prędkosciomierz

prędkosciomierz

Postautor: coronerpl dodano: 19 wrz 2011, 08:15

Witam.
Gleby nie zaliczyłem, ale dziura to pewnie by sie znalazła. Krysz, jak tylko dam radę będę robił fotki w trakcie rozbiórki zegara. Zobaczymy co tam sie posypało. Obawiam sie tylko, by nie trzeba bylo wymieniać "dziada" bo z kasą cieniutko...
pozdrawiam

-- EDYTOWANY Dzisiaj, 08:16 --

Witam.
Gleby nie zaliczyłem, ale dziura to pewnie by sie znalazła. Krysz, jak tylko dam radę będę robił fotki w trakcie rozbiórki zegara. Zobaczymy co tam sie posypało. Obawiam sie tylko, by nie trzeba bylo wymieniać "dziada" bo z kasą cieniutko...
pozdrawiam

-- EDYTOWANY Dzisiaj, 08:14 --

Witam.
Przebadałem wszystko i ręce mi opadły. Rozebrałem licznik ( Krysz - sorry, ale zdjęć nie zrobiłem) i wszystko jest w nim na swoim miejscu, nic nie urwane, nie uszczerbane, wskazówka reaguje na napęd linką odkręconą od koła. sprężynka na magneśnicy cała i zahaczona w odpowiednich miejscach. Ślimak przy kole cały i działa (moim zdaniem) prawidłowo. Po skręceniu wszystkiego - dalej nie działa. Myślę nieśmiało, że może to być wina linki. Spróbuję kupić i zobaczymy. Ta część jest przynajmniej najtańsza. Na allegro nie spotkałem linki do chińczyka, ale do Virago 250 są i powinny pasować. Pomierzę jeszcze wszystko dokładnie (długość, rozmiar końcówek itd) i....... chwila prawdy. Pozdrawiam
Awatar użytkownika
coronerpl
Klubowicz

Motocykl: Lifan LF 250, Romet V 250
Tel. kom.: 459319474

prędkosciomierz

Postautor: Karol dodano: 11 wrz 2012, 21:19

A teraz i ja nabawiłem się problemu z prędkościomierzem, jadąc do Chańczy.
Problem polega na tym, że jadąc z maksymalną prędkością 110 (wg GPS) na liczniku mam 80-90 km/h. Rozbebeszyłem dziś całe ustrojstwo i widzę, że wszystko jest na swoim miejscu, dystans też nabija prawidłowo.
Czyżby to coś ze ślimakiem, linką ?
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Karol
Forumowicz

Motocykl: Chituma CTM250-3 Fastran
Tel. kom.: 602356890
Komunikator: GG 10691947

prędkosciomierz

Postautor: coronerpl dodano: 12 wrz 2012, 07:31

Witam.
Przepraszam, że nie napisałem jaki był finał problemu. U mnie siadł ślimak, macher go naprawił (nie wiem jak, bo nie chcial powiedzieć) i działa prawidlowo. Tylko że u mnie nie działał całkowicie, natomiast u Ciebie Karol, błednie pokazuje... _bezradny
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
coronerpl
Klubowicz

Motocykl: Lifan LF 250, Romet V 250
Tel. kom.: 459319474

prędkosciomierz

Postautor: Karol dodano: 12 wrz 2012, 10:37

Teraz obejrzę linkę z drugiej strony i zajrzę do ślimaka.
Wie ktoś pokrótce jak to zrobić ? Wystarczy zwalić koło, czy coś więcej ?
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Karol
Forumowicz

Motocykl: Chituma CTM250-3 Fastran
Tel. kom.: 602356890
Komunikator: GG 10691947

Poprzednia

Wróć do Lifan LF-250