close

Informacja dotycząca plików cookies
Informujemy, że używamy informacji zapisanych na urządzeniach końcowych użytkowników przy pomocy plików cookies, w celu dostosowania naszego serwisu do indywidualnych potrzeb użytkowników. Pliki cookies użytkownik może kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Korzystanie z naszego serwisu internetowego oznacza, że użytkownik wyraża zgodę na ich zapisywanie.

Zacięta skrzynia biegów (Keeway Supershadow)

Postautor: kgeb dodano: 12 paź 2008, 19:47

Podczas dzisiejszej przejażdżki dźwignia zmiany biegów przestała działać poprawnie. Nie mogłem ani redukować biegu, ani wrzucić wyższego. Bieg został na 3ce. Mimo walki moto mi po drodze zgasło. Odpaliłem jakoś na pych i doczołgałem się do domku. Nie wiem czy uda mi się go odpalić na pych na zimno aby dojechać do serwisu. Szczęście że jeszcze chwilę jest na gwarancji...

Czy zdażyło się już komuś zacięcie skrzyni biegów? Czy może to byc tylko kwestia samej dźwigni? Jakieś pomysły?
kgeb

Postautor: LEFTHANDY dodano: 12 paź 2008, 20:50

Próbowałeś przetaczać motocykl? Mi czasami tak się dzieje ale to po prostu kwestia "pomajdrowania" dźwignią i sprzęgłem. Skrzynia czasem zgrzyta, czasem coś nierowno wchodzi ale tak na amen nigdy się nie zablokowała.
Jak to się dokładnie stało?
Wpadnij w środę o 18.00 do Jeff's, tam się spotykamy to pogadamy.
Sprawdź, czy twoje spasione dupsko pasuje do wymarzonego sprzęta: http://cycle-ergo.com/
Awatar użytkownika
LEFTHANDY
Forumowicz

Motocykl: Rude Bettie V250

Postautor: kgeb dodano: 14 paź 2008, 15:10

Próbowałem wszystkich sposobów :(
W czasie dojeżdżania do skrzyżowania próbowąłem redukować normalnie bieg (w czasie jazdy nigdy nie miałem z tym problemu, również ze znalezieniem neutrala), ale mimo usilnych prób została mi 3ka. Po zatrzymaniu nic nie pomogło, tył przód, sprzęgło itp. Dużo gazu i półsprzęgło i jakoś ruszyłem. Raz mi zgasł po drodze ale dałem radę na pych. Dojechałem do domciu i teraz zastanawiam się czy do serwisu jechać czy wsadzić go do jakiegoś busa...
kgeb

Postautor: Luca dodano: 15 paź 2008, 09:29

Przy jakim przebiegu ci się to zablokowało?
Bez serwisu i rozbierania się chyba nie obejdzie.
Awatar użytkownika
Luca
Klubowicz

Motocykl: Jinlun250*XVS*GL1500*HD

Postautor: kgeb dodano: 15 paź 2008, 21:54

Przebieg ok. 630km.
kgeb

Postautor: Luca dodano: 16 paź 2008, 08:42

kgeb pisze:Przebieg ok. 630km.

To tak jak by przy docieraniu się wodzik zakleszczył i trzyma cały czas jeden bieg. Zanim skrzynia się ułoży to takie triki mogą wystąpić ale poczekajmy na to co powie serwis.
Awatar użytkownika
Luca
Klubowicz

Postautor: LEFTHANDY dodano: 17 paź 2008, 22:02

Stary, jeśli jeszcze nie masz stałego dobrego serwisu to wal do mojego: serwis nazywa się MOTORISTA.

http://www.motorista.pl

Weź wszystko: książkę pojazdu, dowody i nie dowody rejestracyjne, różne tam świsty z homologacją i faktury i wal tam. Oni mają umowę z Keewayem. Handlują i serwisują ich sprzęty. Zbyt tani nie są, ale są dobrzy. Serwisują różne motocykle nawet jeden koleś harleyem tam kiedyś podjechał.
Sprawdź, czy twoje spasione dupsko pasuje do wymarzonego sprzęta: http://cycle-ergo.com/
Awatar użytkownika
LEFTHANDY
Forumowicz

Motocykl: Rude Bettie V250

Postautor: kgeb dodano: 19 paź 2008, 01:38

Właśnie dzisiaj odstawiłem Supershadow'a do Motoristy. Nie dałem rady odpalić na zimno wieć taksóweczka bagażowa niestety. Jakie jednak było moje zdziwienie, jak mimo umówienia telefonicznego serwis odmówił naprawy w ramach gwarancji. Twierdzą, że Keeway nie ma umowy z dealerami i serwisami autoryzowanymi na naprawy gwarancyjne! Tylko jeżeli auto kupione zostało u danego dealera to może on naprawiać moto w ramach gwarancji!!!!!!
Nieźle się dzisiaj pokłóciłem... Motorista twierdzi że mogła pójść skrzynia. Rozebranie moto kosztuje u nich 2000zł.
Niemniej moto zostawiłem. Mają zerknąć, wycenić i skontaktować się z importerem. Ja nabywałem moto na Trakcie Lubelskim a tam nie mają już serwisu. O odbiorze na koszt Keeway nawet nie ma mowy...
Mam nadzieję, że mi to zrobia bo jeszcze chciałem trochę kilosków stuknąć jesienią.
kgeb

Postautor: Luca dodano: 20 paź 2008, 09:31

kgeb pisze: Rozebranie moto kosztuje u nich 2000zł.

Ile _boisie toż to 1/3 wartości moto.
Moto na gwarancji i nie ma gdzie serwisować :mur: sprzedawca powinien ci przy sprzedaży dać wykaz punktów serwisowych i jak jeden zlikwidowali to powinien być inny. Jak dają gwarancję to i mają obowiązek jej dotrzymać.
Awatar użytkownika
Luca
Klubowicz

Postautor: kgeb dodano: 20 paź 2008, 22:29

W gwarancji napisane jest, że obsługę serwisową prowadzi wyłącznie - i tu stempelek sprzedawcy.
Żaden inny serwis nie zrobi nic w ramach gwarancji.
Czyli jak kupiłes w Poznaniu moto, a mieszkasz i jeździsz w Wawie i cos ci sie zwali to musisz dostarczyć moto do Poznania!!!!
Zasady dzxiałania sieci dealerów to porażka. Tu widać słabość prawdziwą chińczyków.
Przy tym odręcające się śrubka to nic wielkiego.
Czekam na info z Motoristy. Dzisiaj nie mogłem się do nich dodzwonić, a próbowałem kilka razy...
kgeb

Następna

Wróć do Lifan LF-250