KEEWAY 125

Re: KEEWAY 125

Postautor: Piter dodano: 07 gru 2014, 08:03

Grafvader, rzeczywiście fajny ten Junak.
Natomiast przy wyborze, to trzeba się przymierzyć do jednego i drugiego, i sprawdzić który bardziej Ci będzie leżał.
Wielkim PLUSEM Keeway -a jest to , że jest to sprawdzona jednostka i obcykana przez naszych klubowiczów, natomiast Junakiem będziesz przecierał szlaki.
Pozdrawiam
Piotrek

"nawet największy problem nie oprze się procesowi długotrwałego myślenia"
Awatar użytkownika
Piter
Forumowicz

Motocykl: ni mo
Tel. kom.: 533650481

Postautor: Grafvader dodano: 07 gru 2014, 15:26

Właśnie to co napisałeś że przecierałbym szlaki trochę mnie schłodziło do junaka 131 i znów najbardziej skłaniam się do Keeway Superlight. Te Keeway które aktualnie są w sklepach to faktycznie motocykle z 2014 roku? Ktoś to może oglądał bliżej niedawno w sklepie? Co prawda mieszkam blisko Wrocławia ale tutaj jest totalna posucha na Keeway'e. Jak wygląda serwisowanie sprzętu przy zakupie np: w Rudzie Śląskiej? Mam nadzieje że sieć serwisów jest niezależna od punktu sprzedaży? No i czy polecacie jakiś szczególnie dobry sklep z Keeway (dobrze sprawdzają motocykl przed wysyłką, przegląd zerowy faktycznie jest przeglądem zerowym, ogólnie towar zgodny z oczekiwaniami). Trochę dużo wydaje się oczywistych pytań ale mimo czytania forum jakoś wewnętrznie czuje niedosyt informacyjny :) no i z góry przepraszam jak coś mi umknęło na forum i pytam się ponownie :)
Grafvader
Forumowicz

Motocykl: Keeway Superlight 125 Brown
Tel. kom.: 512304798

Postautor: Księciunio dodano: 07 gru 2014, 17:27

Hej.
Ja swojego zakupiłem właśnie w Rudzie Śląskiej (Elhand przy gliwickiej). Motorek przygotowany pierwszorzędnie. Przysyłają ci motorek kurierem. Rejestrujesz, wlewasz wachę i jeździsz. Mogę bez wahania polecić ten sklep. Serwisowanie możliwe w każdym serwisie współpracującym z Rometem (oficjalnym dealerem Keeway w Polsce).
Ale jeśli się na Superlighta zdecydujesz to obejrzyj oferty, które koledzy zamieszczali w temacie "Aktualne okazje kupna 125tki".
Roczniki 2012 za pół ceny. Warto.
Klubowicz

Motocykl: Honda VTX 1300 Retro
Tel. kom.: 880423588

Postautor: beniamin82 dodano: 07 gru 2014, 17:29

Grafvader pisze:1) Jak wygląda serwisowanie sprzętu przy zakupie np: w Rudzie Śląskiej? Mam nadzieje że sieć serwisów jest niezależna od punktu sprzedaży?

2) No i czy polecacie jakiś szczególnie dobry sklep z Keeway (dobrze sprawdzają motocykl przed wysyłką, przegląd zerowy faktycznie jest przeglądem zerowym, ogólnie towar zgodny z oczekiwaniami).

Nie wiem jak teraz, ale dwa lata temu było z tą naprawą gwarancyjną kiepsko.
:czytaj:http://www.klub-chinskich-motocykli.pl/forum/viewtopic.php?f=19&t=3292#p60569

Natomiast później było jeszcze tylko gorzej bo Keeway z Polski się zwinął i nie wiadomo było gdzie kupić części.

Aktualnie dystrybutorem Keewaya w Polsce jest Romet. I bardzo dobrze, miałem Romka i z opieki posprzedażnej byłem raczej zadowolony.
Mają rozległa sieć serwisów a jeśli chodzi o części to w większości wypadków dostawa następowała w 24godziny.
Musiałem co prawd znaleźć fajny serwis, ale miałem w czym wybierać :-).

Ale... aktualnie na części do Keeway Cruisera 250 czeka się w romecie kilka tygodni.
Mam nadzieję że wynika to z tego że jeszcze części z Chin płyną a oni nie mają tego modelu w ofercie.

Jeśli chodzi o dobre serwisy Rometa (bo jest także wiele kiepskich) to Polecam Mototrip Kraków.
Motocykle od nich przyjeżdżają po przeglądzie zerowym i nie ma z nimi problemu.

Grafvader pisze:Trochę dużo wydaje się oczywistych pytań ale mimo czytania forum jakoś wewnętrznie czuje niedosyt informacyjny :)
no i z góry przepraszam jak coś mi umknęło na forum i pytam się ponownie :)

Jak możemy to pomożemy.
Obrazek
Awatar użytkownika
beniamin82
Zarząd KCM

Motocykl: Z125->Cruiser 250->BN251
Tel. kom.: 506177711

Postautor: Piter dodano: 07 gru 2014, 21:16

beniamin82 pisze:Ale... aktualnie na części do Keeway Cruisera 250 czeka się w romecie kilka tygodni.

To prawda, na części czekałem min. 3 tygodnie , a i ceny wysokie.

