buty pech po pachy:-)

Motocykle 125ccm, Lifan LF-250, Jinlun 250, Jinlun 150, Challenger 200, Zipp, Cruiser 250, inne...
moderatorzy: Luca, beniamin82

buty pech po pachy:-)

Postautor: bogdan289 dodano: 10 mar 2014, 20:27

Zachcialo mi się butyów highwey1 z allegro
Dzisiaj listonosz mi dostarczył paczkę ja uchachany do czasu jak je zobaczyłem to kopara mi padła prawy but wyglądał jak by ktoś nim chodził tak polamany i pomietolony był ..dzwonię do sprzedawcy a ten zdziwiony że marudze :-D:-D że wszystkim pasują a ja wydziwiam:-D:-D
...kurna!kosmos:-D..każe mi je odesłać ale nie stety innych nie odeśle bo wszystkie są uszkodzone:-D ja pierdziu gdy zamawialem nic gość nie wspominał że to odpady:-D:-Di odeslalem i ciekawe czy kasę odeśle :-Dcoś czuje że zabagnilem na maksa!!!w życiu nic z tego allegro nie kupię!!
bogdan289

Re: buty pech po pachy:-)

Postautor: beniamin82 dodano: 10 mar 2014, 20:30

Pedź co prędzej do Lidla, może jeszcze są za 100 zł.
Obrazek
Awatar użytkownika
beniamin82
Klubowicz

Motocykl: Z125->Cruiser 250->BN251
Tel. kom.: 506177711

Postautor: Karol dodano: 10 mar 2014, 20:38

Nie generalizuj Bogdan. Wszędzie czają się oszuści, nawet w sklepie możesz coś kupić, a potem sprzedawca się wypnie, jak przyjdzie mu przyjąć gwarancję.
Na Allegro trzeba czytać przede wszystkim opinie o sprzedawcy, no i to jaki ma % pozytywnych komentarzy.
Kupiłem tam już setki rzeczy i zdarzało się naciąć, no ale takie jest ryzyko zakupów przez internet.
Teraz możesz mu wystawić negatywny komentarz, coby potomni wiedzieli z kim mają do czynienia, jednak licz się z tym, że takim samym Ci odpowie.
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Karol
Forumowicz

Motocykl: Chituma CTM250-3 Fastran
Tel. kom.: 602356890
Komunikator: GG 10691947

Postautor: bogdan289 dodano: 10 mar 2014, 20:51

Jak do tej pory to pierwsza taka obsuwa:-( ale dotkliwa;-) ciekawe czy kaske zwróci??
Jutro do lidla podskocze może cosik tam będzie:-)
A tak mi się te highweye podobały:-)
bogdan289

Postautor: Karol dodano: 10 mar 2014, 21:08

Kasę powinien zwrócić, bez kosztów przesyłki zapewne. A jak nie to Allegro jest chyba ubezpieczone od takich przypadków.
Jeśli interesują Cię Lidlowe bambosze, to szukaj sklepu raczej gdzieś na ubocznych dzielnicach, dalej od centrum miasta, bo tam już pozamiatane będzie.
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Karol
Forumowicz

Motocykl: Chituma CTM250-3 Fastran
Tel. kom.: 602356890
Komunikator: GG 10691947

Postautor: bogdan289 dodano: 10 mar 2014, 21:45

Dziękuję Wam za radę;-)jutro z rana obskocze Lida;-)
bogdan289

Postautor: farmi dodano: 11 mar 2014, 17:47

po pierwsze czy cena tych butów była mniej więcej na poziomie innych czy to "okazja"?jak to drugie to wiesz juz czemu taka niska była ;) ;)
po drugie jak gośc nie odda kasy to pisz do allegro a jak nie to na policje i skorzystaj z POK i juz,tak czy siak kase powienienes odzyskać ;-)
..Żyjąc w tym kraju trzeżwiejemy z marzeń....
Awatar użytkownika
farmi
Forumowicz

Motocykl: hulajnoga FLRHI:)

Postautor: bogdan289 dodano: 11 mar 2014, 21:56

No nie stety to była okazja:-D:-Di ta okazja nerwy mnie kosztuje:-D dzisiaj rozmawiałem z tym człowiekiem;-) obstaje przy swoim no ale gdy napomknolem że zglosze to na policję i powiadomie allegro zlekka zmiekl i chyba odda kaske..ale jest to dla mnie nauczka by nie lasic się na okazję a tym bardziej by nie kupować poza allegro;-)
Dziękuję wam za wsparcie i rady ..cieszę się że można na was liczyć;-)
bogdan289

Postautor: jarb dodano: 11 mar 2014, 22:47

bogdan289 pisze:No nie stety to była okazja:-D:-Di ta okazja nerwy mnie kosztuje:-D dzisiaj rozmawiałem z tym człowiekiem;-) obstaje przy swoim no ale gdy napomknolem że zglosze to na policję i powiadomie allegro zlekka zmiekl i chyba odda kaske..ale jest to dla mnie nauczka by nie lasic się na okazję a tym bardziej by nie kupować poza allegro;-)
Dziękuję wam za wsparcie i rady ..cieszę się że można na was liczyć;-)

Jeżeli kupiłeś przez Allegro, to kasę powinieneś odzyskać,choć z Twojej wypowiedzi wnioskuję, że z Allegro, ale poza Allegro :swir:
Jeżeli poza Allegro, to sprawa się trochę może skomplikować i tak naprawdę wszystko zależy od sprzedającego ;)
Jarek
Obyś tyle razy do domu wrócił, ile razy z niego wyjedziesz,,,
Awatar użytkownika
jarb
Sympatyk

Motocykl: Aktualnie rower
Tel. kom.: 883764001

Postautor: bogdan289 dodano: 12 mar 2014, 17:49

No tak tak ..kupiłem poza allegro nie stety i za głupotę się płaci!tylko zostało mi delikatnie naciskać jak pieniądze dzisiaj nie wejdą to jutro dzwonię do gostka...
bogdan289

Następna

Wróć do Wszystko na temat...