Czy warto kupić motor Zipp Raven 250 ? opinie , informacje .

Postautor: blujo dodano: 01 lis 2011, 10:05

:dziendobry:. Masz racje sam jestem posiadaczem Ravena :chopper2:. Wielkiego szału na drodze nie ma :_hura" ,ale ma swoje wady i zalety .Pozdrawiam ze Świnoujścia.Ps. Takie same miałem przygody, a to pęknięty spaw w osłonie łancucha. :geek:
blujo
Forumowicz

Motocykl: Zipp Raven 250,Honda cb 750 F
Tel. kom.: 662412554

Postautor: Vater dodano: 03 lis 2011, 09:12

Koledzy, wydaje mi się, że z tą słabą przyczepnością opon to trochę przesadzacie. Ktoś kiedyś rzucił takie hasło i wszyscy to powtarzają. Ja na opony nie narzekam; w tym sezonie nakręciłem 7.000 km, zarówno na krótkich i dalekich trasach. Parokrotnie pokonywałem odcinki około 200 km w ciągłym deszczu, miewałem kilkakrotnie sytuacje awaryjnego hamowania, i do chwili obecnej na oponach nie zawiodłem się, choć chińskie. Nigdy koło mi nie uciekło i obywa się bez ślizgów oraz myszkowania. Więc chyba z tymi oponami w Ravenie nie jest tak żle, jak to niektórzy opisują?
Vater

Postautor: lopez73 dodano: 03 lis 2011, 13:31

Easy Rider pisze:Koledzy, wydaje mi się, że z tą słabą przyczepnością opon to trochę przesadzacie. Ktoś kiedyś rzucił takie hasło i wszyscy to powtarzają. Ja na opony nie narzekam; w tym sezonie nakręciłem 7.000 km, zarówno na krótkich i dalekich trasach. Parokrotnie pokonywałem odcinki około 200 km w ciągłym deszczu, miewałem kilkakrotnie sytuacje awaryjnego hamowania, i do chwili obecnej na oponach nie zawiodłem się, choć chińskie. Nigdy koło mi nie uciekło i obywa się bez ślizgów oraz myszkowania. Więc chyba z tymi oponami w Ravenie nie jest tak żle, jak to niektórzy opisują?

nie mam porównania z innym oponami więc to co nam może wydawać się normą inny stwierdzą że to nie do przyjęcia , sam jeździłem w deszczu i nic niepokojącego mi się wtedy nie przydarzyło ale droga hamowania się wydłuża i o tym trzeba pamiętać , awaryjne hamowania też były nieraz wtedy przeważnie tylne koło się blokowało a opona piszczałą ale to chyba się zdarza , dwa razy na zakręcie tylne koło mi zarzuciło ;-) ale czy to wina opon czy nawierzchni tego nie wiem jednak od tamtej pory łagodnie wchodzę w zakręt gdyż wtedy strach się pojawił a na dodatek z obydwu stron jechały samochody to w razie gleby ... _boisie ale na opony na razie nie narzekam :swir:
Awatar użytkownika
lopez73
Forumowicz

Motocykl: Zipp Raven => GV650

Postautor: Deamiens dodano: 03 lis 2011, 17:01

Powiem wam szczerze, że po założeniu przewodu w stalowym oplocie te moje oponki i na suchym potrafią popuścić, ale to już muszę ze świadomością mocno przodem zahamować. A na mokrym nieraz załapałem uślizg któregoś z kół lub nawet obu. Więc jak ktoś ma dobre chińskie opony, to jest raczej powód do radości, że inni mają gorzej, niż wdawania się w dyskusję że "one wcale nie są takie złe".

Ale za to są prawie niezniszczalne :D
Awatar użytkownika
Deamiens
Forumowicz

Motocykl: DR800, DL1000
Tel. kom.: 696082016

Postautor: selmen dodano: 03 lis 2011, 19:00

Bo robią je z butelek typu PET :)) Moja tylna oryginalna opona DURO przeżyła 25 tys km. Nie była ani razu łatana, no teraz jest łysa co prawda. Coś w tym jest.
Non Omnis Moriar...
Awatar użytkownika
selmen
Klubowicz

Motocykl: WSK;KZ550;Fj;R1100RT;Duke II

Postautor: lopez73 dodano: 03 lis 2011, 19:23

selmen pisze:Bo robią je z butelek typu PET :)) Moja tylna oryginalna opona DURO przeżyła 25 tys km. Nie była ani razu łatana, no teraz jest łysa co prawda. Coś w tym jest.

no i ja mam w ravenie obydwie opony DURO , dopiero mam przejechane 10.000 km ale śladów zużycia nie widać żadnych :devil:
Awatar użytkownika
lopez73
Forumowicz

Postautor: Luca dodano: 04 lis 2011, 13:48

Deamiens pisze:Ale za to są prawie niezniszczalne :D

No bo są niezniszczalne :D http://www.youtube.com/watch?v=HwD_4WpWL_4
Awatar użytkownika
Luca
Klubowicz

Motocykl: Jinlun250*XVS*GL1500*HD

Postautor: sadycha dodano: 25 sty 2012, 21:44

ja rowniez dziekuje za fachowe uwwagi jestem na kupnie motorku i juz prawie bylem zdecydowany na ravena kiedy koledzy mi go zdecydowanie odradzili i polecali yamahe virago ale chyba raczej zostane przy ravenie :jupi: ostateczna decyzja zapadnie w kwietniu jak przyjade na urlop :jupi:
sadycha

Postautor: Peliks dodano: 25 sty 2012, 23:13

sadycha pisze:ja rowniez dziekuje za fachowe uwwagi jestem na kupnie motorku i juz prawie bylem zdecydowany na ravena kiedy koledzy mi go zdecydowanie odradzili i polecali yamahe virago ale chyba raczej zostane przy ravenie :jupi: ostateczna decyzja zapadnie w kwietniu jak przyjade na urlop :jupi:

Sadycha a Ty wiesz co to jest "powitanie". Jeśli tak to ZAPRASZAMY do odpowiedniego działu na tym FORUM. Pozdrawiam. Peliks.
Awatar użytkownika
Peliks
Klubowicz

Motocykl: Burgman AN400 K9
Tel. kom.: 662066637

Postautor: lopez73 dodano: 26 sty 2012, 13:16

sadycha pisze:ja rowniez dziekuje za fachowe uwwagi jestem na kupnie motorku i juz prawie bylem zdecydowany na ravena kiedy koledzy mi go zdecydowanie odradzili i polecali yamahe virago ale chyba raczej zostane przy ravenie :jupi: ostateczna decyzja zapadnie w kwietniu jak przyjade na urlop :jupi:

mi też koledzy doradzali 20 letnią virago ..... tak się złożyło że koło mnie na parkingu koleś parkował virago i na złość jemu to ja jeździłem na ravenie więcej niż on na virago przez to że coś tam mu ciągle nie działo a pod koniec ubiegłego roku pozbył się jej :-) ravenowi mogę w sumie zarzucić słabą moc ale jak kto lubi inni maja 150ccm i nie narzekają :))
Awatar użytkownika
lopez73
Forumowicz

PoprzedniaNastępna

Wróć do Zipp Raven