Natomiast jeśli chodzi o Wrocław to rzeczywiście Rometa raczej nie ma.
Junak ma salon na ul. Grabiszyńskiej. Byłem tam, fajny gościu, cierpliwy i życzliwy.Serwis mają na (boczna) Żmigrodzkiej chyba się nazywa PIT STOP, gadałem z serwisantem i mówił że mało ma roboty z Junakami, czasami jakieś pierdułki.

Dostęp do części zdecydowanie po stronie Junaka.
Patrząc na Twoje miejsce zamieszkania to także prędzej Junak.
Nasza pomoc to zdecydowanie Keeway.
Dobra rada wejdź sobie jeszcze na forum Junaka http://junak-daytona.pl/ .

Powiem jeszcze tak, że Keeway -e generalnie cieszą się dobrą opinią. Nasi z klubu jeździli nimi po Europie i nie narzekali.
Pozdrawiam
Piotrek

Awatar użytkownika
Piter
Forumowicz

Postautor: to.st dodano: 07 gru 2014, 21:21

Grafvader pisze:Właśnie to co napisałeś że przecierałbym szlaki trochę mnie schłodziło do junaka 131 i znów najbardziej skłaniam się do Keeway Superlight. Te Keeway które aktualnie są w sklepach to faktycznie motocykle z 2014 roku? Ktoś to może oglądał bliżej niedawno w sklepie? Co prawda mieszkam blisko Wrocławia ale tutaj jest totalna posucha na Keeway'e. Jak wygląda serwisowanie sprzętu przy zakupie np: w Rudzie Śląskiej? Mam nadzieje że sieć serwisów jest niezależna od punktu sprzedaży? No i czy polecacie jakiś szczególnie dobry sklep z Keeway (dobrze sprawdzają motocykl przed wysyłką, przegląd zerowy faktycznie jest przeglądem zerowym, ogólnie towar zgodny z oczekiwaniami). Trochę dużo wydaje się oczywistych pytań ale mimo czytania forum jakoś wewnętrznie czuje niedosyt informacyjny :) no i z góry przepraszam jak coś mi umknęło na forum i pytam się ponownie :)

Pisałem tu kiedyś, że je oglądałem w sklepie firmowym Rometa w Podgrodziu, pod Dębicą. Tak to są sprzęty z 2014 roku.

Motocykl: Daelim VL 125F Daystar
Tel. kom.: 602501561

Postautor: Piter dodano: 07 gru 2014, 21:47

Dodaj jeszcze jeśli chodzi o Wrocław, to sieć Rometa ( Keeway) wygląda tak:
http://www.romet.pl/Gdzie_kupic,15.html

ale trzeba dzwonić i pytać się o dostępność.
Pozdrawiam
Piotrek

Awatar użytkownika
Piter
Forumowicz

Postautor: artk2 dodano: 07 gru 2014, 22:03

DominikW pisze:Hej.
Ja swojego zakupiłem właśnie w Rudzie Śląskiej (Elhand przy gliwickiej).

Wychodzi, że na Gliwickiej Elhand jest ale w Tarnowskich Górach, natomiast w Rudzie Śląskiej jest sklep Jednoślady.sklep.pl na ulicy Niedurnego.
Możesz dokładnie napisać o tym sklepie, w którym zakupiłeś swojego Keeway'a, albo jakieś namiary dać.
Awatar użytkownika
artk2
Forumowicz

Motocykl: Keeway Superlight 125 Starling

Postautor: Księciunio dodano: 07 gru 2014, 23:08

artk2 pisze:
DominikW pisze:Hej.
Ja swojego zakupiłem właśnie w Rudzie Śląskiej (Elhand przy gliwickiej).

Wychodzi, że na Gliwickiej Elhand jest ale w Tarnowskich Górach, natomiast w Rudzie Śląskiej jest sklep Jednoślady.sklep.pl na ulicy Niedurnego.
Możesz dokładnie napisać o tym sklepie, w którym zakupiłeś swojego Keeway'a, albo jakieś namiary dać.

Aaaaah, mój błąd. :)
Wynikł z tego, że leciałem puszką na południe kraju i zaplanowałem sobie obejrzenie tego pojazdu na żywo. Po drodze miałem 3 sklepy. Jeden w Tarnowskich Górach (Elhand - tam zrobiłem zakup), drugi w Rudzie Śląskiej i trzeci w Gliwicach - dlatego mi się pomieszało.
http://otomoto.pl/keeway-superlight-sup ... 16102.html - to ich namiar.
Klubowicz

Motocykl: Honda VTX 1300 Retro
Tel. kom.: 880423588

Postautor: Hawk1985 dodano: 19 gru 2014, 08:24

Z FB Keewaya 05.12.2014 https://www.facebook.com/KeewayGlobal/p ... =1&theater

" This is our progress on the ‪#‎Superlight‬ 2015 model. Do you have any sketches of your own? Share them with us! "
Obrazek
Keeway Superlight model 2015 ma wyglądać inaczej :o
Oby tylko nie wyglądał gorzej _boisie
Jawa 20 -> ... -> KSL 125 -> XL650V -> DL650 -> XF650 -> DL650 -> Fuoco 500 -> F650+VX800 -> DL650
Awatar użytkownika
Hawk1985
Forumowicz

Motocykl: DL650

PoprzedniaNastępna

Wróć do Keeway