skopi pisze:... zrobiłem mały myk; wlałem 0,9l oleju a nie jak wszyscy piszą 1,2-1,3 i okazalo się że wycieku nie ma . prawdopodobnie za duży poziom oleju powoduję wzrost ciśnienia i dlatego puszcza zimmering.
slick pisze:skopi pisze:... zrobiłem mały myk; wlałem 0,9l oleju a nie jak wszyscy piszą 1,2-1,3 i okazalo się że wycieku nie ma . prawdopodobnie za duży poziom oleju powoduję wzrost ciśnienia i dlatego puszcza zimmering.
od nadmiaru oleju jest przecież odma komory silnika... nie działa Ci dobrze albo jest stosunkowo źle zaprojektowana - Zastanów się czy 0.9 L oleju smaruje dobrze wszystkie elementy silnika (na przykład podczas łuków i zakrętów).
skopi pisze:slick pisze:skopi pisze:... zrobiłem mały myk; wlałem 0,9l oleju a nie jak wszyscy piszą 1,2-1,3 i okazalo się że wycieku nie ma . prawdopodobnie za duży poziom oleju powoduję wzrost ciśnienia i dlatego puszcza zimmering.
od nadmiaru oleju jest przecież odma komory silnika... nie działa Ci dobrze albo jest stosunkowo źle zaprojektowana - Zastanów się czy 0.9 L oleju smaruje dobrze wszystkie elementy silnika (na przykład podczas łuków i zakrętów).
smaruje ok mimo podniesionego przodu - zaliczony wyjazd na zakonczenie sezonu ,, wypad do łodzi- i zero wycieku wiec coś w tym musi być- na razie tak bedę jeździł skoro nic się nie dzieje
skopi pisze:ja mam 0,9 l oleju
Karol pisze:skopi pisze:ja mam 0,9 l oleju
Wlałem wczoraj ok. 1,1 l i na bagnecie sucho, aż strach jeździć.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość