Michoł pisze:Ja dodam coś od siebie. Jak kupowałem swojego, to na serwisie był mechanik który kompletnie mi nie pasował. Z rozmowy już wynikało że jest samoukiem. Po 4 przeglądach olałem serwis bo nie ufałem gościowi. Miałem okazje być przy dwóch. Stałem przy bramie wjazdowej do warsztatu i obserwowałem co gość robi. Nie chciało mi się iść do domu na 2 godziny, żeby odebrać moto, więc tak gniłem przed bramą.
Natomiast teraz jest inny gość, niejaki Piotrek i ten facet ma pojęcie. Jemu nie bałbym się zostawić motoru.
Problem z częściami jest i to we wszystkich chyba markach chińskich. Ale dużo zależy od ludzi którzy tam pracują.
Akurat niektórzy z nas nie mieli farta co do serwisu. Ja swój punkt oceniałbym w sakli od 1 - 10, na 8. A gdy kupowałem moto i był ten wcześniejszy mechanik oceniłbym na 4, bo tylko obsługa sklepu była miła i przyjazna dla klienta, a serwis kulał i to mocno jak po strzale w kolano.
Także jak ktoś tu od razu ocenia firmę zipp tylko przez pryzmat jednego albo dwóch punktów serwisowych, to tak samo jak by powiedział że każdy mechanik to H... , skur... , złodziej bo pewnie włożył mi stare części a za nowe wziął kasę na wódkę, bo przecież każdy mechanik to alkoholik.
W 99% się zgadzam. Ja mam złą opinię o BYFie... Co nie znaczy, że zippki są do d****. Mój Raven zrobił 2k bez problemów więc jestem zadowolony. Mam nadzieję, że dalej również tak będzie.
Jednak również centrala zippka nawala. Bo e-mailować to z nimi można... Tzn. wysyłać e-maile

. A co do kontaktu tel... też była kiszka. Albo sekretarka i nic nie wiedziała albo nikt nie odbierał. No lipton...
Motocykl - super --> chińczycy się spisali mimo kilku drobiazgów (ale aż się boję spytać ile kosztuje ich zbudowanie tego cacka)
Obsługa - gów** --> Polska... no cóż... albo się komuś chce pracować albo ma to w czterech literach... no i nie ma co się dziwić, że biznes nie idzie. Produkt mają spoko tylko przydałoby się nie traktować klientów jak natarczywe muchy. Serwisy też wypadałoby lepiej dobierać a przynajmniej je w jakiś sposób wskazywać. Żeby klient miał świadomość, że ten serwis to Zipp popiera i tak jakość usługi będzie ok, a tutaj to możesz robić ale nie gwarantują, że wracając w jednym kawałku dojedziesz.
Jestem ciekaw czy na forum są ludzie np. z Zippa. Ja gdybym miał taką firmę to bym starał się korzystać z informacji dostępnych w tego typu miejscach. Budowanie marki zaczyna się od marketingu szeptanego.