Witam wszystkich, mam następujący problem. Gdy jechałem ostatnio motorem przy prędkości około 90km/h nagle motor zaczął wydawać dziwne dźwięki, silnik zaczął chodzić bardzo głośno, słychać było jakieś dziwne stukotanie w silniku jakby coś się tam przestawiło nie wiem. Byłem kilkanaście kilometrów od domu ale powolutku dojechałem z powrotem w wielkim strachu. Objawy są następujące:
1. Motor normalnie odpala ale na wolnych obrotach chodzi dwa razy głośniej, słychać jakiś dziwny stukot wydobywający się gdzieś z silnika.
2. Motor jeździ, biegi się zmieniają - ale cały czas wydaje z siebie nienaturalne dźwięki, stukot z silnika i jakby czasami coś tam jeszcze strzelało.
3. Bezpośrednio przed tym zdarzeniem wymieniałem sam łańcuch. Sprawdziłem wszystko dokładnie po wymianie. Czy to może mieć jakiś związek z tym?.
4. Przy prędkości powyżej 60 km, zaczynają się wibracje - może to w wyniku tych wibracji coś się w silniku przestawiło?
Motor jest prawie nowy, jak go kupowałem miał niecałe 2000km przejechane, ja nakręciłem koło 300km.
Bardzo proszę o pomoc, ktoś ma jakieś pomysły co to może być?
będę wdzięczny za wszelką pomoc, pozdrawiam.
Rafał