close

Informacja dotycząca plików cookies
Informujemy, że używamy informacji zapisanych na urządzeniach końcowych użytkowników przy pomocy plików cookies, w celu dostosowania naszego serwisu do indywidualnych potrzeb użytkowników. Pliki cookies użytkownik może kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Korzystanie z naszego serwisu internetowego oznacza, że użytkownik wyraża zgodę na ich zapisywanie.

Rękawice na motor

Motocykle 125ccm, Lifan LF-250, Jinlun 250, Jinlun 150, Challenger 200, Zipp, Cruiser 250, inne...
moderatorzy: Luca, beniamin82

Rękawice na motor

Postautor: scOti dodano: 12 wrz 2008, 22:52

Co polecacie? Szukam rękawic które nie będą zbyt krępowały ruchów.. no i żeby nie były zbyt drogie:)

Możecie coś polecić?
scOti

Rękawice na motor

Postautor: Largo dodano: 13 wrz 2008, 14:51

Ja planuje do kompletu Retbike kupić rękawice TruckFormula, z ochraniaczami, wentylatorami i ocieplaczem, ale one są już drogie, bo kosztują 179zł:

Obrazek
Retbike TruckFormula - 179zł

Fajnie by jeszcze było, gdyby te ochraniacze na kostkach się tak nie świeciły ;)
Wolę wydać trochę więcej kasy na ciuchy, ale wiadomo, że dają one lepsza ochronę niż "zwykłe". A wypadek może się zdarzyć już pierwszego dnia jazdy na motocyklu... (Oby wcale, ale...)
Largo

Rękawice na motor

Postautor: herrmannek dodano: 13 wrz 2008, 15:22

Ja mam jakieś tekstylno skórzane marki HELD. Są okej. Kosztowały z 90zł, Z wycieraczką na lewej ręce. Czasami się przydaje. W sumie tex jest tylko na wierzchu dłoni i kołnierzu. Zimno mi w nich mi jeszcze nie było. Wywrotka była podczas 2 jazdy po odebraniu prawka :)
herrmannek

Rękawice na motor

Postautor: LEFTHANDY dodano: 13 wrz 2008, 17:54

Ja mam takie skórzane bez palców za 30 zeta w necie.
Sprawdź, czy twoje spasione dupsko pasuje do wymarzonego sprzęta: http://cycle-ergo.com/
Awatar użytkownika
LEFTHANDY
Forumowicz

Motocykl: Rude Bettie V250

Rękawice na motor

Postautor: Largo dodano: 13 wrz 2008, 18:23

LEFTHANDY pisze:Ja mam takie skórzane bez palców za 30 zeta w necie.

Też mam takie w planach, ale na lato i na krótkie wyprawy. W taką pogodę jaką mamy teraz takie krótkie rękawiczki nie bardzo się sprawdzają. Kiedy zdawałem na prawko i miałem jazdy zimą, bez rękawiczek, to po przejechaniu kilometra musiałem sprawdzać patrząc na rękę, czy na pewno wciskam sprzęgło ;p
Largo

Rękawice na motor

Postautor: scOti dodano: 14 wrz 2008, 16:43

herrmannek pisze:Ja mam jakieś tekstylno skórzane marki HELD. Są okej. Kosztowały z 90zł, Z wycieraczką na lewej ręce. Czasami się przydaje. W sumie tex jest tylko na wierzchu dłoni i kołnierzu. Zimno mi w nich mi jeszcze nie było. Wywrotka była podczas 2 jazdy po odebraniu prawka :)

masz jakąś fote?

edit:
btw. znalazłem na allegro takie:
http://www.allegro.pl/item438449232_uwa ... uwaga.html

44 zł

Obrazek
scOti

Rękawice na motor

Postautor: herrmannek dodano: 15 wrz 2008, 09:06

fajnie wyglądają... bierz. ja chyba też się skuszę za czas jakiś... Co do zdjęć moich to nie wiem. Mam chyba letnie, z jakaś membranką... jak znajdę model to dam linka.
herrmannek

Rękawice na motor

Postautor: herrmannek dodano: 16 wrz 2008, 11:12

Muszę odszczekać. Dzisiaj pod koniec 30 minutowej jazdy zacząłem czuć zimno w dłoniach. Na szczęście zanim zaczęło się dziać coś złego byłem już w pracy.
herrmannek

Rękawice na motor

Postautor: scOti dodano: 16 wrz 2008, 21:51

ale herrmannek pisał o innych rękawicach - nie tych
scOti

Rękawice na motor

Postautor: Largo dodano: 13 paź 2008, 20:40

A ja ostatecznie kupiłem takie rękawice:

Obrazek
Rękawice Highway 1

Według mnie najlepiej pasują na choppera. Niestety nie sa zbyt ciepłe i dlatego kupiłem "ocieplacz" w sklepie moto-akcesoria. Jeśli wiecie jak wyglądają rękawiczki, w których laski chodzą na imprezę to wyobraźcie sobie je w wersji czarnej i macie pełen obraz. Tak samo cieniutki, a dałem za nie 28zł. Lipa :kicha: Jak cały sklep http://www.moto-akcesoria.pl/ :kicha:
Largo

Następna

Wróć do Wszystko na temat...