wymiana przedniego blotnika

Postautor: facet.na.motuuuurze dodano: 07 kwie 2008, 19:29

Tak wyglada Challenger po wymianie przedniego blotnika.

Obrazek

Blotnik wymienilem, nie z powodu jakiejs stluczki, tylko po zobaczeniu zdjec w pewnym pismie motoryzacyjnym, jak wyglada (albo: jak ma wygladac) Romet V250. A poniewaz zawsze podobal mi sie klasyczny wyglad motocykli Indian, ktore maja jeszcze "glebszy" przedni blotnik wlasnie, postanowilem sprobowac "zdobyc" ten blotnik w rodzimej fabryce. Kosztowal 110zl. O sposobie kupowania i pozniejszej niedoli, juz pozalilem sie na innym forum wczesniej. W kazdym razie zaplacilem jak za nowy, a dostalem podrapany i powycierany, wiec musialem dolozyc za malowanie.

Do nowego blotnika nie pasuja oryginalne relingi, ktore juz nie zalozylem. Za to dolozylem blaszke z orlem "na czubku" blotnika, za kolejne 30zl (na tym zdjeciu jej nie widac za dobrze). stary blotnik i relingi spokojnie "przezimuja", jak mi przestanie podobac sie ten nowy, to zawsze moge zalozyc poprzedni.

Nie wiem jak wam, ale ten blotnik mi sie akurat w Challengerze duuuuzo bardziej podoba teraz. :D

Obrazek

Obrazek
Ostatnio zmieniony 08 kwie 2008, 20:40 przez facet.na.motuuuurze, łącznie zmieniany 4 razy
facet.na.motuuuurze

Postautor: facet.na.motuuuurze dodano: 07 kwie 2008, 19:57

Poniewaz dostalem przed chwila pytanie, wyjasniam dodatkowo:

widoczne na bocznym kufrze "relingi" :) to przymocowane uchwyty kuchenne. Mozna takie znalezc, roznej dlugosci (w sklepach z osprzetem), i sa zrobione z nierdzewnej stali. absolutnie nie roznia sie technologia wykonania od czesci motocyklowych, a nawet sa lepsze, bo z "nierdzewki". A fabryczne ochraniacze/gmole i mocowanie bocznych kufrow w Challengerze sa zrobione z niklowanych (albo chromowanych) rurek stalowych. i trzeba pilnowac i czyscic, bo potrafi juz po sezonie rdza wylazic przy spawaniu albo srubach.

W zaleznosci od dlugosci, takie uchwyty kosztuja kilka lub kilkanascie zlotych. Mocowane na dwie sruby,
facet.na.motuuuurze

Postautor: Luca dodano: 08 kwie 2008, 11:59

Bardzo ładnie się prezentuje z tym błotnikiem, to najgustowniejszy Challenger jaki do tej pory widziałem :D
Się kolega napracował przy tym motorku, chylę czoła 8-)
Awatar użytkownika
Luca
Klubowicz

Motocykl: Jinlun250*XVS*GL1500*HD

Postautor: Leon7112 dodano: 08 kwie 2008, 18:40

Suuuuperrr :o , ten błotnik zmienia image motocykla, i wyglada bardziej gustownie niż w modelu v 250 . Tak niewiele, a tak cieszy. Brawo.
Awatar użytkownika
Leon7112
Forumowicz

Motocykl: Hyosung ST-7, ZZR 600
Tel. kom.: 663914803

Postautor: facet.na.motuuuurze dodano: 08 kwie 2008, 20:34

dziekuje za opinie, nie spodziewalem sie takiego zainteresowania. ;)

na stronie rometa sa dane kontaktowe do ich dystrybutorow, skonaktujcie sie z najblizszym, powinni to zalatwic.
ale fabrycznie maja chyba tylko czarne. przynajmniej miesiac temu.
facet.na.motuuuurze

Wróć do Challenger 200