W weekend przetestowałem go zarówno po miesice (100km) jak i w trasie (230km) i musze powiedzieć że przeróbki zdają egzamin w 100% !!!! Co więcej, pozycja za kierownicą jest agresywna ale jednocześnie na trasie nie męczy (przynajmniej nie bardziej niż w oryginale).
Motor budzi niesamowite zainteresowanie. Zdarzyło się kilkukrotnie ze kobiety machały do mnie ze swoich samochodów

Pełen koszt czasowo-finansowy:
czas:
1. wymiana kierownicy + risery +lusterka = około 7-8 godzin.
2. wymiana tłumików = okolo 6-8 godzin (najwięcej z tym zabawy).
3. przerobienie błotnika + obnizenie + załozenie rantów + zamontowanie diodowego paska świateł STOP = 8 godzin.
4. obniżenie siodła (obnizenie błotnika wiąże się z obniżeniem zamka siodła) = 2 godziny.
5. wymiana 4 kierunkowskazów + ich podłączenie = około 4 godzin.
6. zainstalowanie uchwytu na rejestrację (z boku motocykla) + zainstalowanie światła tylnego (też z boku) = 3 godziny.
7. wymiana oponki na metzelerki = 3 godziny.
CZAS PRACY OGÓLNIE ZAJĄŁ MI 6 DNI ROBOCZYCH (poprzedzonych godzinami zimowych rozważań co i jak przerobić aby grało) - mogłoby być krócej, ale chciałem wszystko b. dokładnie zrobić.
KOSZT FINANSOWY (części i narzędzi koniecznych do przeróbki)
1. wydechy - 320
2. kierunki - 220
3. opona - 220
4. kierownica 130
5. lusterka - 100
6. ranty na błotnik (aby po obcięciu ładnie wykończyć) - 40
7. diody STOP - 40
8. lampa tylna - 100
9. wymiana oponki - 35
10. materiały i narzedzia (silikon, loctite, brzeszczoty, śruby, taśmy, izolacje itp) - około 200
CAŁKOWITY KOSZT FINANSOWY WYSZEDŁ OKOŁO - 1400 PLN (bez podliczania zrobionego wcześniej koloru i wymiany obicia siedzenia na prawdziwą skórę).
PS. z uwagi na weekendowe prace wykonczeniowe oraz dlugodystansowy test maszyny nie zdążyłem zrobić jeszcze zdjęć przedstawiających w motorze obnizonego siodła, paska diód led (STOP) oraz tylnych kierunków...postaram się nadrobić jak najszybciej - musze pozyczyc tylko aparat (kase na niego przeznaczyłem na wydechy