Romet R 150 - wrażenia z użytkowania

Postautor: Szubi dodano: 26 lip 2012, 07:20

matty1 pisze:wtórnik + naklejka + 1 miesiąc oczekiwania na tablice - więc nie mozna jeżdzić - chyba że tymczasowe tablice za 40 zł sie wykupi

więc już lepiej od nowa zarejstrować,

mnie ostatnio blacha się urwała :) za wtórnikiem czekałem 3-4 dni koszt wtórnika53 zł
Największe szczęście w świecie, na końskim i motocyklowym siedzi grzbiecie . . .
Awatar użytkownika
Szubi
Klubowicz

Motocykl: Fernando

Postautor: jacecek dodano: 26 lip 2012, 10:57

Z tymi tablicami to nie wiadomo jak postępować. Jak zgubiłem swoją (gdzieś na forum o tym pisałem) to dorobiłem sobie w firmie co robi szyldy taki "zamiennik". Jeździłem z tym ok. 5 dni zanim poszedłem do wydz. komunikacji pobrać stosowne druki. W międzyczasie dowiadywałem się na policji czy może przypadkiem ktoś nie znalazł i oddał moją zgubę. Po 8 dniach od straty tablicy złożyłem wniosek i otrzymałem informację aby dowiedzieć się telefonicznie za tydzień o wtórnik. Tak też zrobiłem - pani powiedziała, że już jest i mogę zgłosić się po odbiór. Z braku czasu poszedłem za kolejne 3 dni. Pani pobiegła gdzieś "na zaplecze" i wróciła z dwiema tablicami do mojego moto i i z głupawym uśmiechem oznajmiła, że moja tablica (oryginalna) znalazła się - ktoś ją znalazł i oddał do wydz. kom. Oczywiście musiałem odebrać wtórnk, zaliczyć wpis w książce pojazdu i (wcześniej) uiścić odpowiednią kwotę.
Jaki z tego morał ? - nie wiem, ale czasem nie warto się spieszyć bo (w moim przypadku) wyszło, że kto szybko płaci ten traci. :))
pozdrawiam - jacecek
Awatar użytkownika
jacecek
Klubowicz

Motocykl: Honda CTX 700 D
Tel. kom.: 668842471

Re: Romet R 150 - wrażenia z użytkowania

Postautor: matbewh dodano: 07 wrz 2013, 00:34

Wracając do wrażeń z użytkowania. Kupiłem r-150 w lutym (fajnie się jechało po lodzie;)). miał 4 lata i 160 km przebiegu. od tego czasu zrobiłem 3400 km i JESTEM ZADOWOLONY. Prędkość - 80-90 licznikowe w miarę komfortowo można utrzymywać. Wymieniłem- zębatkę z przodu na 17z i tyle tzn jeszcze olej 3 razy ale to normalka. 1 raz moto stanął na drodze- przewód od przerywacza zapłonu na stopce bocznej przytarł o łańcuch i się urwał napędzając mi stracha ale pytając o mechanika znalazłem motocyklistę który bardzo chętnie mi pomógł i jechałem dalej. dużą część przebiegu przejechałem z Agnieszką i o dziwo moto doskonale daje radę z pasażerem. Mało pali- ok 3 litrów dokładnie nie sprawdzałem;). Moto robi dobre wrażenie i daje dużo frajdy z jazdy. Nie brakuje mi mocy a rozmiar (mam 1.8m) wystarczy spokojnie do wygodnej jazdy. Chętnie odpowiem na wszelkie pytania.
Awatar użytkownika
matbewh
Forumowicz

Motocykl: Romet r 150 BLACK HAMSTER 2009

Poprzednia

Wróć do Jinlun/Romet 150