woj. świętokrzyskie

Tematy dotyczące lokalnych spraw.

woj. świętokrzyskie

Postautor: seba_1986 dodano: 14 wrz 2009, 19:33

Witam, jeszcze w tym tygodniu tj. w środę, :chopper: wybieram się w małą trasę Warszawa-Radom-Bałtów (przystanek 2 dni)-Ostrowiec Świętokrzyski-Chęciny-Kielce-Końskie-Przysucha-Warszawa.
Moje pytanie, co jeszcze poza zamkiem (Chęciny) i Dino-parkiem w Bałtowie polecacie zwiedzić ? Będę bardzo wdzięczny za sugestie i podpowiedzi a zdjęciami na pewno się podzielę :)
pozdrawiam.
Awatar użytkownika
seba_1986
Klubowicz

Motocykl: ST 1300

woj. świętokrzyskie

Postautor: syrnik19 dodano: 14 wrz 2009, 20:37

Ja mółbym ci polecicić kurozwęki pałacyk i bizony..ale to kawalek bo już kolo staszowaa coś bliżej to np iłża, wieżyczka :)) wąchock, stąporków na trasie skarżysko-kamienna-końskie najwiekszy kaloryfer na swiecie, niekłań wielki piekło nad niekłaniem rezerwat w sołtykowie diznozaury tez wszystko po tej trasie prawie :-) za końskimi najwieksze weuropie koło wodnne w nowej słupi muzeum starozytnego hutnictwa sw krzyz of course ujaz-krzyztopór jak chesz polexam przewodnik polska niezwykla .ktory kosztuje okoló 30 zeta i pokazuje ciekawe niezwykle miejsca w kraju np sa swietkorzyskie podkarpackie kazdy zakatek polski dla podroznika w sam raz. Ja osobiscie sprawdzam w panoramie firm na mapie klikajac na ikone i mozna zobaczyc co tam ciekawego sie znajduje
pozdrawiam
syrnik19

woj. świętokrzyskie

Postautor: marccoja dodano: 14 wrz 2009, 22:36

Dozwiedzania jest Jaskinia RAJ,GÓRA GOLGOTY,w KAŁKOWIE ŚWIETY KRZYZ zamek w IŁŻY,klasztor w WĄCHOCKU zabytek klasy ;0;,
KUROZWEKI.Ziemia kielecka jest bardzo piękna,tylko zamało masz czasu nazwiedzanie.Wybrać się należało wcześniej.
Możemy się spotkać,daj znać kiedy będziesz w naszych okolicach.

pozdrawiam
marccoja
Klubowicz

Motocykl: romet r-150 cruiser-250
Tel. kom.: 506935165

woj. świętokrzyskie

Postautor: Luca dodano: 15 wrz 2009, 08:28

Wszystko już chyba koledzy napisali to mi pozostaje życzyć udanej wyprawy.

P.S.
Może jeszcze tylko podziemia w Opatowie można zwiedzić przy okazji Krzyżtoporu.

-- Wto Wrz 15, 2009 7:35 am --

syrnik19 pisze:.... na trasie skarżysko-kamienna-końskie najwiekszy kaloryfer na swiecie,... za końskimi najwieksze weuropie koło wodnne

A o tym to pierwsze słyszę :wielkieoczy: Musze kiedyś się przejechać w tamte rejony.
Awatar użytkownika
Luca
Klubowicz

Motocykl: Jinlun250*XVS*GL1500*HD

woj. świętokrzyskie

Postautor: mlynaszz dodano: 15 wrz 2009, 10:25

Sorry z OT, ale:

syrnik19 pisze:Ja mółbym ci polecicić kurozwęki pałacyk i bizony..ale to kawalek bo już kolo staszowaa coś bliżej to np iłża, wieżyczka :)) wąchock, stąporków na trasie skarżysko-kamienna-końskie najwiekszy kaloryfer na swiecie, niekłań wielki piekło nad niekłaniem rezerwat w sołtykowie diznozaury tez wszystko po tej trasie prawie :-) za końskimi najwieksze weuropie koło wodnne w nowej słupi muzeum starozytnego hutnictwa sw krzyz of course ujaz-krzyztopór jak chesz polexam przewodnik polska niezwykla .ktory kosztuje okoló 30 zeta i pokazuje ciekawe niezwykle miejsca w kraju np sa swietkorzyskie podkarpackie kazdy zakatek polski dla podroznika w sam raz. Ja osobiscie sprawdzam w panoramie firm na mapie klikajac na ikone i mozna zobaczyc co tam ciekawego sie znajduje
pozdrawiam

:lanie: :lanie: :lanie: za język polski!!!!
Czerwono mam na monitorze od podkreśleń, że nie wspomnę o braku interpunkcji!!!!!
Wysilmy się trochę i choć próbujmy pisać poprawnie, zwłaszcza, że słownik w przeglądarce nam w tym pomaga!!!
Awatar użytkownika
mlynaszz
Zarząd KCM

Motocykl: CHN->JP->I->GB->JP

woj. świętokrzyskie

Postautor: seba_1986 dodano: 15 wrz 2009, 11:14

Dziękuje wszystkim za wskazanie ciekawych miejsc :)
Wyjazd jutro ok 8:00
To ile uda mi się zwiedzić będzie uzależnione od wytrzymałości mojego plecaczka.
W waszych okolicach będę 16-17-18.09.2009

-- Dzisiaj, 19:25 --

Wróciłem już do domu.
Bilans strat to zgubione jedna śruba mocowania silnika.
Suma kilometrów: 525 km
trasa uległa dużej zmianie :( mój plecaczek bardzo źle się czół i zwiedzałem głównie Bałtów. :(
W Ostrowcu Święt. bylem dwa razy. Raz na zakupach w carrefour express i drugi raz przejazdem w kierunku na Radom. Chciałem przeprosić kolegów, marccoja i dziadka za to że nie wyszło wspólne śmiganie po okolicach.
Ale wiem że wybiorę się tam jeszcze nie raz :) pozdrawiam. :))
Awatar użytkownika
seba_1986
Klubowicz

Motocykl: ST 1300

Wróć do Regiony