close

Informacja dotycząca plików cookies
Informujemy, że używamy informacji zapisanych na urządzeniach końcowych użytkowników przy pomocy plików cookies, w celu dostosowania naszego serwisu do indywidualnych potrzeb użytkowników. Pliki cookies użytkownik może kontrolować za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Korzystanie z naszego serwisu internetowego oznacza, że użytkownik wyraża zgodę na ich zapisywanie.

schemat instalacji elektrycznej

Re: schemat instalacji elektrycznej

Postautor: bogdan289 dodano: 12 sty 2014, 18:22

Haaallo..jest tu ktoś??jak wygląda ta kostka i ile ma wejść??gdzie może ona być ???myślę nad tym alarmem
bogdan289

Postautor: Michał_66 dodano: 12 sty 2014, 19:22

musiałbyś się spytać seby86 on miał romka z alarmem kostka jest gdzieś pod siedzeniem ma wejście na 9 pinów z czego 8 aktywnych i jeden pusty w trzech rzędach po trzy
Michał_66

Postautor: bogdan289 dodano: 12 sty 2014, 19:31

Dzisiaj przeszukalem mojego romka i znalazłem jedynie w lampie kostkę z 2ma pinami..ale to zapewne do gniazdka zapalniczki
Taka kostkę raczej nie można nie zauważyć;-)
Dziękuję Michał:-)
bogdan289

Postautor: mike_russ dodano: 13 sty 2014, 20:06

Schematy umieszczone w instrukcji bywają tylko "mniej więcej" zgodne z rzeczywistością... Podobno w niektórych JL-150 kostka alarmu była, natomiast w K-125 kostka alarmu była tylko na schemacie, a w rzeczywistości nie. Natomiast na schemacie nie było kabli czujnika paliwa- które w wiązce były, nie podłączone wobec braku czujnika ;-) Zatem spokojnie, to nie jest przesadnie skomplikowana instalacja i alarm da się podpiąć i bez tej kostki, tylko trochę lutowania i łączenia trzeba. Co do gniazdka zapalniczki, to radzę pociągnąć doń własny przewód - linka 1,5mm2 zabezpieczony bezpiecznikiem 10A prosto z "klemy" akumulatora, lub z zacisku "+" przekaźnika zapłonu. Tak jest pewniej i bezpieczniej, minus podpiąć do ramy i spokój.
Awatar użytkownika
mike_russ
Sympatyk

Motocykl: Zipp Raven "Dzikus"
Komunikator: GG 13140250

Postautor: bogdan289 dodano: 13 sty 2014, 21:39

Mike_russ bardzo dziękuję za radę jest cenna bo z elektryki z lekka nie jestem za mocny ...w przyszłym miesiącu zabieram się by podłączyć to gniazdo i zrobię jak radzisz...a co do kostki to muszę jeszcze zbiornik zdjąć być może tam zkitrali kostkę..jeśli nie to sam nie dam rady tego alarmu założyć
bogdan289

Postautor: Pawelec dodano: 13 sty 2014, 21:50

Sprawdź może wszelkie gumowe kondomy w swoim motorku o ile takie masz :P Może tam masz schowaną tą wolną kostkę pod alarm? Ja w Zippie Manicu miałem taką kosteczkę pod siedzeniem pasażera zabezpieczona taką osłoną. Pzdr
Awatar użytkownika
Pawelec
Forumowicz

Motocykl: VFR 800 Vtec
Tel. kom.: 506340866

Postautor: bogdan289 dodano: 13 sty 2014, 22:23

Dzieki Pawelec ..o tym nie pomyślałem..szukałem kostki:-)
bogdan289

Postautor: bogdan289 dodano: 04 lut 2014, 00:47

Przerylem cały motorek w celu znalezienia kostki bądź końcówek do alarmu i kicha:-D ani śladu takowych..ale na schemacie elektrycznym jest alarm;-)..ach szkoda!
bogdan289

Postautor: Michał_66 dodano: 04 lut 2014, 07:43

może w choperku małe chińskie rączki nie dały tej kostki w 250 była na 100% bo seba miał :D
Michał_66

Postautor: bogdan289 dodano: 04 lut 2014, 08:55

Noo..pewnie nie dały ..
Zadzwonie do mechaników rometa ciekawe co powiedzą:-)?
bogdan289

PoprzedniaNastępna

Wróć do Jinlun/Romet 150