Snajper, Benelli w Polsce sprzedaje importer Kymco, który wydaje się solidny i profesjonalny.
Na temat TRK się nie wypowiem bo nie mam. Ślizg łańcucha wiesz jak zrobić samemu, i to taki niezniszczalny...z paska rozrządu

.
Wpadnij jeszcze na facebooka na grupę Benelli Poland, tam jeszcze jakiś problem był z przednią ośką? Jakieś przesunięcie koła względem hamulców? Ale to w dwóch przypadkach tylko. To już przy zakupie możesz sprawdzić.
Co do dostępu do części to nie możesz porównywać Shineraya do Benelli.
Tutaj masz w zasadzie koncern Geelly (Benelli, Keeway) który jest dostępny na całym świecie pod własną marką, a Shineray nadal branduje.
Dodtkowo Geelly ma produkować małolitrażowy motocykl dla Harleya, przeznaczony na rynek Azjatycki. To chyba za duży gracz żeby zniknać z rynku.
Zresztą gdyby nawet importer się z Polski zwinął to części na aliexpress i Taobao mnogo, czego nie można powiedzieć o Shinerayu.
Ja z własnego doświadczenia o Keewayu złego słowa powiedzieć nie mogę, a mój Benek wydaje się lepiej wykonany, poza tym jednym pęknięciem nic się nie dzieje a mam już ponad 8 tyś. nalatane.