Marek pisze:W między czasie główka kierownicy dostała luzów,skręciłem sam -zamiast klucza hakowego śrubokręt i młotek gumowyale narazie jest dobrze.Obroty dalej wariują ,przemęcze sie do następnego przeglądu i gażnik pewnie do czyszczenia,ale to już napewno w innym serwisie - nie w Kutnie.
Pytanie czy filtr powietrza powinien być suchy czy nasączony olejem ?
witaj Marek trochę mnie nie było ,bo robota wezwała i trzeba popracować było. Główkę kierownicy też już przerabiałem i co 30km mi się luzowała sprawdzaj jeszcze centralną śrubę górnej półki (TAKA SREBNA NA KLUCZ CHYBA 17) jak ona będzie lużna to główka się będzie luzowała co chwila. i zaczynam mieć obecnie luz na tylnym wachaczu (przebied 1060 km mojego moto) . pzdr
ale narazie jest dobrze.Obroty dalej wariują ,przemęcze sie do następnego przeglądu i gażnik pewnie do czyszczenia,ale to już napewno w innym serwisie - nie w Kutnie.
.Całość zajęła może 30 min.
. I drugie pytanie jak często się luzuje główka w kierownicy ,u mnie już drugi raz dokręcałem i czy to też ustanie.Jak narazie motocykl jezdzi dobrze nie gaśnie.Pozdrawiam.
.Co do główki kierownicy to najpierw luzuję śrubę główną (środkowa na półce)prawie ją wykręcam potem biorę duży płaski śrubokręt i gumowy młotek , stukając dokręcam nakrętkę ile się da następnie dokręcam śrubę główną kluczem z przedłużką oczywiśćie z wyczuciem żeby nie urwać.
w mieście a w trasie około 80km/h jadę. spróbuje zwolnić troszeczkę bo też chcę 2,88 mieć
pzdr