Wkład lampy przedniej

Wkład lampy przedniej

Postautor: Largo dodano: 31 lip 2008, 12:31

Luk@ pisze:przypadkiem wylukalem takie cos:
http://www.xenonowe.pl/index.php?MENU=z ... non&id=183

czujecie bajer jelonek na xenonie :D

Ale tutaj masz za 154zł pojedynczy xenon, czyli tylko mijania, a ja na allegro widziałem bixenony - czyli i mijania i drogowe za 250zł. Całość oczywiście do motocykli. To jest dopiero latarnia na bajerze :D
Largo

Wkład lampy przedniej

Postautor: Largo dodano: 03 sie 2008, 22:40

Luk@ pisze:http://www.xenonowe.pl/index.php?MENU=zestawy-xenon&typ=H4+bixenon&barwa=6000K&przeznaczenie=motocykl

tez są tylko drogie :P

No właśnie - ja widziałem takie za 250zł do motocykla na allegro.
Largo

Wkład lampy przedniej

Postautor: scOti dodano: 02 lis 2008, 00:30

ostatnio w radiu słyszałem że tych którzy mają mocne światła będą kontrolować (o ile ktoś sie jakimś cudem natknie na kontrole) - Policja oczywiście. Z tego względu że dużo samochodów ma żle ustawione światła i na własną rękę mocowali xeony bez homologacji.

wiec nie polecam bo może to drogo kosztować
scOti

Wkład lampy przedniej

Postautor: Shipp dodano: 02 lis 2008, 01:02

scOti pisze:ostatnio w radiu słyszałem że tych którzy mają mocne światła będą kontrolować (o ile ktoś sie jakimś cudem natknie na kontrole) - Policja oczywiście. Z tego względu że dużo samochodów ma żle ustawione światła i na własną rękę mocowali xeony bez homologacji.

wiec nie polecam bo może to drogo kosztować

OK. Wyobraźmy sobie, że zatrzymuje mnie policja i twierdzi: ma pan za mocne światła. Ja pytam: o ile za mocne? Ano właśnie, czy władza jest w posiadaniu jakiegoś zalegalizowanego urządzenia, które mogło by mierzyc np. ilośc luksów wysyłanych przez moje światła? A jeśli nawet posiada, to czy jest jakaś tabela określająca graniczną ilośc emitowanych promieni świetlnych z reflektora? Bo jeśl nie, to mogą sobie popatrzec w moje lampy i tyle. Za przepaloną żarówkę mogą wlepic mandat, ale jeśli świecą się wszystkie, to niech mi udowodnią, że świecą za mocno. Ciekaw jestem jak to zrobią? A jeśli będą chcieli dac mandat za zbyt mocne światła, to co na to powie sąd /bo oczywiście kwitka nie przyjmę/.
Różne władza w tym kraju ma zapędy, tylko w większości wypadków muszą się wycofywac z głupich pomysłów i jeszcze płacic ludziom za wyłudzone mandaty. :rotfl:
Shipp
Forumowicz

Motocykl: .

Wkład lampy przedniej

Postautor: scOti dodano: 02 lis 2008, 01:10

Są tabele. a Swoją droga może Ci powiedzieć ze jechałeś na długich i tez lipa. Znimi sie nie wygra.

ja tylko przekazuje, co zrobicie Wasza sprawa
scOti

Wkład lampy przedniej

Postautor: daro dodano: 02 lis 2008, 01:55

Ja ostatnio ze względu na przepaloną żarówkę od świateł drogowych i długich jezdziłem swoim keewayem na tej żarówce pomocniczej(pozycyjne?).Nie raz mijałem drogówkę na Wawie i widzieli,ze coś się świeci i lachę na mnie kładli...Z tego co wiem ich ulubionym łupem jest dresiarz w Golfie.Nawet jak z pozoru wszystko jest ok to i tak znajdą jakiś pretekst,aby się do...czepić i znalezć dziurę w całym.Muszę tutaj z wielką radością stwierdzić,że drogówka w Wawie nie przejmuje się motocyklistami i wcale na siłę nie czepia sie do nich pod byle pretekstem.A może nie chcą ryzykować życia bardzo trudnymi pościgami?
Awatar użytkownika
daro
Forumowicz

Motocykl: prawie Yamaha Virago 250:)

Wkład lampy przedniej

Postautor: Largo dodano: 02 lis 2008, 02:10

Zgadzam się z Shipem. Nie sprawdzą mnie w żaden sposób. Tak naprawdę to oni nie mają żadnego dobrego sprzętu w tych swoich "Radiowozach" i mogą tylko skierować na badanie do stacji kontroli pojazdów. Jeśli masz dobrze ustawione światło - nie oślepiasz nikogo, to nikt Ci uwagi nie zwróci. Xenony nie są o wiele mocniejsze, tylko mają inną temperaturę barwową. Ta z kolei nie jest określona w przepisach, bo kto mi powie, że światło białe nie może mieć temperatury 6000K?
Largo

Wkład lampy przedniej

Postautor: scOti dodano: 02 lis 2008, 02:19

Largo a jak sprawdzaja w samochodach? Ja Wam piszę co mowili w radiu a wy się czepiacie
scOti

Wkład lampy przedniej

Postautor: Largo dodano: 02 lis 2008, 13:06

Nie no spoko, ja się nie czepiam, tylko mówię, że i tak gdybym założył to mi nic nie zrobią :D
Largo

Wkład lampy przedniej

Postautor: scOti dodano: 02 lis 2008, 13:07

hehe, fakt faktem lampy w Jinlunach i tak dobrze swieca :P

Pozdr
scOti

PoprzedniaNastępna

Wróć do Jinlun/Romet 250