Nie wiem ile mam w instrukcji. W Zippie (jak i w poprzednim Romecie) koła pompuję 2.6 przód i 2.8 tył (wartości mieszczące się w przedziale wg. info producenta opon jakie mam w Zippie - nie chinole). Może to moje sybiektywne odczucie, ale lepiej mi się jeździ i jakby pewniej w zakrętach się zachowywało moto niż np 2.2 przód i 2.3 tył.
Zębatke z przodu jedynie dałem u siebie większą i wzrosła prędkość maksymalna bez pogarszania przyspieszania. Przed zmianą nigdy 100km/h nie osiągnąłem, 95 max był ze mną na dłuuuuuugiej prostej Teraz 100 spokojnie, 105 max bez wiatru. A i tak jeżdżę 80-85 km/h żeby silnik nie popełnił samobójstwa.

choć przyznam że nadzieję miałem na średnią non stop 100 a maksymalną 110-115. Żeby jeździć spokojnie ta przysłowiową "stufką" na trasie. Skrzynia 5b pewnie dużo zabiera, myślę że na 6-tce bez problemu by tak było. Ogólnie jestem bardzo zadowolony z zapalniczki. Zwłaszcza jazda po Łodzi

Proszę daj znać jak będzie śmigał na wymienionej przedniej i tylnej. Bo rozmyślam non stop o tylnej, mniejszej. Musze któregoś dnia policzyć ilość jej zębów ile ma obecna.
Pozdrawiam.
Wysłane z mojego HT16 przy użyciu Tapatalka
Pozdro Robert.