Czy warto kupić motor Zipp Raven 250 ? opinie , informacje .

Postautor: lopez73 dodano: 18 sty 2010, 20:30

grzenio pisze:Teraz na pewno kupi Zippa Ravena... jak bym przeczytał coś takiego wcześniej na pewno bym sie zastanawiał poważnie nad zipkiem... :))
..

no jasne że kupie :) tylko jeszcze nie wiem gdzie :mur: zanim napisałem na forum byłem już na niego zdecydowany chociaż nie widziałem go jeszcze w realu :( ale uparcie szukam gdzieś blisko Szczecina
Awatar użytkownika
lopez73
Forumowicz

Motocykl: Zipp Raven => GV650

Postautor: Kris dodano: 07 kwie 2010, 20:15

Lopez, jak tam Twój motong? Kupiłeś już coś? Jeżeli nie i masz problem z zakupem, to zadzwoń postaram się pomóc. :cwaniak: Engine :brawa: za Twój opis. W 90% zgadzam się ze wszystkim. Przerywacz kierunkowskazów też wymieniłem, zgubiłem nakrętki od szpilki przy lewym wydechu, miałem uszkodzony gumowy przewód przy gaźniku i raz odkręciła mi się linka prędkościomierza. Pozostałe elementy i mechanizmy działają bez zarzutów. Kontrolki biegów, to kwestia małej regulacji.
Awatar użytkownika
Kris
Sympatyk

Motocykl: Zipp Raven
Tel. kom.: 501963905

Postautor: lopez73 dodano: 08 kwie 2010, 18:30

Dzięki Kris ale jeszcze nic nie kupiłem chociaż namawiano mnie na kupno używanej Japoni bo ... lepsza ?? :)
akurat użytkownik z forum Zachodniopomorskiego na którym to pozwoliłem się zarejestrować ( bo w końcu to ziomale ) ma na zbyciu Yamahe Virago250 1991r - za 5500 pln w dobrym stanie , inni użytkownicy z tamtego forum ją polecali ale nie dałem się namówić :swir: a tak ogólnie to znalazłem Dealera Zippa blisko domu i mam go w sumie zamówionego ma być niedługo dostępny :)
Awatar użytkownika
lopez73
Forumowicz

Postautor: Kris dodano: 08 kwie 2010, 21:57

Zamówić, to żaden problem! Ważne aby kupić w dobrej cenie. Ja swojego kupiłem w zeszłym roku w maju za 6300 zł w Kwidzynie. W Trójmieście najtańszy znalazłem za 7100, a w większości salonów 7800 zł. Kolega Miodek kupił swojego Zippa w grudniu, też w Kwidzynie za 5600 zł i przywieźli mu go do domu do Gdańska. W Gdańsku za takiego samego chcieli 6900 zł. :motor:
Awatar użytkownika
Kris
Sympatyk

Postautor: DRACULA dodano: 09 kwie 2010, 09:45

Ja też już czekam na Ravena od dłuższego czasu, szukając jak najtańszego i jak najbliżej mnie, na allegro oferują rocznik 2010 w cenach od 6999 do 7200, dealer w moim mieście obiecał mi na zamówienie ściągnąć za 6900 - brać czy poczekać jeszcze troszkę?
DRACULA
Forumowicz

Tel. kom.: 601313588

Postautor: Kris dodano: 09 kwie 2010, 20:42

Dracula , a skąd Ty jesteś, tak wogóle? Z Transylwanii? :D Ci Sprzedawcy nieźle przycinają na sprzętach! Nie wierzę, że ci z Kwidzyna i ci z Gdańska kupowali w innych cenach w Zippie. Poprostu jeden znich wziął mniejszą prowizję, ale za to więcej sprzedaje.
Awatar użytkownika
Kris
Sympatyk

Postautor: DRACULA dodano: 09 kwie 2010, 21:53

Jestem z Koskowic pod Legnicą z województwa Dolnośląskiego - jakieś 100 kilometrów od Wrocławia. Śmigam na motorowerze ZIPP Shock. Na forum zarejestrowałem się już dawno ale nie zabierałem głosu a tylko grzecznie cały czas wszystko czytałem - miałem spore zaległości ;)

Macie namiary na tego dealera w Kwidzynie?
DRACULA
Forumowicz

Tel. kom.: 601313588

Postautor: grzenio dodano: 10 kwie 2010, 17:11

DRACULA pisze:Ja też już czekam na Ravena od dłuższego czasu, szukając jak najtańszego i jak najbliżej mnie, na allegro oferują rocznik 2010 w cenach od 6999 do 7200, dealer w moim mieście obiecał mi na zamówienie ściągnąć za 6900 - brać czy poczekać jeszcze troszkę?

poczekaj...w 2011 ten rocznik 2010 będzie do wzięcia za 5900zł... ;)
Awatar użytkownika
grzenio
Forumowicz

Motocykl: Black Star

Postautor: Kris dodano: 11 kwie 2010, 15:24

[quote="DRACULA"]Jestem z Koskowic pod Legnicą z województwa Dolnośląskiego .... Dracula, namiary mogę Ci podać, ale nie wiem, czy Oni Ci przywiozą sprzęta z północy na południe. Z Kwidzyna do Gdańska jest trochę ponad 100 km, ale do Ciebie to już wyprawa. Z drugiej jednak strony, jeżeli kupił byś w dobrej cenie np. za 5800 zł, to warto by było np dać 300 zł za przewóz motonga firmie kurierskiej. :gadula:
Awatar użytkownika
Kris
Sympatyk

Postautor: lopez73 dodano: 03 maja 2010, 20:17

Witam kolegów na Ravenach :) teraz też dołączam do tej grupy :roll: ponieważ od tygodnia jestem posiadaczem tego zippa :) tak wyszło że nie potrzebnie tak długo czekałem na te moto bo chciałem kupić blisko domu :wnerw: czekałem na info z dwóch salonów a jak już okazało się że moto jest dostępne u dystrybutora to jeden zażądał wpłaty zaliczki w wysokości 3000 pln a drugi całej kwoty czyli 6999 pln to wtedy mogą dla mnie sprowadzić :mur: więc się spieniłem i jeszcze w tym samym dniu zamówiłem mailowo trochę dalej od domu za te samą cenę z dowozem pod dom i jakiś tam kaskiem gratis bez głupich zaliczek a po dwóch dniach moto stało pod domem , jazdy testowe oczywiście już odbyłem , moto jest zrywne czego się nie spodziewałam , dokładnie go nie testowałem bo jest na dotarciu silnika , jednak odkryłem pierwsza wadę tego moto spier.. olej spod głowicy :(( serwis oczywiście twierdzi że wszystkie usterki usunie na pierwszym przeglądzie ale na wszelki wypadek zapytałem jaki olej wlali abym mógł w razie czego dolać to facet mówi BEL-RAY 10w40 półsyntetyk .. potem patrzę w instrukcje a tam piszą że ma być olej 15w40 idąc o krok dalej zaglądam na fora a tam piszą że na dodarcie leje się olej mineralny i teraz trochę jestem zdezorientowany z tym olejem :oops: ... innych wad i niedociągnięć jak na razie nie znalazłem i oby się nie ujawniały :) jeszcze mam pytanie czy jak wrzucacie pierwszy bieg to moto wam lekkko szarpnie ? nie wiem czy jest to akurat normalne w Ravenie bo w niektórych motorach tak po prostu jest a w innych trzeba tylko sprzęgło podregulować _bezradny
Awatar użytkownika
lopez73
Forumowicz

PoprzedniaNastępna

Wróć do Zipp Raven