Do you Do you St.Tropez?

Wycieczki krajowe i zagraniczne oraz relacje z ich przebiegu

Re: Do you Do you St.Tropez?

Postautor: krysz dodano: 26 wrz 2013, 14:45

Lajknąłem :) i wcale nie za fotoreportaż męża :)) my w kcm w ogóle się wspomagamy...
"Nieważne jaki masz motocykl, ważne gdzie nim byłeś"
http://chomikuj.pl/krysz2/Podr*c3*b3*c5 ... uiser*27em
Awatar użytkownika
krysz
Klubowicz

Motocykl: Keeway Cruiser
Tel. kom.: 602433923

Postautor: kosimazaki dodano: 26 wrz 2013, 14:53

krysz pisze: Lajknąłem :) i wcale nie za fotoreportaż męża :)) my w kcm w ogóle się wspomagamy...

Sorki, jeśli to zabrzmiało, że coś za coś robię :( Nie taki miałem zamiar. Też lubię pomagać, jeśli mam jak ;)
Jazda na motocyklu to najlepsza rzecz, jaką można robić w ubraniu
Awatar użytkownika
kosimazaki
Forumowicz

Motocykl: Honda CBF600SA

Postautor: BabaLuca dodano: 26 wrz 2013, 15:49

kosimazaki pisze:
krysz pisze: Lajknąłem :) i wcale nie za fotoreportaż męża :)) my w kcm w ogóle się wspomagamy...

Sorki, jeśli to zabrzmiało, że coś za coś robię :( Nie taki miałem zamiar. Też lubię pomagać, jeśli mam jak ;)

Kosimazaki wcale tak tego nie odebrałam, bardzo się cieszę, że pomogłeś bo na chłopaków i dziewczyny z KCM zawsze można liczyć.

Pochwalę się jeszcze, że wygrałam dziś przed sądem sprawę z sanepidem kieleckim - dzieci w moich szkołach znów mogą siedzieć na piłkach hurra :tango:
Awatar użytkownika
BabaLuca
Forumowicz

Motocykl: plecak li jedynie

Postautor: kosimazaki dodano: 26 wrz 2013, 15:53

BabaLuca pisze:Pochwalę się jeszcze, że wygrałam dziś przed sądem sprawę z sanepidem kieleckim - dzieci w moich szkołach znów mogą siedzieć na piłkach hurra :tango:

Na piłkach? kiedyś w szkołach były krzesła a teraz? Co to się porobiło na tym świecie zobaczcie ;) A tak poważnie to o jakie piłki i siedzenie chodzi? Takie duże do skakania czy fotele takie jakby z piłek? No i gratulacje, że wygrałaś, to oznacza, że miałaś rację (albo głośniej krzyczałaś ;) ) a jak się ma rację to trzeba twardo walczyć. Brawo BabaLuca :oklasky:
Awatar użytkownika
kosimazaki
Forumowicz

Postautor: BabaLuca dodano: 26 wrz 2013, 19:25

kosimazaki pisze:
BabaLuca pisze:Pochwalę się jeszcze, że wygrałam dziś przed sądem sprawę z sanepidem kieleckim - dzieci w moich szkołach znów mogą siedzieć na piłkach hurra :tango:

Na piłkach? kiedyś w szkołach były krzesła a teraz? Co to się porobiło na tym świecie zobaczcie ;) A tak poważnie to o jakie piłki i siedzenie chodzi? Takie duże do skakania czy fotele takie jakby z piłek? No i gratulacje, że wygrałaś, to oznacza, że miałaś rację (albo głośniej krzyczałaś ;) ) a jak się ma rację to trzeba twardo walczyć. Brawo BabaLuca :oklasky:

