już przy 25W po obu stronach alternator nie wyrabia. A lightbarki chce mieć włączone cały czas w celu lepszej widoczności. Zauważyłem, żeb jak jade na 1 lampie, kierowcy, w mieście myślą, że to skuter i cholernie często wyjeżdżają wymuszając pierszeństwo (już kilka razy miałem serce w gardle). Nie zdają sobie sprawy jak szybko się zbliżam.
eshoo

Podłączmy lightbary

Postautor: jacek dodano: 23 maja 2009, 20:27

no panowie juz kiedyś pisałem o żarówkach do lihtbarów zamiast H-3 są to zarówki ze spotów takie halogenki jak sie montuje w domu np w kuchni nad blatem -sa 12v i 10W tylko cza przysiąść i przemontowac w oprawce po H-3 tylko jak sie kupuje trza patrzec i wybrać te większe są tego samego wymiaru co orginały

-- Dzisiaj, 19:28 --

a reszte świateł które sie tylko da zamienić na ledy i OK
jacek

Podłączmy lightbary

Postautor: eshoo dodano: 25 maja 2009, 19:50

nie kupować lightbarów z linka który wcześniej podałem. Jak się donyślacie lampki dotarły do mnie..................
eshoo

PoprzedniaNastępna

Wróć do Wszystko na temat...