Grafvader pisze:1) Jak wygląda serwisowanie sprzętu przy zakupie np: w Rudzie Śląskiej? Mam nadzieje że sieć serwisów jest niezależna od punktu sprzedaży?
2) No i czy polecacie jakiś szczególnie dobry sklep z Keeway (dobrze sprawdzają motocykl przed wysyłką, przegląd zerowy faktycznie jest przeglądem zerowym, ogólnie towar zgodny z oczekiwaniami).
Nie wiem jak teraz, ale dwa lata temu było z tą naprawą gwarancyjną kiepsko.
http://www.klub-chinskich-motocykli.pl/forum/viewtopic.php?f=19&t=3292#p60569Natomiast później było jeszcze tylko gorzej bo Keeway z Polski się zwinął i nie wiadomo było gdzie kupić części.
Aktualnie dystrybutorem Keewaya w Polsce jest Romet. I bardzo dobrze, miałem Romka i z opieki posprzedażnej byłem raczej zadowolony.
Mają rozległa sieć serwisów a jeśli chodzi o części to w większości wypadków dostawa następowała w 24godziny.
Musiałem co prawd znaleźć fajny serwis, ale miałem w czym wybierać

.
Ale... aktualnie na części do Keeway Cruisera 250 czeka się w romecie kilka tygodni.
Mam nadzieję że wynika to z tego że jeszcze części z Chin płyną a oni nie mają tego modelu w ofercie.
Jeśli chodzi o dobre serwisy Rometa (bo jest także wiele kiepskich) to Polecam Mototrip Kraków.
Motocykle od nich przyjeżdżają po przeglądzie zerowym i nie ma z nimi problemu.
Grafvader pisze:Trochę dużo wydaje się oczywistych pytań ale mimo czytania forum jakoś wewnętrznie czuje niedosyt informacyjny
no i z góry przepraszam jak coś mi umknęło na forum i pytam się ponownie

Jak możemy to pomożemy.