Cała sprawa to walka z głupotą urzędników, którzy zabronili siedzenia na piłkach bo nie spełniają normy dla krzeseł np. nie mają podparcia dla kręgosłupa i twardego siedziska. W mojej szkole w jednym oddziale zorganizowałam pilotaż polegający na zastąpieniu krzeseł dużymi piłkami terapeutycznymi. Dzięki temu dzieci wreszcie musiały siedzieć prosto naturalnie wzmacniając kręgosłup - w dodatku dzięki temu, że piłka nie jest statyczna dzieci zaspokajają potrzebę ruchu i choć to zupełnie nieoczekiwany efekt - dzieci zaczęły zdecydowanie ładniej pisać - dzięki lepszej koordynacji ruchowej. Słuszność mojej rewolucji potwierdziły badania przesiewowe - w ciągu dwóch lat siedzenia na piłkach żadne dziecko nie dostało nowej wady a u jednego wada się cofnęła. W porównaniu do trzech szkół, które były badane jednocześnie w dwóch przyrost dzieci z wadami postawy wyniósł 80 i 100 % !!! Teraz mam możliwość wprowadzania piłek do kolejnych szkół - oby tylko sanepid nie odwołał się do NSA
Awatar użytkownika
BabaLuca
Forumowicz

Postautor: LadyDragon dodano: 26 wrz 2013, 22:54

Z czystym sumieniem zagłosowałam :))
Powodzenia :))
Awatar użytkownika
LadyDragon
Klubowicz

Motocykl: plecaczek
Tel. kom.: 500721926

Postautor: kosimazaki dodano: 26 wrz 2013, 23:03

Oż w mordę, z tymi piłkami jestem pod wrażeniem. To jest jakiś autorski temat czy można taki pomysł próbować wdrożyć i u moich maleństw w szkole? Taki prosty z tak zajebisty pomysł :D Jeśli urzędnicy mieli uwagi do takiego rozwiązania, to naprawdę byli tępi, sorki, że ich tak oceniam ale inaczej nie da się nazwać takiego ograniczonego myślenia :(
Awatar użytkownika
kosimazaki
Forumowicz

Postautor: Luca dodano: 27 wrz 2013, 09:50

Awatar użytkownika
Luca
Klubowicz

Motocykl: Jinlun250*XVS*GL1500*HD

Postautor: dziadek zbyszek dodano: 27 wrz 2013, 12:28

Fajne foty.
Im bardziej jesteś przekonany że masz niezawodne terenowe auto, tym dalej pójdziesz po traktor
Awatar użytkownika
dziadek zbyszek
Klubowicz

Motocykl: Soft 2 Szpetny
Tel. kom.: 698282838

Postautor: BabaLuca dodano: 27 wrz 2013, 13:43

kosimazaki pisze:Oż w mordę, z tymi piłkami jestem pod wrażeniem. To jest jakiś autorski temat czy można taki pomysł próbować wdrożyć i u moich maleństw w szkole? Taki prosty z tak zajebisty pomysł :D Jeśli urzędnicy mieli uwagi do takiego rozwiązania, to naprawdę byli tępi, sorki, że ich tak oceniam ale inaczej nie da się nazwać takiego ograniczonego myślenia :(

Niestety pomysł na piłki nie jest mój własny, widziałam je w elitarnej szkole w Warszawie, gdzie czesne jest większe niż moja pensja :), ale pomyślałam że też mogę z niego skorzystać. Dzieci na świętokrzyskiej wsi też powinny mieć proste plecy :)) Zaprosiłam dyrektora tej szkoły do mnie, zrobił szkolenie nauczycielom. Wyjaśnił na czym polega tzw. żywa edukacja no i dwa lata temu w jednej klasie dzieci siadły po raz pierwszy na piłkach. W Polsce jest tylko kilka takich szkół. Ja po tym wyroku sądu mam argument by wprowadzić je we wszystkich klasach, w szkołach które nadzoruję. Jeśli znajdziesz nauczyciela, który będzie tak chciał pracować, pogadacie z dyrektorem i rodzicami to da się to wprowadzić. Dzieci będą na pewno zachwycone.

A co do urzędników sanepidu - dla nich najważniejszy jest przepis - nawet nie chcieli wysłuchać moich argumentów, "oni nie są od prostych pleców dzieci tylko od egzekucji przepisu" - jak łaskawie wyraziła się pani sanepidzianka

Ps. mam nadzieję, że nie dostanę bana za zaśmiecanie tematu wyprawy mojego szanownego małżonka i w temacie dodam, że zdjęcia są piękne a Luca przystojny .......
Awatar użytkownika
BabaLuca
Forumowicz

PoprzedniaNastępna

Wróć do Podróże