autor: forti dodano: 19 lip 2009, 19:31
apropos gwarancji: "Gwarancja trwa 12 miesięcy od daty wydania pojazdu klientowi (data zakupu) wpisanej w karcie gwarancyjnej. Gwarancja na pojazdy posiadające licznik jest limitowana ilością przejechanych kilometrów do 5000km". Można rozumieć to w dwojaki sposób:
1. Gwarancja trwa rok w tym max. 5000km.
2. Gwarancja trwa do 5000km (rok i więcej).
Podejrzewam, że producent przedstawi mi korzystną dla siebie interpretacje, a więc pkt 1. ale...........
sprzedawca jak sądzę w ramach rękojmi odpowiada za sprzedany towar przez okres 2 lat.....przegląd zerowy u mnie był robiony 26 lipca 2007(data wydania towaru) więc mam jeszcze czas. Jutro dokładnie sprawdzę temat, dam znać jak coś będę wiedział.
Może ktoś ma jakies doświadczenia w tym zakresie?
-- Dzisiaj, 07:40 --
no więc już wiadomo. Na 99% poszedł wał. Gwarancja nie ma na motor, ale reklamuje motor u sprzedawcy jako "towar niezgodny z umową" - tutaj okres reklamacji wynosi 2 lata od chwili sprzedaży(wydania) towaru. Napisałem pismo w imieniu kupującego (ja jestem drugim nabywcą) wysłaliśmy do sprzedawcy i czekamy.
pozdr.
-- Dzisiaj, 14:17 --
wczoraj otrzymałem negatywną pisemną odpowiedź w sprawie reklamacji(argumenty śmieszne), dzisiaj po rozmowie już telefonicznej z kompetentnym pracownikiem kingway doszliśmy do porozumienia, motor zabierają spod domu w piątek 14.08 do seriwsu KMP.Jestem dobrej myśli, może jeszcze pośmigam w tym sezonie.
-- Dzisiaj, 14:19 --
w motorze rozsypał się rozrząd......mają go dostarczyć w tym tygodniu.
-- Dzisiaj, 11:13 --
W dniu 5.09.2009r.motocykl został przywieziony do mnie po naprawie z serwisu KINGWAY - Popów. Teraz jest sprawny, motor pracuje bez zarzutów, nawet lepiej niż wcześniej i wreszcie jeżdzę:)
Naprawa bezpłatna, zapłaciłem tylko koszta transportu.