close

Informacja dotycząca plików cookies
Informujemy, że używamy informacji zapisanych na urządzeniach końcowych użytkowników przy pomocy plików cookies, w celu dostosowania naszego serwisu do indywidualnych potrzeb użytkowników. Pliki cookies użytkownik może kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Korzystanie z naszego serwisu internetowego oznacza, że użytkownik wyraża zgodę na ich zapisywanie.

Mocowanie linki sprzęgła przy silniku

Postautor: LEFTHANDY dodano: 07 lip 2012, 19:13

No właśnie, "pewny nie jestem" hm... :/ rozkręciłem go i teraz siedzę i roztrząsam dylematy.
Sprawdź, czy twoje spasione dupsko pasuje do wymarzonego sprzęta: http://cycle-ergo.com/
Awatar użytkownika
LEFTHANDY
Forumowicz

Motocykl: Rude Bettie V250

Postautor: Arcon dodano: 07 lip 2012, 23:14

Jak dla mnie, to jest ta śruba widoczna na zdjęciu, zaraz obok zębatki, powinna celować centralnie w oś wysprzęglika.
Arcon
Forumowicz

Postautor: LEFTHANDY dodano: 18 lip 2012, 01:17

Tak to wygląda. Bojęsię, że to cięgno mi wskoczy i nie będę mógł spowrotem włożyć tej dźwigienki

Obrazek
Sprawdź, czy twoje spasione dupsko pasuje do wymarzonego sprzęta: http://cycle-ergo.com/
Awatar użytkownika
LEFTHANDY
Forumowicz

Postautor: Luca dodano: 18 lip 2012, 09:23

LEFTHANDY pisze:Tak to wygląda. Bojęsię, że to cięgno mi wskoczy i nie będę mógł spowrotem włożyć tej dźwigienki

Lefty, chłopie, nie zachowuj się jak wstydliwa dziewica, tylko łap byka za rogi :D
Wyskoczy, to wyskoczy, kupisz nową uszczelkę, wypuścisz olej, odkręcisz dekiel, zamontujesz wysprzeglik ze sprężynką i wszystko poskręcasz. Filozofii tam nie ma.
A jak nie to idź do sklepu rolniczego, kup długą sprężynę zahacz o dzwignię wysprzęglika, naciągnij i zaczep gdzieś o ramę, będzie grandzosko :D :D
Awatar użytkownika
Luca
Klubowicz

Motocykl: Jinlun250*XVS*GL1500*HD

Postautor: LEFTHANDY dodano: 18 lip 2012, 14:37

Ta i gdzie se ten olej spuszczę? Do kibla?
Ja nie mieszkam na wsi tylko w mieście. Nie mam stodoły, gdzie się mogę rozjebać na tydzień z rozkręconym silnikiem tylko garaż osiedlowy, gdzie non stop coś zapierdala i miejsce wydzielone metr na dwa. Do tego regulamin zabraniający przeprowadzania tam generalnych remontów.
Muszę tam wskoczyć, zrobić wszystko w godzinę dwie i nie zostawić śladu po sobie.
Czaisz teraz fabułkę?
Awatar użytkownika
LEFTHANDY
Forumowicz

Postautor: Luca dodano: 18 lip 2012, 14:53

Lefty, tą operację da się wykonać w warunkach polowych, w lesie, lub w szczerym zaoranym polu, jak się ma ze sobą klucze, uszczelkę i plastikową banieczkę na olej, a jak nie, to kupujesz zgrzewkę piwa i jedziesz do kolegi u którego jest miejsce na dłubanie i zanim skończycie zgrzewkę, będzie po wszystkim.
Z resztą serwisy też są dla ludzi i jak nie chcesz brudzić rączek, to płacisz i wymagasz :cwaniak:
Awatar użytkownika
Luca
Klubowicz

Motocykl: Jinlun250*XVS*GL1500*HD

Postautor: cruenzo dodano: 18 lip 2012, 16:07

LEFTHANDY pisze:Ta i gdzie se ten olej spuszczę? Do kibla?
Ja nie mieszkam na wsi tylko w mieście. Nie mam stodoły, gdzie się mogę rozjebać na tydzień z rozkręconym silnikiem tylko garaż osiedlowy, gdzie non stop coś zapierdala i miejsce wydzielone metr na dwa. Do tego regulamin zabraniający przeprowadzania tam generalnych remontów.
Muszę tam wskoczyć, zrobić wszystko w godzinę dwie i nie zostawić śladu po sobie.
Czaisz teraz fabułkę?

ja mam takie same warunki jak ty i olej u siebie w moto wymieniałem, rozlewajac go malowniczo po podłodze. Posprzątałem i śladu nie ma. najwyzej podłóż pod moto jakąś folię czy inną tekturę.
Awatar użytkownika
cruenzo
Klubowicz

Motocykl: Junak w skali 1/24
Tel. kom.: 888691054

Postautor: Arcon dodano: 18 lip 2012, 16:26

Jak wymieniałem impulsator, to w takim właśnie garażu musiałem rozebrać pół motonga, i dało się :)
Arcon
Forumowicz

Postautor: cruenzo dodano: 18 lip 2012, 16:39

a u mnie prawie wyregulowalismy zawory na dodatek ;-P
Awatar użytkownika
cruenzo
Klubowicz

Motocykl: Junak w skali 1/24
Tel. kom.: 888691054

Postautor: Arcon dodano: 18 lip 2012, 16:52