foxmolder pisze:Należy rozróżńić dwa rodzaje kontaktów z serwisem.
1. Przegląd czy jakaś drobniasta naprawa, wtedy oczywiście jest sweet, jestem ich najlepszym, stałym klientem, itp.
2. Grubsza naprawa, czy grubsza reklamacja, wtedy nagle, odzwonimy jak będziemy coś wiedzieć i generalnie mają cie w du...
Tak to często jest.
Michoł pisze:Ja dodam coś od siebie. Jak kupowałem swojego, to na serwisie był mechanik który kompletnie mi nie pasował. Z rozmowy już wynikało że jest samoukiem. Po 4 przeglądach olałem serwis bo nie ufałem gościowi. Miałem okazje być przy dwóch. Stałem przy bramie wjazdowej do warsztatu i obserwowałem co gość robi. Nie chciało mi się iść do domu na 2 godziny, żeby odebrać moto, więc tak gniłem przed bramą.
Natomiast teraz jest inny gość, niejaki Piotrek i ten facet ma pojęcie. Jemu nie bałbym się zostawić motoru.
Problem z częściami jest i to we wszystkich chyba markach chińskich. Ale dużo zależy od ludzi którzy tam pracują.
Akurat niektórzy z nas nie mieli farta co do serwisu. Ja swój punkt oceniałbym w sakli od 1 - 10, na 8. A gdy kupowałem moto i był ten wcześniejszy mechanik oceniłbym na 4, bo tylko obsługa sklepu była miła i przyjazna dla klienta, a serwis kulał i to mocno jak po strzale w kolano.
Także jak ktoś tu od razu ocenia firmę zipp tylko przez pryzmat jednego albo dwóch punktów serwisowych, to tak samo jak by powiedział że każdy mechanik to H... , skur... , złodziej bo pewnie włożył mi stare części a za nowe wziął kasę na wódkę, bo przecież każdy mechanik to alkoholik.
selmen pisze:bez przesady, części wcale nie trzeba kupować w Zippie, jest http://www.naprawskuter.pl jest i motojagoda i części jest tam sporo, akurat o to nie musimy się już martwić....
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość