zipp czy romet

Motocykle 125ccm, Lifan LF-250, Jinlun 250, Jinlun 150, Challenger 200, Zipp, Cruiser 250, inne...
moderatorzy: Luca, beniamin82

zipp czy romet

Postautor: Dendrum dodano: 25 sty 2009, 02:48

Mam pytanko jakich pewnie wiele. Zipp roadstar czy romet 250v ??? Wiem że romet jest składany w Polsce ale czy to ma dla niego znaczenie??? Czy rzeczywiście jest lepiej podokręcany od chinoli. O zippach podają świetne recenzje no i są trochę tańsze od naszego odpowiednika. Ciekawe czy ta gwarancja na dwa lata jest łatwa do zrealizowania przy rometach i czy rzeczywiście ułatwia życie. Bardzo proszę o kilka życiowych rad na temat zakupu tych motocykli, będę bardzo wdzięczny. Pozdrawiam, szerokiej drogi.
Dendrum

zipp czy romet

Postautor: daro dodano: 25 sty 2009, 04:07

Ja w oparciu o swoje doświadczenie i z tego co wyczytałem tutaj na stronach KCM bez chwili zastanowienia z tych dwóch producentów wybrałbym Zippa.
Romet na skutek kiepskiej sprzedaży wycofuje się z motocykli i mogą być problemy z częściami i realizacją gwarancji(co i bez tego już stanowi problem).A ten Romet V 250 jest moim zdaniem paskudny i są z nim nawet jakieś głupie problemy n.p. z wyjęciem akumulatora. Konstrukcja zdecydowanie nie przemyślana.
W reportażach jest test motocykli Zipp.
Awatar użytkownika
daro
Forumowicz

Motocykl: prawie Yamaha Virago 250:)

zipp czy romet

Postautor: mlynaszz dodano: 25 sty 2009, 11:15

Witaj.

A patrzyłeś już tu???:

http://www.klub-chinskich-motocykli.pl/forum/viewtopic.php?f=20&t=542

no i wpisz w "szukaj" słowo ZIPP to znajdziesz więcej :cwaniak:

:motor:
Awatar użytkownika
mlynaszz
Klubowicz

Motocykl: CHN->JP->I->GB->JP

zipp czy romet

Postautor: Shipp dodano: 25 sty 2009, 12:36

Kiedy kupowałem pierwszy motocykl, wziąłem Yuki bo inne były daleko ode mnie /i całe szczęście!/. Więc wyboru nie miałem. Ale za to teraz wybór był, i to ogromny! Najlepiej zrób tak, jak ja. Szukałem, oglądałem ale bez "napalania się" na pierwszy lepszy motocykl. Aż nadeszła chwila, że patrząc na kolejny z oglądanych /a zajęło mi to kilka miesięcy/ poczułem, że to jest to, co tygrysy lubią najbardziej. Więc oglądaj bez nastawienia że musisz koniecznie kupic. Najlepiej oglądaj na spokojnie ze świadomością, że motocykli jest dużo i w każdej chwili możesz miec coś w garażu, a że sezon jeszcze daleko, łatwiej poczekac. I tak w pewnym momencie trafisz na taki, przy którym poczujesz, że to jest właśnie to, co Cię najbardziej rusza i na czym chciałbyś spędzic duuużo czasu. Wtedy tylko porządne oględziny /przez kogoś kto nie będzie miał gorącej głowy w tym momencie/ i jeśli wszystko okaże się w porządku, po prostu bierzesz i masz to, co najbardziej Ci pasuje.
Shipp
Forumowicz

Motocykl: .

zipp czy romet

Postautor: Luca dodano: 26 sty 2009, 10:42

Jeśli prawdą jest to, że Romet wycofije model V to lepiej wybierz Zippa ze względu choćby na części zamienne.
Najpierw jednak dowiedz się, czy w okolicy będziesz miał serwis gwarancyjny danego moto.
Awatar użytkownika
Luca
Klubowicz

Motocykl: Jinlun250*XVS*GL1500*HD

zipp czy romet

Postautor: Dendrum dodano: 29 sty 2009, 00:49

wiem,wiem panie i panowie że te pytania się powtarzają ciągle w różnej formie ale jak człowiek zobaczy tyle praktycznie tych samych motocykli to się zastanawia czy cos je różni??? a jeżeli tak to który jest najlepszy zwłaszcza jak się kupuje pierwszego jednoślada. Na 90 % zdecydowałem się na ZIPP'a, problem tylko w tym że niwiem gdzie go w W-wie obejrzeć. Byłem u Dealera i twierdzi, że w wawie nie ma juz egzemplarzy i dopiero w marcu maja sprowadzić. Może wie ktoś czy gdzieś w okolicach albo w samiej wawie jest jakiś Zipp roadstar do zobaczenia w jakimś sklepie??? Z góry dzięki z info.
Dendrum

zipp czy romet

Postautor: LEFTHANDY dodano: 29 mar 2009, 01:50

Ja się zastanawiałem i szukałem pół roku.
Sprawdź, czy twoje spasione dupsko pasuje do wymarzonego sprzęta: http://cycle-ergo.com/
Awatar użytkownika
LEFTHANDY
Forumowicz

Motocykl: Rude Bettie V250

zipp czy romet

Postautor: cruenzo dodano: 19 lut 2010, 21:33

mam podobny dylemat, ale na szczęście jutro wybieram się na wystawę motocykli i skuterów przy ul. marsa 56 w Warszawie, a ZIPP i Romet mają tam być :-)
Awatar użytkownika
cruenzo
Klubowicz

Motocykl: Junak w skali 1/24
Tel. kom.: 888691054

zipp czy romet

Postautor: grzenio dodano: 20 lut 2010, 11:42

Jeśli chodzi o Rometa V 250 to ostatnie sztuki wyszły chyba w 2008r więc na pewno już go nie produkują i nie ma tego modelu w ofercie... i jak tak dalej pójdzie to pewnie 250 i 150 także zakończą produkować... zamiast rozwijać się i powiększać ofertę o nowe i większe modele to raczej tną i zmniejszają produkcję i stawiają niestety na rowery, skutery i motocykle o małych pojemnościach maks do 150cm...szkoda...
Awatar użytkownika
grzenio
Forumowicz

Motocykl: Black Star

zipp czy romet

Postautor: Dobry dodano: 20 lut 2010, 12:25

Właśnie produkcja zakończona V250 i obawiam się o części zamienne ciekawe czy wszystko się dostanie,np.zgubiłem jedną gumę od podnóżek kierowcy i chciałem kupić niestety nie mają nawet komplet chciałem i lipa musiałem sobie 2 szt.dorobić tak więc ja proponuję moto do którego będziesz miał części zamienne bo do Rometa to może być różnie
Pozdrowionka
Obrazek
Awatar użytkownika
Dobry
Sympatyk

Motocykl: RoV250/XJ900/CBR1000F/Varadero
Tel. kom.: 505381119

Następna

Wróć do Wszystko na temat...