close

Informacja dotycząca plików cookies
Informujemy, że używamy informacji zapisanych na urządzeniach końcowych użytkowników przy pomocy plików cookies, w celu dostosowania naszego serwisu do indywidualnych potrzeb użytkowników. Pliki cookies użytkownik może kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Korzystanie z naszego serwisu internetowego oznacza, że użytkownik wyraża zgodę na ich zapisywanie.

Wydech w r150

Wydech w r150

Postautor: mrRider dodano: 26 mar 2010, 20:56

Witam wszystkich.Z racji całęgo dnia w pracy wybaczcie ze pominąłem powitalnie ale padam na...wiadomo co:)
Mam duży dylemat związany z wydechem w romecie r 150.Posiadam takowy motor od zeszłęgo sezonu, kupiłem nówke z 2009r i postanowiłem pobawić sie z tuningiem akustycznym tłumika.:)Ponawiercałęm po 6 otworów w pierwszej i drugiej komorze ale ciągle korci mnie wyjęcie całego wkładu ze środka.Mam pytanie czy ktos juz wyciągał całe cygaro ze środka?Czy jest to mozliwe w romecie 150 w sposób bez integracji w ciecie tłumika?Mam na myśli maksymalne rozwiercenie otworów w komorach i potem wyjecie środka.Tak jak w virago tylko przez wszystkie 3 komory?Prosze o sugestie,pomysły i Wasze rady.Na nowy tłumik z allegro nie stac mnie i pewnie z racji nowego członka rodziny nie predko bedzie mnie stac:)
pozdrawiam Robert
mrRider

Wydech w r150

Postautor: Bikozaj dodano: 28 mar 2010, 10:04

możesz sobie wiercić ale najlepiej porostu pozbyć się katalizatorów :czapa:
Bikozaj
Forumowicz

Motocykl: Jinlun 150

Wydech w r150

Postautor: mrRider dodano: 28 mar 2010, 11:14

Wczoraj rozpocząłem wiercenie.Udało mi sie wywalic ostatnie 3 komory i te 3 rurki jakie tam były takze wydech od połowy juz jest pusty.Dźwięk jaki wydaje po tym zabiegu zwalił mnie z nóg:)Wiem ze to tylko 150 ale dostał takie basy ze masakra.Nie wiem czy wywalac reszte czy darowac.A do katalizatora to sie nie dostane bez przecinania tłumika?bo ciac nie chce.
Ale rozwiert spełnił moje oczekiwania.Zobacze dzis jak sie spisuje na drodze i czy miało to wpływ na parametry i prace silnika.
pozdrawiam.
A swoja drogą to to forum ktos odwiedza,ktos pisze?bo myslałem ze mi sie posypią posty a tu tylko jedna odp.
mrRider

Wydech w r150

Postautor: jw39 dodano: 28 mar 2010, 16:50

ja wierciłem przez cały wydech wiertłem 18 a na wylocie dodatkowo nawierciłem otwory wokół wiertłem 8 i jeszcze wywaliłem katalizatory ale z tym jest więcej roboty i migomat jest potrzebny , nie jest to głos taki jak przy pustych wydechach ale sporo się poprawiło a poza tym to tylko 150 i więcej od niej nie trzeba oczekiwać , zmieniłem też zębatkę zdawczą na 16 zębów i zmalały nieco drgania silnika zastanawiam się nad wymianą tylnej zębatki na taką samą jak jest może stara jest jajkowata może coś by pomogło ale narazie pośmigam na tym co jest bo mam dopiero 600 kilometrów :))
jw39
Forumowicz

Motocykl: JL 150

Wydech w r150

Postautor: Peliks dodano: 28 mar 2010, 19:11

mrRider pisze:Wczoraj rozpocząłem wiercenie.Udało mi sie wywalic ostatnie 3 komory i te 3 rurki jakie tam były takze wydech od połowy juz jest pusty.Dźwięk jaki wydaje po tym zabiegu zwalił mnie z nóg:)Wiem ze to tylko 150 ale dostał takie basy ze masakra.Nie wiem czy wywalac reszte czy darowac.A do katalizatora to sie nie dostane bez przecinania tłumika?bo ciac nie chce.
Ale rozwiert spełnił moje oczekiwania.Zobacze dzis jak sie spisuje na drodze i czy miało to wpływ na parametry i prace silnika.
pozdrawiam.
A swoja drogą to to forum ktos odwiedza,ktos pisze?bo myslałem ze mi sie posypią posty a tu tylko jedna odp.

Panie mrRider na tym forum pisze bardo dużo bardzo fajnych ludzi. Wystarczyło byś troszkę poczytał. Temat wydychów był wielokrotnie i dogłębnie poruszany, wręcz został wyczerpany. Pozdrawiam (milczący) Peliks.
Awatar użytkownika
Peliks
Klubowicz

Motocykl: Burgman AN400 K9
Tel. kom.: 662066637

Wydech w r150

Postautor: mrRider dodano: 28 mar 2010, 20:11

Prosze Pana...przekopałem CAŁE tutejsze forum zanim załozyłem temat i nie znalazłem odpowiedzi na pytania które mnie nurtuja.Od tego przeciez to forum jest...gdy ktos nie wie to pyta wiec i tak zrobiłem:)
mrRider

Wydech w r150

Postautor: Zbigniew dodano: 28 mar 2010, 20:55

mrRider pisze:Prosze Pana...przekopałem CAŁE tutejsze forum zanim załozyłem temat i nie znalazłem odpowiedzi na pytania które mnie nurtuja.Od tego przeciez to forum jest...gdy ktos nie wie to pyta wiec i tak zrobiłem:)

Witam W opcji SZUKAJ wpisz tłumiki katalizatory i wiele się dowiesz .
Pozdrawiam
Zbyszek
Zbigniew
Klubowicz

Motocykl: Lifan LF250
Tel. kom.: 604643449

Wydech w r150

Postautor: klosek6 dodano: 30 kwie 2010, 13:44

a jaka zębatka była orginalnie i jakie są odczucia na nowej chodzi mi o osiągi rometa czy opłaca się wymieniać zębatkę i gdzie ją kupiłeś.
klosek6

Wróć do Jinlun/Romet 150