cruenzo pisze:- po prawej stronie, tak pod siedzeniem kierowcy zwisa sobie taki przezroczysty wężyk. Dość długi. co t może być?
- skąd mam wiedzieć, ze paliwo mi się kończy i trzeba tankować bo nie ma tam wskaźnika ilości paliwa?
- jak jest z tym kranikiem? jak na niego patrzeć? mam na myśli to, że jak go postawię w pionie to jak rozpoznać jego obecna funkcję?
KaeM pisze:wężyk to pewnie wyprowadzenie z akumulatora, upewnij się że wylot nie jest skierowany na ramę czy inny element, gdyby coś miało z niego kapać, ma kapać na ziemię
z paliwem jeśli nie ma wskaźnika poziomu to się przyzwyczaisz i nauczysz po ilu kilometrach tankować,
poza tym jest rezerwa, jak braknie, przekręcasz kranik i wtedy spokojnie, bez stresu pod dystrybutor.
Kranik u mnie w pozycji skrzydełka (tak je nazwijmy) w dół to normalne położenie do jazdy, otwarty dopływ paliwa, skrzydełko w lewo - zamknięty, skrzydełko w górę - rezerwa,
pewnie u Ciebie jest tak samo, ale to może Grzeno potwierdzi.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości