Kacpero- jak zwykle fachowo i na temat- tylko powiedz mi dlaczego najnowsza oferta Rometa bazuje na silnikach o pojemnościach 125-175? W ofercie Almotu też nic się nie dzieje w okolicy 250 cc...W przypadku 125 jestem w stanie zrozumieć- młodzież, pierwsze prawko A1=duża sprzedaż ale 150 i 175 to już A2. Z reguły jak ktoś zrobi A2 to szuka w przedziale 250-500 cc żeby się zmieścić w tych tam ustawowych 35 kW (47,59 KM) bądź w wyższych pojemnościach o zdławionej mocy. Wiem bo moja żona ma A2 i nigdy nie kupiłaby 150-175cc. No to ma takiego Zippa Nitro, zajebisty motocykl, którym zrobiłem sam kilka tys. km a który wymarl dzięki Zippowi, który nie potrafił go rozreklamować i ostatnie sztuki z serii próbowali sprzedać w sklepach z odkurzaczami co jeszcze pogorszyło opinię klientów bo personel nie potrafil tego nawet odpalić.
Przedział 150-175 będzie całkowicie nietrafiony w klienta... Brak jest bogatej gamy motocykli chińskich na rynku w przedziale 250-500 cc, a ten przedzial moim zdaniem jest najbardziej popularny. Tym bardziej że na takiej Alibabie w chooj tego jest. Weźmy te coffiki Rometu, pisałem już o tym, ale naprawdę sam bym się nad takim mocno zastanowił, szczególnie jakby był bardziej scrambler... Ale to można na bazie tego coffika bez trudu zrobić samemu...To moim zdaniem strzał w dziesiątkę pod warunkiem że byłaby większa pojemność... wiem że Almot ma doświadczenie z pojemnością 250-320 cc ale tak naprawdę w tej pojemności nie ma ani endurasa, ani ściga ani klasyka...No może M20 trochę o klasyka zahacza...tylko 320 cc w porównaniu z 250cc to już inny pułap cenowy... No jest M25 ale to tylko jeden model...Stawiałbym na 250 a w tej pojemności od dawna już nic się nie dzieje ciekawego... Szkoda, bo to już osiągi o niebo lepsze a i ekonomika na długiej trasie zajebista jest... Miałem Yamahę FJ1100, no fajnie ciągnęła ale co 100 km od 7-10 litrów szło i smierć też bliżej była niż na 2,5...i osobiście nigdy już czegoś takiego nie kupię, chyba że do kolekcji na półgodzinne przejażdżki...
wsiada na 2oo,które zamiast 150 mają 750 cm2 poj.i palą o 3 litry paliwa więcej na 100 km
...w skali kraju to trąca katastrofą